Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου, είναι του Αγίου Χριστοφόρου του μάρτυρος και του Προφήτου Ησαΐα......

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Επίσκεψη στην ΕΚΨ Π. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ η Ασπασία Μανδρέκα

“Σήμερα το πρωί επέλεξα να επισκεφτώ, στα πλαίσια της προεκλογικής μου δραστηριότητας, την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ....καθώς, αφενός, δίνω ιδιαίτερη σημασία και προτεραιότητα στα θέματα ψυχικής υγείας, και, αφετέρου, για να τιμήσω τη σπουδαία προσφορά της Μονάδας στην τοπική μας κοινωνία”,
 αναφέρει η Ασπασία Μανδρέκα σε ανάρτησή της.

“Ο Ιδρυτής της, αείμνηστος Καθηγητής Ψυχιατρικής, Π. Σακελλαρόπουλος, 40 χρόνια πριν έκανε το όραμά του πραγματικότητα, δημιουργώντας τη Μονάδα στη Φωκίδα και μετέπειτα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.  

Η προσφορά της Εταιρίας υπήρξε και συνεχίζει να είναι σπουδαίας σημασίας για την περιοχή μας και τους ανθρώπους της, δεδομένου ότι πρώτον, είναι ο μοναδικός φορέας στη Φωκίδα που παρέχει, και μάλιστα δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ψυχικής υγείας, οι οποίες προσφέρονται από εξαιρετικά καταρτισμένο και με μεγάλη διάθεση για προσφρά στελεχιακό δυναμικό, και δεύτερον, συνέβαλε καθοριστικά στο να “σπάσει” τα ταμπού που ίσχυαν στην τοπική κοινωνία για τα ζητήματα της ψυχικής υγείας και να ανακόψει τον άδικο κοινωνικό στιγματισμό των πασχόντων”, τονίζει η υποψήφια με τη ΝΔ βουλευτής Φωκιδας, ενώ προσθέτει και τα ακόλουθα:

Η ιστορία της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος στο νομό Φωκίδας ξεκινάει το 1981 με τη λειτουργία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες στο σύνολο του πληθυσμού του νομού και συνεχίζει το 1983 με τη δημιουργία του πρώτου Οικοτροφείου στην Ελλάδα αποασυλοποίησης-επανένταξης-επαναπατρισμού χρόνιων ασυλικών ασθενών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Ψ.Ν.Α.) στο νομό Φωκίδας. 

Έκτοτε λειτουργεί μέχρι και σήμερα υπηρεσίες που καλύπτουν ένα μεγάλο τμήμα των ψυχιατρικών και παιδοψυχιατρικών αναγκών των κατοίκων, επιδιώκοντας πρωτίστως την πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, την έγκαιρη αντιμετώπισή τους και την κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση των ψυχικά ασθενών.

Το φάσμα αυτών των υπηρεσιών παρέχεται σήμερα στην τομεοποιημένη περιοχή του  νομού Φωκίδας από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος με τη λειτουργία 11 Μονάδων Ψυχικής Υγείας,
 (9 Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, 1 Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, 1 Κέντρο Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων), χρηματοδοτούμενων αυτοτελώς από το Υπουργείο Υγείας και τον Κρατικό προϋπολογισμό. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου