Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, ....

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

"12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου"

Ανακοίνωση
Της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Φθιώτιδας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξ. Γρηγορόπουλου....

H Κυριακή 6 Δεκεμβρίου μας υπενθυμίζει τι έγινε  το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, όταν ο αστυνομικός Ε. Κορκονέας δολοφονούσε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Το περιστατικό αυτό: 
Αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας σειράς φαινομένων αστυνομικής βίας και ακραίας αυθαιρεσίας, απέναντι σε κάθε μορφής αγώνα, αλλά και γενικότερα απέναντι στα δικαιώματα των νέων ανθρώπων.
Ήταν η αφετηρία για την πραγματοποίηση μιας σειράς κινητοποιήσεων, στις οποίες είχαν κεντρική θέση οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, οι νέοι και οι νέες που έβλεπαν τις ελευθερίες τους να περιορίζονται, μέσα σε ένα κλοιό ακραίας λιτότητας και σκληρής καταστολής.
Η συγκεκριμένη μέρα της 6ης Δεκεμβρίου έχει πια κατοχυρωθεί ως μια επετειακή αφορμή ανάδειξης της θέλησης όλων των δημοκρατικών πολιτών να μην ξεχνούν, αλλά να τιμούν τα θύματα της κρατικής αυθαιρεσίας. Ταυτόχρονα είναι μια μέρα όπου εκφράζεται η διάθεση της νεολαίας να συμμετέχει σε αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της και της προοπτικής μιας ζωής όπου τέτοια συμβάντα θα είναι αδύνατον να εμφανιστούν ξανά.
Κάποιοι ακόμη και σήμερα επιμένουν να μη βλέπουν αυτή τη γενιά, τις αγωνίες, τα όνειρα και τις διεκδικήσεις της. Σήμερα, όσοι από αυτούς δουλεύουν στην Ελλάδα, “αποζημιώνονται” με ψίχουλα.
Η κοινωνική πρόοδος είναι απότελεσμα της διαρκούς πάλης των νέων ανθρώπων και της κοινωνικής πλειοψηφίας, που διαρκώς απαξιώνεται και συκοφαντείται από τη σημερινή κυβέρνηση, απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία, την καταστολή και την κατάλυση της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.
Υποχρέωση όλων μας είναι να τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να τους δώσουμε δύναμη να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο για την ανατροπή που διεκδικούν.
“Δεν ξεχνάμε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, του οποίου η δολοφονία λειτούργησε ως «ηλεκτροσόκ» για το σύνολο της κοινωνίας, φέρνοντας στην επιφάνεια με πρωτόγνωρη ένταση τα μεγάλα αδιέξοδα και τα αναπάντητα ερωτήματα της νεολαίας εκείνης της εποχής, που εξακολουθούν και σήμερα να ζητούν απάντηση.” 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.