Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ....

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Στο βασίλειο της υποκρισίας, δεν μπορείς ούτε να πεθάνεις!!


 Με αφορμή τον θάνατο της Φ. Γεννηματά, στη σημερινή Ελλάδα, ούτε να πεθάνεις δε μπορείς με την ησυχία σου! .....

Τουλάχιστον οι πολιτικοί που τώρα υμνούν τη Φ. Γεννηματά, μπορούν να δικαιολογήσουν τις επιθέσεις εναντίον της με τους σκληρούς κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού. Αλλά εκείνοι οι αρθρογράφοι που την αντιμετώπιζαν συχνά με σεξιστικό τρόπο και σχεδόν πάντα απαξιωτικά, τι έπαθαν ξαφνικά;
Να θυμηθούμε....
Με αφορμή μια ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, ο Γ. Παπαχρήστου είχε γράψει:
«Σκέφθηκα πολλές φορές να απαντήσω μέσω social media, πότε με τον τίτλο της ταινίας «Κοίτα ποιος μιλάει» και πότε με το «μα καλά, καθρέφτη δεν έχουν σπίτι τους» – οι συντάκτες της ανακοίνωσης και εκείνη ή εκείνοι που την ενέκρινε/αν. Δεν το έκανα, διότι δεν είχε νόημα......

Χθες έγραψε

«Είναι στιγμές που οι λέξεις βγαίνουν με δυσκολία και ακόμη δυσκολότερα απλώνονται στο χαρτί. Είναι τότε που θες τόσα πολλά να πεις, αλλά όλα μπερδεύονται στο μυαλό, γίνονται ένα κουβάρι με τα συναισθήματα, και καταλήγουν κόμπος στον λαιμό. Είναι στιγμές επίσης που η πολιτική, τα πάθη της, οι έχθρες και τα μίση που από μόνη της αναπτύσσει, σαν από αυτοάνοσο, οι ίντριγκες, τα μαγειρέματα, οι δολοπλοκίες, τα σενάρια, εγκαταλείπουν το προσκήνιο, απομακρύνονται σιγά σιγά, πάνε στην άκρη, κουλουριάζονται σε μια γωνιά, και κοιτάζουν με δέος το δράμα που εκτυλίσσεται. Δράμα αρχαιοελληνικό»

Ο Γ. Πρετεντέρης την είχε καλέσει τον Σεπτέμβριο να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας :

« ..δεν ξέρω πόσο συνηθισμένο είναι αλλά υπάρχουν και πολιτικοί που πάνω από την προσωπική ατζέντα ή ματαιοδοξία τους βάζουν το συμφέρον της πολιτικής.. δεν ξέρω αν κάποιος-α στο ΚΙΝΑΛ σκέφτεται να παραιτηθεί για να προσφέρει στο διάδοχο τις καλύτερες συνθήκες»

Παλιότερα, από την εκπομπή του στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6, με αφορμή την απουσία της Γεννηματά από μια ψηφοφορία στη Βουλή, είχε πει:

«Μπορεί να είχαν ταξίδια, τι να πω. Η Φώφη να είχε και κομμωτήριο »

Χθες ο Γ. Πρετεντέρης έγραψε:

«Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια γενναία γυναίκα. Αντιμετώπισε το άδικο πεπρωμένο με θάρρος, ήθος και αξιοπρέπεια.
Αξίζει τον απεριόριστο σεβασμό όλων μας.
Δεν νομίζω άλλωστε ότι υπάρχει σήμερα Ελληνας ή Ελληνίδα που να μην αισθάνεται την απώλειά της στο πιο προσωπικό κι ανθρώπινο επίπεδο.
Ακριβώς αυτό το συναίσθημα και η συγκίνηση που το περιβάλλει επιβάλλει να μείνουμε εδώ. Είναι η ώρα του αποχαιρετισμού, όχι του απολογισμού.

O Σ. Κασιμάτης είχε γράψει στη στήλη του ότι το ΚΙΝΑΛ δεν πάει καλά,,

«ιδίως υπό την ηγεσία της Φώφης (επάγγελμα: Γεννηματά), η οποία φαντάζει σαν ένας αλλόκοτος αναχρονισμός στην πολιτική σκηνή.

..η καημένη Φώφη βρίσκεται κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και παλεύει να καταλάβει μια πραγματικότητα που την ξεπερνά. Λογικά, δηλαδή, αν η πρόεδρος συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, θα χρειαστεί περίπου 35 χρόνια για να φθάσει στο σήμερα.

Χθες όχι μόνο δεν της ταίριαζε το «Αγάπη μου, συρρίκνωσα το ΠΑΣΟΚ», αλλά μαθαίνουμε ότι τα είχε καταφέρει:

« Μπορείς να πεις οτιδήποτε για την πολιτική πορεία της Φώφης..Δεν μπορείς όμως να της αμφισβητήσεις ότι στις δικές της προσπάθειες οφείλεται κατά κύριο λόγο το γεγονός ότι τόσο στις εκλογές του 2015, όσο και σε εκείνες του 2019, κατάφερε να κρατήσει εν ζωή την καθημαγμένη παράταξη της Κεντροαριστεράς, παρά τις οργανωμένες επιχειρήσεις κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο από τη ΝουΔου, να τη διεμβολίσουν και εν τέλει να τη διαλύσου.

 Στο βασίλειο της υποκρισίας, όλοι βγάζουν σπαρακτικούς επικήδειους.

πηγή.Σ.Κούλογλου


1 σχόλιο:

  1. Γιαυτό τον λόγο η Ελλάδα έχει καταταγεί στις τελευταίες θέσεις στην ευρωπαική ένωση σχετικά με την αξιοπιστία της ενημέρωσης.

    Τρίτη από το τέλος ανάμεσα σε 24 ευρωπαϊκές χώρες είναι η Ελλάδα (38η σε 46 χώρες παγκοσμίως) ως προς τον βαθμό αξιοπιστίας των ΜΜΕ, σύμφωνα με τη φετινή έρευνα του Reuters Ιnstitute σε συνεργασία με το Oxford University που καλύπτει 46 χώρες. Μόλις το 32% εμπιστεύεται εν γένει τις ειδήσεις στα ΜΜΕ στη χώρα μας (χαμηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. μετά το 30% της Γαλλίας και της Ουγγαρίας) και, ακόμη χειρότερα, μόλις το 12% πληρώνει για την ψηφιακή ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.