Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Σάββατο 18 Μαΐου......

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Συμβαίνει στη Κίνα!! Σχεδόν μια Ελλάδα σε τεστ για δώδεκα κρούσματα.

Σε διαγνωστικό τεστ για κορονοϊό θα υποβληθεί ολόκληρος ο πληθυσμός μιας πόλης εννέα εκατομμυρίων κατοίκων στην Κίνα,....

μετά τον εντοπισμό 12 κρουσμάτων που συνδέονται με νοσοκομείο που περιθάλπει ασθενείς με Covid-19 που φτάνουν από το εξωτερικό. 

 Περίπου 114.862 άτομα - συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού προσωπικού και των πρόσφατα νοσηλευόμενων ασθενών στα νοσοκομεία της πόλης – έχουν ήδη βγει αρνητικοί στον ιό, ανέφερε η επιτροπή υγείας του Κινγκντάο.

Τον περασμένο Μάιο οι κινεζικές αρχές υπέβαλαν σε διαγνωστικό τεστ ολόκληρη την πόλη της Γουχάν, μια πόλη 11 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο ιός Sars-Cov2 

 Τα νέα κρούσματα καταγράφονται μια εβδομάδα μετά τις διακοπές της Χρυσής Εβδομάδας της Κίνας - όπου εκατομμύρια πολίτες ταξίδεψαν σε όλη τη χώρα.

Εδώ και μήνες η χώρα έχει θέσει υπό έλεγχο την εξάπλωση της νόσου και έτσι καθημερινά ανακοινώνει πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η Κίνα μετράει συνολικά 91.305 κρούσματα και 4.746 θύματα του ιού ,σε μια  χώρα με Δις εκατομύρια πολίτες .

Είναι η ώρα να  κλάψουμε ή να γελάσουμε? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου