Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Δημ. Ζελιαναίος: Ανάγκη για ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας στην Ελάτεια


 Η κακοκαιρία Daniel, που συνοδευόταν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες, έπληξε, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας και ιδιαίτερα την κωμόπολη της Ελάτειας.... προκαλώντας ζημιές σε σκαμμένους δρόμους της κωμόπολης και πλημύρες σε αυλές σπιτιών και οδοστρώματα δρόμων του ιστορικού κέντρου της κωμόπολης.

Σήμερα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής ο άνθρωπος μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να τιθασεύσει τη φύση, ωστόσο έχει τη δυνατότητα να παρέμβει έγκαιρα με αντιπλημμυρικά έργα και καθαρισμούς και εμβαθύνσεις χειμάρρων και να περιορίσει σημαντικά τα όποια προβλήματα.

Δυστυχώς στην Ελάτεια τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε με αποτέλεσμα να δούμε εικόνες τριτοκοσμικές που δεν αρμόζουν στην πάλαι ποτέ πρωτεύουσα του Δήμου Ελάτειας. Τα ευρισκόμενα δυτικά και ανατολικά της κωμόπολης ρέματα δεν είχαν καλή απορροή των όμβριων υδάτων λόγω του περιορισμού της στενής από βλάστηση και φερτά υλικά κοίτης τους, αποτέλεσμα της αδιαφορίας της παρούσης Δημοτικής Αρχής. Κάθοδο ομβρίων υδάτων είχαμε και από τον ευρισκόμενο στη βόρεια πλευρά της Ελάτειας λόφο, επονομαζόμενο «τούμπανο».

Η Ελάτεια χρειάζεται επιτακτικά ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας και όχι αποσπασματικές παρεμβάσεις και έργα βιτρίνας για φωτογραφίες και ξεπερασμένες ρητορικές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου