Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου, είναι του Αγίου Χριστοφόρου του μάρτυρος και του Προφήτου Ησαΐα......

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, έκρινε ένοχη, Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης

Την 5-4-2023, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου,

 έκρινε   ένοχη, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και μειώθηκε το ύψος της ποινής της, λόγω της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου σε έξι μήνες.....

Ιδιαίτερη σημασία παρουσιάζει το γεγονός,  ότι η Αντιπεριφερειάρχης τιμωρήθηκε αφού αποδείχτηκε με σαφήνεια η ενοχή της,  παρά το ότι  το δικαστήριο δεν επέτρεψε την εξέταση των μαρτύρων της πολιτικής αγωγής.

Η ενοχή της πολιτικής προϊσταμένης του μηνυτή εργαζομένου δεν μπόρεσε να αμφισβητηθεί και αποδείχτηκε περίτρανα από όλα τα πραγματικά στοιχεία και έγγραφα που προσκομίστηκαν. Ακόμη και από τους μάρτυρες (διευθυντικά στελέχη της Περιφέρειας)  που επικαλέστηκε η ίδια η κατηγορούμενη Αντιπεριφερειάρχης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κατά την αγόρευσή του επικαλέστηκε επανειλημμένως τις καταθέσεις των μαρτύρων της ίδιας της κατηγορουμένης, οι οποίες οδηγούσαν στην ενοχή της και ήταν σε πλήρη αντίθεση με την απολογία της, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία διάθεση διατύπωση συγγνώμης για την υποκριτική, εμπαθή και προσβλητική συμπεριφορά που αποδεδειγμένα επέδειξε.

Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου αποτελεί μία δικαίωση του εργαζομένου, ο οποίος εδέχθη από  την πολιτική του προϊσταμένη μια  απρόκλητη συκοφαντική δυσφήμιση τον 01/2019  σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και αποτελεί μία απόφαση σταθμό για τα δικαιώματα των εργαζομένων και την προστασία τους από συκοφαντικές δηλώσεις πολιτικών προϊσταμένων τους, που μάλιστα διατυπώνονται  δημοσίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας βαρύτατους, ανυπόστατους όπως αποδείχθηκε, χαρακτηρισμούς, παρασυρόμενοι από την αλαζονεία της εξουσίας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου