Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Ολοκληρώθηκαν εργασίες οδοποιίας σε άλλες πέντε Κοινότητες της Δ.Ε. Γραβιάς

Ιωάν. Μανανάς: «Συνεχής βελτίωση του υποδομών και καλύτερη η καθημερινότητα των πολιτών» ....

Ένα ακόμα έργο οδοποιίας ολοκληρώθηκε από το Δήμο Δελφών, αυτή τη φορά σε πέντε Κοινότητες της Δ.Ε. Γραβιάς, το οποίο συνεπάγεται ασφάλεια για τους χρήστες, καθώς και αισθητική αναβάθμιση για τα σημεία παρεμβάσεων.   

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Επισκευή και αποκατάσταση ασφαλτικών της Δ.Ε. Γραβιάς», προϋπολογισμού 45.000 ευρώ, είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δελφών και χρηματοδοτήθηκε από πόρους μισθώσεων μεταλλευτικών. 

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στις Τοπικές Κοινότητες Σκλήθρου, Οινοχωρίου, Γραβιάς, Καστελίων και Οινοχωρίου, σε δρόμους οι οποίοι ήταν ήδη ασφατοστρωμένοι ή τσιμεντοστρωμένοι, με πολλές όμως φθορές από επεμβάσεις σε δίκτυα κοινής ωφέλειας και το πέρασμα του χρόνου. 

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, έγινε καθαρισμός του οδοστρώματος, κατασκευάστηκε ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη και στην συνέχεια ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση, ενώ όπου υπήρχαν καπάκια φρεατίων έγινε προσαρμογή τους στην νέα στάθμη του οδοστρώματος όπου απαιτήθηκε. 

Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω εργασίες στις πέντε Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Γραβιάς αποτελούν συνέχεια στις εργασίες που είχα προηγηθεί σε άλλες έξι Κοινότητες της ίδιας Δημοτικής Ενότητας! «Η πράξη αποδεικνύει ότι ο Δήμος Δελφών, πάντα σε συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων, συνεχίζει αδιάκοπα τις παρεμβάσεις του, βελτιώνοντας τις υποδομές και κάνοντας καλύτερες τις συνθήκες καθημερινότητας των πολιτών», είχε σημειώσει κατά την υπογραφή της σύμβασης ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος της Δ.Ε. Γραβιάς κ. Ιωάννης Μανανάς, συμπληρώνοντας τώρα με την ολοκλήρωση των εργασιών: «Έχουμε γνώση των πολλών αναγκών που υπάρχουν στον τομέα της οδοποιίας και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, έχοντας κάνει ιεράρχηση των προβλημάτων και αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης, ώστε σταδιακά να προχωράμε στην κάλυψή τους. Δείγμα αυτού, το ότι στη Δ.Ε. Γραβιάς το τελευταίο χρονικό διάστημα εκτελέστηκαν εργασίες και στις οχτώ Κοινότητες».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου