Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΜΑΪΟΥ 2024 – ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ .....

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Δόθηκε λύση στο χρόνιο πρόβλημα κατανομής χρημάτων από Α.Π.Ε. σε Λιλαία και Επτάλοφο

Π. Ταγκαλής: «Στη διάθεση των κοινοτήτων τα χρήματα για έργα που θα επιλέξουν»...

Δόθηκε λύση στο χρόνιο πρόβλημα των χρημάτων που δικαιούνται από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες (Α.Π.Ε.) οι Κοινότητες Λιλαίας και Επταλόφου. Ως συνέχεια αυτού και για τη χρονική περίοδο από 01-01-2010 έως 31-10-2019, στην πρώτη αντιστοιχεί το ποσό των 29.100,20 ευρώ και στη δεύτερη 23.299,55 ευρώ. 

Η υπόθεση αφορά υδροηλεκτρικό σταθμό με αγωγό στη θέση «Ρέμα Αγοριανίτη» και το πρόβλημα που έως σήμερα δεν είχε λυθεί αφορούσε στο ότι ο σταθμός είναι εγκατεστημένος εντός των ορίων της μιας Κοινότητας, ενώ ο αγωγός διέρχεται και από τις δύο, χωρίς όμως να έχουν όμως προσδιοριστεί επακριβώς τα όριά τους. Με ενέργειες του Δήμου Δελφών, και αφού τα όρια είχαν καθοριστεί με δικαστικές αποφάσεις οι οποίες τα περιέγραφαν με τοπωνύμια, έγινε με συντεταγμένες πλέον ο καθορισμός τους, για να ακολουθήσει βάσει αυτών η μέτρηση του μήκους των αγωγών που περνούν από την κάθε μία. 

Το συνολικό ποσό από τον εν λόγω υδροηλεκτρικό σταθμό, για το σύνολο των ετών έως το 2019, ανέρχεται στα 52.399,74 και κατανέμεται ως εξής: 

στην Κοινότητα Λιλαίας 29.100,20 ευρώ

στην Κοινότητα Επταλόφου 23.299,55 ευρώ

Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη δήλωσε: «Μετά από 10 χρόνια δίνεται λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο ταλάνιζε δύο Κοινότητες του Δήμου μας, στερώντας του χρήματα που δικαιούνται. Πλέον αυτά είναι στη διάθεσή τους για την πραγματοποίηση έργων που αυτές θα επιλέξουν με αποφάσεις τους. Ευχαριστώ όλους όσοι εργάστηκαν για να φτάσουμε εδώ». Αντιστοίχως ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού, κ. Ευάγγελος Κούσουλας, σημείωσε: «Ο Δήμος Δελφών δίνει καθημερινά μάχη σε όλα τα μέτωπα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν. Γνωρίζουμε πως αυτά δεν τελειώνουν ποτέ, όμως δηλώνουμε ικανοποιημένοι όταν κλείνουμε εκκρεμότητες χρόνων, οι οποίες συνεπάγονταν αδικίες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου