Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Aπολογισμός Δράσεων Δήμου Δελφών 1-15 Ιουλίου


 Εγκρίθηκε η απόφαση για την αξιοποίηση του ιστορικού ακινήτου του Κληροδοτήματος Μάμμα 

Στην έγκριση της απόφασης του Δήμου Δελφών, για την απευθείας μίσθωση στο Δήμο Πειραιά του ακινήτου που στεγαζόταν ο ιστορικός κινηματογράφος «Καλιφόρνια», προχώρησε η Δ/νση Κοινωφελών Περιουσιών, Τμήμα Εποπτείας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας. ....

Πλέον απομένει η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ των δύο Δήμων, μέσω της οποίας θα γίνει επισκευή-ανακαίνιση ολόκληρου του κτιρίου, ανοίγοντας ο δρόμος για την αξιοποίησή του, αλλά και εξασφαλίζοντας την εκπλήρωση των σκοπών του  Κληροδοτήματος Νικολάου Αντ. Μάμμα στο οποίο ανήκει. 

Να θυμίσουμε ότι, η απόφαση του Δήμου Δελφών αποτέλεσε συνέχεια συναντήσεων που πραγματοποίησαν κατά το παρελθόν με το Δήμαρχο Πειραιά κ. Ιωάννη Μώραλη, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γαλαξιδίου κ. Ευθύμιος Γρίβας, στις οποίες είχε τεθεί το ζήτημα της ανακατασκευής του εμβληματικού για τον Πειραιά κτηρίου, μέσω προγραμματικής σύμβασης των δύο Δήμων. 

Σε διαγωνισμό η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού του Γαλαξιδίου

Ο Δήμος Δελφών και η Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών προχωρούν στη διαγωνιστική διαδικασία ενός κορυφαίου έργου περιβαλλοντικής σημασίας, αλλά και προστασίας της δημόσιας υγείας, αυτό της αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού του Γαλαξιδίου. 

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις του διαγωνισμού του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση-Αναβάθμιση ΕΕΛ Γαλαξιδίου, υποέργου της πράξης «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων Δήμου Δελφών», προϋπολογισμού 1.788.000,00 ευρώ (προ ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η εκπόνηση κάθε απαραίτητης μελέτης, η εγκατάσταση νέου ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού και η συντήρηση του υφιστάμενου όπου απαιτείται,  η δοκιμαστική του λειτουργία για έξι μήνες και ακολούθως η κανονική του, μαζί με τη συντήρηση, για τρία χρόνια. 

Δήμος Δελφών και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκσυγχρονίζουν και τον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου «Μακεδών» στην Κίρρα

Το κτίριο «Μακεδών» στην Κοινότητα Κίρρας είναι μία νέα εστία πολιτισμού, με το Δήμο Δελφών και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να προχωρούν τις διαδικασίες και για τη διαμόρφωση και του περιβάλλοντος χώρου. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός συνυπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Διαμόρφωση ακάλυπτου χώρου κτιρίου «Μακεδών» Τ.Κ. Κίρρας». 

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών διαμόρφωσης του ακάλυπτου χώρου του κτιρίου «Μακεδών», καθώς και η εγκατάσταση φωτισμού για την ανάδειξή του. 

Ο Δήμος Δελφών ξεκινά νέες εργασίες στο οδικό δίκτυο της Άμφισσας

Υπεγράφη η σύμβαση και άμεσα ξεκινούν εργασίες ασφαλτόστρωσης εντός της πόλης της Άμφισσας, σε τμήματα όπου απαιτείται παρέμβαση για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, καθώς παρουσιάζονται προβλήματα λόγω της φθοράς του υπάρχοντος οδοστρώματος. 

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Ασφαλτόστρωση και διαμόρφωση Δημοτικών οδών στην Κοινότητα Άμφισσας», είναι προϋπολογισμού 70.000,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από ΚΑΠ επενδυτικών δαπανών του 2023.  Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, θα γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης εντός του σχεδίου πόλεως της κοινότητας Άμφισσας, τα οποία παρουσιάζουν σημαντικές φθορές, στα εξής τμήματα του οδικού δικτύου: Στο δρόμο που οδηγεί στα ΚΤΕΛ Άμφισσας, στην οδό Μιχαλακοπούλου, στην οδό Κ. Ιωάννου και στην οδό Υλαίθου. 

Εργασίες τσιμεντόστρωσης στο οδικό δίκτυο Άμφισσας, Προσηλίου, Αγίου Κωνσταντίνου και Ελαιώνα

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκίνησαν οι εργασίες τσιμεντόστρωσης σε τέσσερις Κοινότητες της Δ.Ε. Άμφισσας, μέσω των οποίων θα βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση του οδικού δικτύου, σε υφιστάμενα τσιμεντοστρωμένα τμήματά του ή σε χωματόδρομους. 

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Τσιμεντοστρώσεις στη Δημοτική Ενότητα Άμφισσας», προϋπολογισμού 55.800,00 ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από πόρους ΚΑΠ και ΑΠΕ, ενώ σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται να γίνουν επισκευές και συντήρηση στις Κοινότητες Άμφισσας, Προσηλίου, Αγίου Κωνσταντίνου και Ελαιώνα. 

Ο Δήμος Δελφών προχωρά στο διαγωνισμό για τη μίσθωση ακινήτου που θα στεγάσει το ΚΑΠΗ Γαλαξιδίου

Ο Δήμος Δελφών προχωρά στη διαγωνιστική διαδικασία για τη μίσθωση ακινήτου που θα στεγάσει το ΚΑΠΗ Γαλαξιδίου, ικανοποιώντας ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας, μέσω του οποίου θα δημιουργηθεί μία σημαντική δομή, ώστε οι ηλικιωμένοι να απολαμβάνουν δημιουργικά το χρόνο τους. 

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, που συνεδρίασε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023, καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη μίσθωση ακινήτου που θα στεγαστεί το ΚΑΠΗ Γαλαξιδίου. Μεταξύ άλλων, το υπό μίσθωση κτίριο θα πρέπει να βρίσκεται εντός του σχεδίου πόλεως της Κοινότητας Γαλαξιδίου και να καλύπτει το σύνολο των όσων προβλέπει η σχετική ισχύουσα νομοθεσία. 

Ξεκινούν νέες εργασίες σε κοινόχρηστους χώρους των Δελφών

Υπεγράφη η σύμβαση και άμεσα ξεκινούν εργασίες σε τέσσερα σημεία της Κοινότητας των Δελφών, ένα ακόμα έργο αισθητικής αναβάθμισης και βελτίωσης των υποδομών από το Δήμο Δελφών, το οποίο αλλάζει την εικόνα στις περιοχές παρέμβασης. 

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων Κοινότητας Δελφών», προϋπολογισμού 13.000,00 ευρώ, χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΚΑΠ του 2023, και σύμφωνα με τη μελέτη θα γίνουν εργασίες κατασκευής τοιχίου, πεζοδρομίου, καθώς και ανάπλασης σκάλας και τμήματος κοινοχρήστου χώρου. 

Νέο δάπεδο στο κλειστό Γυμναστήριο Γραβιάς

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του νέου δαπέδου στο Κλειστό Γυμναστήριο Γραβιάς, το οποίο πλέον αποδίδεται προς χρήση στους αθλητές και τους μαθητές της περιοχής αισθητικά αναβαθμισμένο, αλλά κυρίως πιο ασφαλές ως υποδομή άθλησης. 

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Κατασκευή νέου αθλητικού δαπέδου Κλειστού Γυμναστηρίου Γραβιάς», προϋπολογισμού 44.967,63 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤΚ – τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων)»– Υπομέτρο 19.2: «Στήριξη υλοποίησης δράσεων των στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (CLLD/LEADER)», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) «2014-2020». 

Ο Δήμος Δελφών ξεκινά εργασίες κατασκευής ενός νέου γηπέδου ποδοσφαίρου στην Επτάλοφο 

Υπεγράφη η σύμβαση και άμεσα θα ξεκινήσουν εργασίες για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου στην Κοινότητα Επταλόφου. Πρόκειται για γήπεδο 5x5, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το οποίο έρχεται να προστεθεί στις σημαντικές παρεμβάσεις του Δήμου Δελφών στον τομέα των αθλητικών υποδομών. 

Πιο συγκεκριμένα, υπεγράφη η σύμβαση του έργου με τίτλο «Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου Επταλόφου 5x5 στην Τ.Κ. Επταλόφου», προϋπολογισμού 140.985,26 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Leader και ίδιους πόρους του Δήμου Δελφών, το οποίο κρίθηκε απαραίτητο μετά και την επικαιροποίηση της αρχικής μελέτης. 

Μία υπέροχη μουσική βραδιά έζησε η Ιτέα με το Νίκο Πορτοκάλογλου

Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι με οδηγό έναν από τους κορυφαίους τραγουδοποιούς της χώρας, το Νίκο Πορτοκάλογλου, απόλαυσαν οι εκατοντάδες θεατές που βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 6 Ιουλίου 2023, στην Ιτέα. 

Ο Δήμος Δελφών και το Δίκτυο Δελφών, στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ», υποδέχτηκε το Νίκο Πορτοκάλογλου, τη Βίκυ Καρατζόγλου και τη μπάντα «Ευγενείς Αλήτες», με τους εξαιρετικούς μουσικούς, όπως ο Βύρωνας Τσουράπης και ο Θανάσης Τσακιράκης, ο οποίο μεγάλωσε στην Ιτέα, κερδίζοντας επάξια το ενθουσιώδες χειροκρότημα όλων. Με μουσικές επιλογές από τη μακρόχρονη παρουσία του στην ελληνική δισκογραφία, αλλά και το ύφος της πετυχημένης εκπομπής «Μουσικό κουτί» που προβάλλεται στην Ερτ, ο Νίκος Πορτοκάλογλου δικαίωσε τους διοργανωτές για την επιλογή τους να συμπεριλάβουν το πρόγραμμά του στο φετινό Φεστιβάλ Δελφών. 

Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άμφισσας

Ένα υπέροχο ταξίδι γνώσης και παιχνιδιού έφτασε στο τέλος του, με την ολοκλήρωση του καλοκαιρινού προγράμματος δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άμφισσας.  

Η συμμετοχή των παιδιών υπήρξε αθρόα και από την πρώτη ημέρα, ακούραστα, έγιναν συνοδοιπόροι στα όσα είχαν προετοιμάσει οι υπεύθυνοι και οι εθελοντές του προγράμματος.  Κάθε πρωί τα γελαστά προσωπάκια «αναστάτωναν» την ησυχία της βιβλιοθήκης, ενώ για δέκα ημέρες η γνώση μαζί με το παιχνίδι μπλέκονταν μεταξύ τους με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα ικανοποιούσε τη δίψα των παιδιών για νέα ενδιαφέροντα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου