Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ....

Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Γενεολόγιον κατοίκων Πολυδρόσου Φωκίδος

Το Πολύδροσος Παρνασσού ξεκινάει να δημοσιεύει το οικογενειακό δένδρο κάθε οικογένειας, έτσι όπως το έχει στο βιβλίο του ο συγχωριανός μας Ηλίας Θ. Γεωργούσης.....

Κάθε μέρα ( εκτός απροόπτου) θα δημοσιεύεται και μια σελίδα που θα αφορά μια οικογένεια ( Όχι ένα επώνυμο).

Οι Σουβαλιώτες μέσα από τις δημοσιεύσεις μας θα διαβάσουν και Επώνυμα Οικογενειών που δεν υπάρχουν πλέον, τουλάχιστον στην Πολύδροσο.

Να τι έγραψε ο Αντώνης Λ. Αδαμόπουλος για το Γενεολόγιο κατοίκων Πολυδρόσου.

Γενεολόγιον κατοίκων Πολυδρόσου Φωκίδος 

Είναι ο τίτλος του βιβλίου Ηλίας Θεοδώρου Γεωργούση, έργο μεγάλης αξίας και στην κυριολεξία από τα κόκαλα βγαλμένα.

Ο Ηλίας Θ. Γεωργούσης με αγάπη και σεβασμό προς τους προγόνους του, έγραψε το βιβλίο αυτό με σκοπό να καταγράψει το γενεαλογικό δέντρο κάθε οικογένειας του χωριού.

Μέσα από τις σελίδες του, ξεπηδάει το χρονικό του χωριού και αποτελεί μία μελέτη και πολύτιμη για την οποία χρειάστηκε πολύς χρόνος και κόπος.

Οι πηγές του για την σπάνια σε μέγεθος αυτή η εργασία, ακόμα ήταν το μητρώο Αρρένων της Σουβάλας, σήμερον Πολυδρόσου του Δήμου Παρνασσού, η προφορική αφήγηση των απογόνων κάθε οικογένειας για την εξακρίβωση της ρίζας πολλών οικογενειών.

Το Γενναιολόγιο του Ηλία Θ. Γεωργούση δεν είναι μία απλή καταγραφή των οικογενειών του χωριού, είναι εμπλουτισμένο με υποσημειώσεις που αναφέρονται σε ιδιαίτερα γεγονότα κάθε οικογένειας.

Από το βιβλίο αυτό γίνεται γνωστό ακόμα ότι στο χωριό υπήρξε ζωή από τον 17ο αιώνα και από τις υποσημειώσεις προκύπτει ότι πολλές οικογένειες κυνηγημένος από τους Τούρκους ήρθαν να κατοικήσουν στην Άνω Σουβάλα

Αντώνιος Λουκά Αδαμόπουλος  Καθηγητής Πανεπιστημίου

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.