Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Από τη σημερινή μέρα ξεκινούν τα άγια Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. .....

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φωκίδας με Δήμαρχο Δελφών

Αντιπροσωπεία της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φωκίδας είχε συνάντηση με τον κ. Ταγκαλή, Δήμαρχο Δ. Δελφών.....

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί η δημοτική αρχή για κορυφαία θέματα της περιοχής μας που ενώ είχαν δρομολογηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή έχουν τελματώσει.
Σχετικά με τις δομές υγείας στο νομό: 
Η κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησε τις 6 από τις 7 θέσεις γιατρών που είχε προκηρύξει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Μάιο 2019 για το Νοσοκομείο Άμφισσας. Αυτή τη στιγμή οι θέσεις για το Νοσοκομείο Άμφισσας είναι ένας παθολόγος και ακόμα δύο σε αντικατάσταση αυτών που παραιτήθηκαν επί ΝΔ εν μέσω κορονοϊού. Όσο για τις υπόλοιπες θέσεις (παιδίατρος, ακτινολόγος, βιοπαθολόγος) αφορούν θέσεις για το Κ. Υ. Ιτέας που είχε προκηρύξει ο ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας υγείας και ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πρόσληψης. 
Η κυβέρνηση της ΝΔ υποβάθμισε το ΚΕΦΙΑΠ που ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε σε λειτουργία μετά από 15 χρόνια, απολύοντας 11 νέους πτυχιούχους εργαζόμενους από τη Φωκίδα. Ευτυχώς παραμένει ο μόνιμος γιατρός, φυσίατρος, που προσλήφθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.
Τα παραπάνω σε συνδυασμό α) με την ψήφιση (εσπευσμένα την τελευταία μέρα λειτουργίας της Βουλής) νόμου για την σύσταση ανώνυμης εταιρείας ΟΔΙΠΥ με σκοπό την υποχρεωτική αξιολόγηση των νοσοκομείων στη λογική κόστους-οφέλους και β) την πρόταση του ΠΙΣ ότι περιφερειακά νοσοκομεία πρέπει να μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας δημιουργούν έντονες ανησυχίες εν μέσω μάλιστα κορονοϊού. 
Πανεπιστημιακά Τμήματα του Γεωπονικού στην Άμφισσα: 
Εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση της ΝΔ και ο τοπικός βουλευτής δια της διολισθήσεως και των καθησυχαστικών ανακοινώσεων είναι φανερό , πως το μεν δεύτερο τμήμα το κατήργησαν ΟΡΙΣΤΙΚΑ, το δε πρώτο το έχουν θέσει στην κλίνη του Προκρούστη ώστε με την βάση του 10 να το τελειώσουν οριστικά. Έτσι ένα μακρόπνοο σχέδιο που συνδέεται με το παρόν και το μέλλον της ευρύτερης περιοχής τείνει να απαξιωθεί ολοκληρωτικά…
ΕΑΣ Άμφισσας:
Ο ΕΑΣ Άμφισσας, ο επί 80 χρόνια προωθητής της ΠΟΠ παγκόσμιας φημισμένης ελιάς, βάζει τίτλους τέλους… Αντί να στηρίζει και να πολλαπλασιάζει το εισόδημα στην περιοχή, δημιούργησε χρέη αλλά κυρίως απαξίωσε το συνεταιριστικό ιδεώδες το μόνο ικανό και αναγκαίο ειδικά στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες να δημιουργήσει συνθήκες υπεροχής και ανάκαμψη στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. 
Σαν ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ θεωρούμε πως η αυτοδιοίκηση έχει και την ευθύνη αλλά και το καθήκον στην προώθηση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας. Για αυτό τον λόγο, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ θα συνεχίσει και την ενημέρωση και την προσπάθεια πίεσης και διεκδίκησης λύσεων και απαντήσεων θετικών για την κοινωνία του νομού μας. Ο ρόλος μας θα είναι  αποφασιστικός σε αυτή την κατεύθυνση ταυτόχρονα με την προώθηση μέσω της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κρίσιμων θεμάτων για την περιοχή μας.  
27/8/20
 ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου