Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου, είναι του Αγίου Χριστοφόρου του μάρτυρος και του Προφήτου Ησαΐα......

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Ένας κύκλος της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» κλείνει, μη συμμετέχοντας στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτώβρη του 2023.

                                       Δελτίο Τύπου                                           7 /8/2023

«Αυτοδιοικητικές Εκλογές»

 

Φίλες και φίλοι

Συνδημότισσες & Συνδημότες

 

Μετά από συλλογική απόφαση, ένας κύκλος της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» κλείνει, μη συμμετέχοντας στις δημοτικές εκλογές  της 8ης  Οκτώβρη του 2023.....

Στις δημοτικές εκλογές που έρχονται, γνωρίζαμε μετά από 13 χρόνια παρουσίας στον Δήμο Δελφών, πως το διακύβευμα ήταν να αντιστραφεί η φθίνουσα πορεία του Δήμου μας.  Τονίζαμε στις 13/2/2023: «Στις δημοτικές εκλογές στις 8 Οκτώβρη 2023 ΜΑΣ δίνεται η ευκαιρία  να ανακόψουμε την φθίνουσα πορεία που πήρε ο Δήμος Δελφών, να διώξουμε την Ελίτ που λυμαίνεται τους πόρους του και έχει καταδικάσει τον τόπο μας σε μια επιταχυνόμενη ανυπαρξία.»   

Αυτό για να γίνει, απαιτεί ισχυρή θέληση και συνεχή ανυποχώρητο αγώνα από μια δημοτική αρχή που θα προτάξει τα συμφέροντα του δημότη και δεν θα λυγίσει στις πρώτες δυσκολίες, τα πρώτα παρακάλια και τις πρώτες απειλές. Από ποιους; Από εκείνους που τα δικά τους συμφέροντα δεν είναι κοινά με αυτά του Δήμου Δελφών. Διευκρινίζουμε πως τα συμφέροντα αυτά αφορούν μεγάλες εταιρείες αλλά και πολλά μικροσυμφέροντα, που όλα μαζί πιέζουν σε διαφορετική κατεύθυνση από εκείνη που προβάλλει ως λογική.

           Ανακοινώσεις και εξαγγελίες όπως: «ο Δήμος ανέκαμψε οικονομικά, τα τεχνικά έργα «τρέχουν», αυξήσαμε τον εξοπλισμό μας σε τεχνικά μέσα, έχουμε μελέτες για όλα,……»,  δεν αντιστοιχίζονται με την πραγματικότητα. Μείωση του ενεργητικού πληθυσμού στον Δήμο, μείωση και του πραγματικού επί δεκαετίες, σπατάλη δημόσιων και δημοτικών πόρων, εγκατάλειψη Κοινοτήτων και υπαίθρου, παραμέληση, ακόμα και παραχώρηση της δημοτικής περιουσίας και τόσα άλλα, δηλώνουν κατρακύλα. 

            Γνωρίζοντας πως για να μπορέσεις να παράγεις έργο στον Δήμο και να αντισταθείς στις πιέσεις που θα δεχτείς, χρειάζονται συμμαχίες, πρώτα μέσα στην κοινωνία, αλλά και με τους  νόμιμους πολιτικούς εκπροσώπους της,  όπως κόμματα, παρατάξεις του Δήμου και πρόσωπα, ικανά κατά την άποψή μας να προσφέρουν, τις επιδιώξαμε, παρότι  η Νομοθεσία  τις τορπιλίζει δίνοντας υπερεξουσίες στον δήμαρχο.

           Στάθηκε αδύνατο να βρεθεί κοινός βηματισμός. Όλοι ήταν πρόθυμοι, κόμματα και παρατάξεις, αρκεί να τους στηρίξεις, να κάνεις την δουλειά, αλλά να ελέγχουν αυτοί «το μαγαζί»! Έτσι βλέπουν το Δήμο. Ως «Μαγαζί» ή ως πολιτικό λάφυρο. Τι θα γίνει με την αυτοδιοίκηση ρε σεις παιδιά; Το ερώτημα αυτό δεν τους απασχόλησε ποτέ. Στόχος τους είναι να αλώσουν τον Δήμο με κάθε μέσο. Μετά;………

            Γνωρίζαμε επίσης, πως απαιτείται ψηφοδέλτιο ισχυρό για να μπορείς να διεκδικήσεις με προοπτική τον Δήμο.  Η ενασχόληση με τα κοινά απαιτεί τη φυσική παρουσία του πολίτη στις διεκδικήσεις και στους αγώνες για αξιοβίωτη καθημερινότητα και ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο αλλά και τη συμμετοχή του στα όργανα διοίκησης του Δήμου που είναι, επίσης, δημοκρατικό του δικαίωμα. Οι δικές μας δυνάμεις δεν κατάφεραν  να αντιπαρατεθούν ούτε να κάμψουν την απολίτικη στάση της μόδας,  η οποία εξαντλείται στην αποτύπωση μιας κατ’ εικόνα πολιτικής δράσης μέσα από τις φωτογραφίες και τα σχόλια στο fb

              Η εναλλακτική να μπούμε πάλι στην μάχη διεκδικώντας ξανά έναν αντιπολιτευτικό ρόλο, είχε από καιρό απορριφθεί. Το κάναμε ήδη 3 φορές. Σ’ άλλους καιρούς βέβαια, γιατί σήμερα  ο νόμος υποβαθμίζει τον ρόλο της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

              Για μας δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός να γίνουμε δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι. Δεν παζαρεύουμε την ψήφο όσων μας ψηφίζουν για να πάρουμε θέσεις και οφίτσια, για να διοικήσουμε (;!) ως ενδιάμεσοι της διοίκησης. 

          Μας πρότειναν να κάνουμε προγραμματικές συμφωνίες μαζί τους και  σε περίπτωση που δεν τηρούνταν οι μεταξύ μας συμφωνίες, θα μπορούσαμε να αποχωρήσουμε.  

         «Οι γνωστές δηλαδή γελοίες καταστάσεις, που έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Δηλαδή «Δεν ήξερα που πήγα, δεν γνώριζα, τους καταγγέλλω εκ των υστέρων.»   Μα ήδη τους γνωρίζουμε όλους. Έχει δοκιμαστεί μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και η συνέπεια και ο λόγος του καθενός και οι θέσεις τους. Θα είχαμε κάνει τις συγκλήσεις, αν αυτό μπορούσε να γίνει.

Συνδημότισσες συνδημότες

Η πολιτική Απόφαση της αποχώρησης είναι πολύ πιο δύσκολη από την απόφαση να ξεκινήσεις. 

Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» δεν έχουν κάνει καμία συμφωνία με καμία παράταξη, ούτε φανερά  ούτε κρυφά.

Γνωρίζουμε,  πως είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς για τον τόπο του στις εκλογές αυτές.  Ποιόν αλήθεια να επιλέξει; Εκείνον που θα κάνει το μεγαλύτερο κακό, ή εκείνον που θα κάνει το μικρότερο κακό;  

 Οι δύο κύριες αντίπαλες παρατάξεις  αποδείχτηκε, από τον τρόπο που αντιμετώπισαν μέχρι τώρα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Δήμου, ότι είναι αναποτελεσματικές. Και  το κυριότερο ότι δεν έχουν όραμα για τον Δήμο.

 

Για εμάς η μάχη δεν τελειώνει εδώ. Θα επιδιώξουμε σύντομα να συναντηθούμε μαζί σας στα αυτοδιοικητικά δρώμενα και στους κοινωνικούς αγώνες και διεκδικήσεις, για ένα αύριο που πρώτα από όλα θα επιδιώκει την πολιτική χειραφέτηση και αξιοπρέπεια της Αυτοδιοίκησης και των ανθρώπων της.  

 

Υ.Γ. Οποιαδήποτε συμφωνία μέλους των «ΠΟΛΙΤΩΝ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» με άλλη δημοτική παράταξη είναι προσωπική του επιλογή και δεν εκφράζει αλλά ούτε δεσμεύει την παράταξή μας με τον οιονδήποτε τρόπο.

 

Η Εκλογική Επιτροπή

των  ΠΟΛΙΤΩΝ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

 

       ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

«Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου