Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΜΑΪΟΥ 2024 – ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ .....

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

ΟΧΙ από το Σύλλογο Νέων Πολυδρόσου για της ανεμογεννήτριες στις τοποθεσίες «Μεγάλη Ράχη» και «Κορομηλιά» Παρνασσού


 Εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Παρνασσό .....

1. Όπως πληροφορηθήκαμε πρόσφατα από τα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατατέθηκε στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, αίτημα Γερμανικής εταιρείας προκειμένου να της δοθεί άδεια ώστε να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες στις τοποθεσίες «Μεγάλη Ράχη» και «Κορομηλιά» Παρνασσού, όπου διοικητικά υπάγονται στην Τοπική Κοινότητα Πολυδρόσου του Δήμου Δελφών Νομού Φωκίδος.

2. Ο Σύλλογος μας είναι αντίθετος στην πραγματοποίηση τέτοιων ενεργειών για τους κάτωθι λόγους:

Α) Η ομορφιά του φυσικού τοπίου θα αλλοιωθεί από την θέαση του αιολικού πάρκου με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της περιοχής μας.

Β) Ένα έργο τέτοιας κλίμακας θα επιφέρει παρεμβολές στο φυσικό περιβάλλον, αφού τα γιγαντιώδη μηχανήματα θα πρέπει να διανοίξουν δρόμους ή να ισοπεδώσουν ένα μέρος των δασών και του βουνού, τα οποία υπάγονται στον Εθνικό Δρυμό, για να μπορέσει να γίνει η κατασκευή των ανεμογεννητριών.

Γ) Για την τοπική κοινώνια τα οφέλη που θα αποκομιστούν είναι μηδαμινά και δεν προσφαίρουν στην ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων.

3. Δεν είμαστε αρνητικοί ως προς τις ιδιωτικές επενδύσεις στην περιοχή , αρκεί αυτές να σέβονται το περιβάλλον και να ενισχύουν την φυσική ομορφία του τόπου μας.


ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου