Από της 08.00 το πρωί σήμερα, από μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ και εθελοντές, ξεκίνησε η δεύτερη και πιο πολύωρη φάση παρασκευής του πετιμεζιού με τη διαδικασία του στραγγίσματος και του τελικού βρασμού....
Το στράγγισμα συνίσταται στην απομάκρυνση του ιζήματος από το μείγμα και ο πολύωρος τελικός βρασμός συντελεί στην αφαίρεση όλου του νερού που εμπεριέχει ο μούστος και στην καθαρότητα του σακχάρου. Η όλη επεξεργασία δίνει στο προϊόν τη σκούρα κόκκινη χροιά, την ολόγλυκη γεύση του, καθώς και την παχύρευστη ιδιότητά του.Σε δύο μέρες θα επακολουθήσει η εμφιάλωση και η
συσκευασία του πετιμεζιού και θα ξεκινήσει η Παρασκευή των παραγώγων του .
(Μουστοκούλουρα, μουσταλευριές, σουτζουκάκια, δίπλες κλπ.).
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΕΤΙΜΕΖΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
25-9-2022
ΣΤΗΝ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.