Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ....

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών - Τοποθετήσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17 Ιούνη 2020


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΗ 2020   
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών της 17ης Ιούνη, οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση έθεσαν εκτός ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα:....

«Βρισκόμαστε ένα μήνα μετά την έναρξη της άρσης των μέτρων καραντίνας, με όλες τις αντιφάσεις που χαρακτηρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας μέχρι σήμερα. Έγινε lockdown σε όλη τη χώρα για δύο μήνες, προκειμένου να μην καταρρεύσει και να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Κι όμως, μόλις χθες οι υγειονομικοί όλης της χώρας απέργησαν και βγήκαν στο δρόμο. Πρόκειται για τους ίδιους υγειονομικούς που στην έξαρση της πανδημίας η κυβέρνηση χειροκροτούσε υποκριτικά και σήμερα τους καθυβρίζει μέσω των φιλικών της μέσων γιατί διεκδικούν να μη γίνει καμιά απόλυση, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, για προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, για πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας. Αιτήματα για τα οποία απεργούσαν και διεκδικούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία συνεχίζουν να είναι επίκαιρα τώρα, λες και δεν περάσαμε πανδημία.
Επειδή ο κορονοϊός δεν μας εγκατέλειψε, ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σοβαρό ενδεχόμενο το φθινόπωρο ή και πιο νωρίς, ειδικά με το ανεξέλεγκτο άνοιγμα του τουρισμού, όπου μπροστά στα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων και των αερομεταφορών τα υγειονομικά πρωτόκολλα πάνε περίπατο, ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε σκόπιμο το συμβούλιο να συζητήσει ολοκληρωμένα αυτά τα θέματα.
Ποια είναι η κατάσταση των δημόσιων δομών υγείας της περιοχής, του νοσοκομείου της Άμφισσας;
Ανταποκρίθηκε ο Δήμος Δελφών στο ρόλο του, στην προστασία της υγείας των εργαζομένων, στη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας, όσων έπληξαν τα μέτρα καραντίνας, στην κατάσταση των σχολείων;
Το γεγονός ότι στη Φωκίδα δεν είχαμε ευτυχώς κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα σε αυτή τη φάση, δεν πρέπει να μας οδηγεί στον εφησυχασμό και στην αδράνεια». 
Και:
«Τέλος, αξίζει να θυμίσουμε εδώ σχετικά με τη χθεσινή φωτιά στον ΒΙΟΠΑ και στον βιολογικό Άμφισσας, ερώτησή μας στον αρμόδιο αντιδήμαρχο στις 23 Οκτώβρη που ρωτούσαμε τι μέτρα σκόπευε να πάρει προκειμένου να απομακρυνθούν τα απορρίμματα άμεσα από εκεί και το κυριότερο, να μην ξαναεμφανιστούν τέτοιες καταστάσεις. Λάβαμε τότε διαβεβαιώσεις πως με την πρώτη ευκαιρία θα απομακρυνθούν τα μπάζα και τα απορρίμματα. Εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πάρθηκε...»
Έβαλαν ξανά στη δημοτική αρχή το ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων του Δήμου και της πανδημίας με σχετική ερώτηση.
Στο θέμα μιας ακόμα αναθεώρησης του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού για το 2020, 4η ή 5η στη σειρά κι ενώ είμαστε ακόμα στον Ιούνη, τόνισαν:
«Σήμερα ξηλώνετε ολοκληρωτικά αυτό που βιαστικά μας είχατε παρουσιάσει το Νοέμβρη ως Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2020. Επιβεβαιώνετε έτσι, τη γενικότερη κριτική που ασκούμε όλα αυτά τα χρόνια ως Λαϊκή Συσπείρωση για εσάς και όλες τις άλλες παρατάξεις των αστικών κομμάτων ανά την Ελλάδα: Πορεύεστε στο «άγνωστο με βάρκα την ελπίδα», υπακούοντας στις επιταγές των αστικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του λαού που σας εμπιστεύτηκε. Απεντάσσετε το δρόμο του Άγιου Μηνά, την πλατεία της Κίρρας. Ας το δεχτούμε υποθετικά, για λόγους ανωτέρας βίας. Τη συντήρηση όμως της δημοτικής οδοποιίας όλων των δημοτικών ενοτήτων; Δηλαδή τι προτείνετε; Να φτιάχνουν χαρμάνι οι κάτοικοι για να μπαλώνουν τις τρύπες των δρόμων των χωριών; Αυτό είναι το όραμά σας; Να γυρίσουμε στις δεκαετίες του ’40 και του ’50;   
Επικαλείστε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του Δήμου που καθιστά επιτακτική την ανάγκη μεταφοράς χρημάτων από τους ΚΑΠ, προκειμένου να καλύψετε σημαντικές ανάγκες της καθημερινότητας. Θα κατανοούσαμε ως ένα βαθμό τις δυσκολίες που επικαλείστε, εάν ήσασταν πραγματικά μια διεκδικητική δημοτική αρχή για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Εάν βλέπαμε κάποιο υπόμνημα, κάποια απόφαση του Δήμου, εάν βρισκόσασταν καθημερινά έξω από τα υπουργεία, το Μαξίμου, διεκδικώντας αυτά που ανήκουν δικαιωματικά στους δήμους και τους κατοίκους τους. Εάν βάζατε αυτά τα ζητήματα στην ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ που συμμετέχετε, να γίνουν και δικιά τους υπόθεση. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχετε κάνει. Και ούτε πρόκειται να κάνετε λέμε, γιατί είναι άλλη η πολιτική σας φιλοσοφία και κοσμοθεωρία».
Για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων νέου ιδιωτικού υδροηλεκτρικού σταθμού στα Καστέλλια, που ήρθε για δεύτερη φορά, καθώς είχε απορριφθεί το 2018 και με τις ψήφους της σημερινής δημοτικής αρχής, σημείωσαν:
«Μας ξαναφέρνετε απόψε το ζήτημα, δυο χρόνια μετά κι ενώ είχε πάρει αρνητική γνωμοδότηση απ’ το τότε δημοτικό συμβούλιο και τα δύο τοπικά συμβούλια. Μια ιδιωτική επένδυση με την οποία αναγκαστήκατε να διαφωνήσετε το 2018 κάτω από την πίεση των κατοίκων των δύο χωριών και την αρνητική εισήγηση των τοπικών συμβουλίων. Σήμερα όμως, που η παράταξή σας έχει την πλειοψηφία στο συμβούλιο των Καστελλίων, προσπερνώντας έντεχνα με αλλαγή ορίων αυτό της Καλοσκοπής που φαίνετε δεν ελέγχετε, επαναφέρετε το θέμα δίχως να κρύβεστε πίσω από αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες και εφαρμόζοντας ξεκάθαρα την πολιτική σας: Πολιτική υλοποίησης σε τοπικό επίπεδο, των βασικών επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ιδιωτικοποίηση, την εμπορευματοποίηση της παραγωγής και διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας, το άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας για το κεφάλαιο σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Πολιτική που αναπτύξατε ξεκάθαρα στη συνεδρίαση του συμβουλίου των Καστελλίων στις 28 Γενάρη. Κάτι που δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως θα κάνετε κι απόψε.
Εμάς πάλι, η θέση μας παραμένει η ίδια. Είναι αυτή που ανέπτυξαν οι σύμβουλοί μας στα Καστέλλια. Συντασσόμαστε με την πλειοψηφία των κατοίκων των Καστελλιών και της Καλοσκοπής που διαφωνούνε με την επένδυση, ο καθένας με το δικό του σκεπτικό, και καταψηφίζουμε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων».  
Τέλος, για το ζήτημα ορισμού εκπροσώπου στη γενική συνέλευση μετόχων της εταιρίας που εγκαθιστά ανεμογεννήτριες στη Δεσφίνα και ο Δήμος είναι μέτοχος, καταψήφισαν σημειώνοντας πως:
«Είμαστε αντίθετοι στην κυρίαρχη πολιτική αντίληψη που διέπει και τη σημερινή δημοτική αρχή, οι Δήμοι να λειτουργούν ως ανώνυμες εταιρίες στη λογική κόστους – οφέλους. Συνεπώς διαφωνούμε και στη συμμετοχή του Δήμου Δελφών σε τέτοιες εταιρίες, που μόνο σκοπό έχουν τα κέρδη των μετόχων τους. Γιατί πώς βγάζει τα κέρδη η VECTOR απ’ τη Δεσφίνα και η κάθε VECTOR ανά την Ελλάδα; Μέσα από το φουσκωμένο ΕΤΜΕΑΡ που πληρώνει η Άμφισσα και η Ιτέα. Με την καταστροφή του περιβάλλοντος, εκμεταλλευόμενες την περιβαλλοντική νομοθεσία-λάστιχο της ΕΕ και της κυβέρνησης. Εκτοπίζοντας άλλες παραγωγικές δραστηριότητες, όπως η γεωργία και η κτηνοτροφία από τις περιοχές που δραστηριοποιούνται. Να μη πούμε και για τα κουφάρια που αφήνουν όταν τελειώσει ο κύκλο ζωής των ανεμογεννητριών ή ακόμα και εντός αυτού, όπως βλέπουμε στη Νότια Εύβοια να πέφτουν στα κεφάλια των κατοίκων των χωριών εν λειτουργία. Από κει προέρχονται τα μερίσματα των μετοχών του Δήμου, τα αντισταθμιστικά που εισπράττει. Να υποθέσουμε πως σε αυτή την κατεύθυνση, η δημοτική αρχή συμφωνεί με την πολιτική απολιγνητοποίησης της Ελλάδας που προωθεί η ΕΕ και η κυβέρνηση. Μια πολιτική που κλείνει μονάδες και ορυχεία, οδηγεί χιλιάδες εργαζομένους της Δυτικής Μακεδονίας στην ανεργία. Μόνο έτσι διασφαλίζονται τα κέρδη των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στην «πράσινη ενέργεια» στο διεθνή ανταγωνισμό με τα μονοπώλια στους υδρογονάνθρακες. Αφήνοντας έτσι την Ελλάδα ενεργειακά γυμνή, να εξαρτάται από εισαγωγές και το λαό μας μέσα στην ενεργειακή φτώχια».
…………………



ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΕΛΛΙΩΝ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 28/01/2020 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Υ/Η ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΡΕΜΑ 
       Επανέρχεται για γνωμοδότηση ένα θέμα για το οποίο έχει αποφασίσει ήδη τόσο το Τοπικό Συμβούλιο Καστελλίων (με ομόφωνη απόφαση), όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών.
       Θα περίμενε κανείς ότι θα είχε αλλάξει επί της ουσίας η μελέτη και γι’ αυτό επανέρχεται. Δυστυχώς τόσο από την εισήγηση του προέδρου, όσο και από την περιγραφή-τοποθέτηση του εκπροσώπου της εταιρείας, ουσιαστικές διαφορές με την προηγούμενη δεν προέκυψαν. Το μοναδικό που έχει αλλάξει είναι ότι σε αυτή την μελέτη, με βάση τα λεγόμενα της εταιρίας, οι συντεταγμένες του έργου είναι αποκλειστικά μέσα στα όρια της δίκης μας κοινότητας και όχι και στα όρια της κοινότητας Καλοσκοπής, όπως αρχικά -στην προηγούμενη μελέτη- είχε δηλωθεί. Επειδή τα όρια της δίκης μας κοινότητας δεν άλλαξαν, αναρωτιόμαστε πότε ήταν τα σωστά, στην προηγούμενη ή στην τωρινή και γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως βολεύει καλύτερα τώρα πλέον να είναι μόνο και αποκλειστικά το έργο στη περιοχή της κοινότητας μας και όχι και στην κοινότητα Καλοσκοπής; Που και αυτή είχε αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκευή του έργου. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου γιατί δεν έλεγξε τις συντεταγμένες για να μας απαντήσει;
       Αυτή η μονάδα καθώς και άλλες σε διάφορες περιοχές του Δήμου Δελφών, κατασκευάζονται στα πλαίσια του προγράμματος «Ευρώπη 2014-2020», δηλαδή στα πλαίσια της πλήρους ιδιωτικοποίησης της παραγωγής και διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας, που έχει σαν στόχο να πλουτίζουν οι λίγοι και όχι την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Γιατί πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε το γεγονός -σίγουρα όχι μάννα εξ ουρανού που το χαρακτήρισε ο Πρόεδρος μας- ότι κάθε νοικοκυριό πληρώνει τριάντα (30) και πάνω ευρώ σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το ρεύμα όλο και αυξάνεται. Που πάνε αυτά τα χρήματα, αν όχι στις τσέπες των «επενδυτών»;
       Η θέση μας, έχει να κάνει με την αντίληψή μας ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται και από την πολιτεία αλλά και από την τοπική διοίκηση. Πρέπει να παρέχεται με όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή στον κάθε πολίτη. Δεν είναι σε καμία περίπτωση εμπόρευμα όπως το βλέπει και το διαχειρίζεται και η κυβέρνηση και η ΔΕΗ και οι εργολάβοι παραγωγής.
       Δεν μπορούμε σαν Κοινότητα να αποδεχθούμε ότι όταν ένα νοικοκυριό ή τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η επιβίωση των οποίων είναι άμεσα εξαρτώμενη από το ηλεκτρικό ρεύμα, δεν μπορούν, λόγω της πολιτικής φτωχοποίησης, ή της ανεργίας, να πληρώσουν το ρεύμα, η ΔΕΗ να τους το κόβει, οδηγώντας τους στην πλήρη εξαθλίωση, όταν μάλιστα σε μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες συνεχίζει να το χορηγεί με τιμές κάτω και από το κόστος παραγωγής.
       Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μπορεί να φαίνεται ότι θα σεβαστεί και το περιβάλλον και θα δώσει και αντισταθμιστικά στην Κοινότητα Καστελλίων. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ποιός ήτανε και είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον και από τις αντίστοιχες μελέτες των μεταλλείων, που άλλα λένε στα χαρτιά και τα εντελώς αντίθετα κάνουν στην πράξη. Έχει καεί η γούνα μας από τέτοιες μελέτες. Σας θυμίζω ότι στη μελέτη για την Αλεφάντω, έλεγε ότι το σημείο που θα γινόταν η εξόρυξη απέχει δυο χιλιάδες πεντακόσια μέτρα από τα όρια του οικισμού, ενώ στην πραγματικότητα είναι πεντακόσια μέτρα. Καμιά μελέτη δεν διασφαλίζει προστασία του περιβάλλοντος όταν κυριαρχεί ο γνώμονας του κέρδους. Δεν παρέχονται εγγυήσεις και κανείς δεν μας διασφαλίζει ότι το ποτιστικό νερό θα συνεχίσει να κυλάει στους υδραύλακες του χωριού μας για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση της άρδευσης του οικισμού. Έχει αξία εδώ να τονίσουμε ότι σίγουρα το νερό δεν θα το φάει η εταιρία, δεν θα χαθεί. Θα υδρομαστεύεται στην αρχή του μέγα ρέματος και θα πέφτει μετά το στροβιλισμό του στο ποτάμι. Ναι αλλά σε σημείο πολύ χαμηλότερα από τις υδατοδεξαμενές μας (ταμιευτήρες νερού) στις λουγγιές. Κανείς, ούτε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, ούτε ο πρόεδρος του χωρίου -που δηλώνει ότι έχει πολλές φορές μελετήσει την μ.π.ε- δεν έκανε την παραμικρή κουβέντα -έστω υπόσχεση στα λόγια- ότι με κάποιο τρόπο το νερό θα επιστέφει στις υδατοδεξαμενές. Γιατί εκεί πρέπει να πηγαίνει. Δεν έγιναν τυχαία οι ταμιευτήρες.
       Κανείς δεν μας διασφαλίζει ότι η περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους που κυλάει το νερό θα παραμείνει η ίδια και μετά την υδρομάστευση για την χρησιμοποίηση του στη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Κανείς δεν μας διασφαλίζει  ότι αν ανοίξουμε την πόρτα αύριο να ζητηθεί και περισσότερο νερό και να βάλουν χέρι και στο νερό της ύδρευσης. Μην ξεχνάμε όπως σωστά τονίζουν και οι Καλοσκοπίτες, από το κεφαλόβρυσο ξεκινά και το νερό του μέγα ρέματος αλλά και από κει υδρεύονται και πολλά χωριά μεταξύ των οποίων και το δικό μας αλλά και τα όποια αντισταθμιστικά θα είναι ψίχουλα μπροστά στα κέρδη της επιχείρησης. Αντισταθμιστικά χρυσοπληρωμένα από εμάς που θα έπρεπε να επιστραφούν σε εμάς, αλλά και από την πληρωμή των τιμολογίων της ΔΕΗ για τις ΑΕΠ. Ποια αντισταθμιστικά θα καλύψουν τη χασούρα π.χ. των κτηνοτρόφων από την περικοπή των επιδοτήσεων λόγω του περιορισμού των επιλέξιμων βοσκοτόπων, είτε από την κοινή αγροτική πολιτική, είτε από τα χωροταξικούς σχεδιασμούς, είτε από τα αιολικά πάρκα, είτε από τα μεταλλεία, είτε από τα υδροηλεκτρικά έργα; Πόσα αντισταθμιστικά μπορούν να καλύψουν τον ορατό κίνδυνο «αύριο» η συγκεκριμένη εταιρεία που θα «δίνει» ρεύμα στο χωριό, κάποια στιγμή, λόγο των διαφωνιών με τη ΔΕΗ (π.χ. για την τιμή πώλησης) δεν θα μας κόψει το ρεύμα; Όταν ένα αγαθό γίνεται εμπόρευμα πάντα υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Όσο για τα οικονομικά οφέλη από την λειτουργία του και με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, το ποσοστό επί του ετήσιου τζίρου της εταιρίας που θα αναλογεί στο χωριό μας δεν θα ξεπερνά τις 10 με 12.000€, την στιγμή που ο Δήμος εισπράττει από τέλη άρδευσης από το χωριό μας περίπου 8 με 9000€ το χρόνο, άλλο θέμα που κακώς δεν μας τα επιστρέφει. Αν δεν υπάρχει νερό στα αυλάκια δεν θα πληρώνουμε και τέλη, κατά συνέπεια σχεδόν μία η άλλη οικονομικά. Και μην μας πείτε για τα 5-10€ το χρόνο που θα πιστώνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αν και όταν αποδίδονται από τους επενδύτες, αξίζει να παραδώσουμε ένα αγαθό που σε τελευταία ανάλυση δεν ανήκει σε μας μόνο αλλά στις γενιές που ακολουθούν.
       Για κάποια άλλα μικρά έργα που διατείνεται η συγκεκριμένη εταιρεία ότι θα κάνει στο χωριό, εμείς, αν τελικά ο Δήμος και η Περιφέρεια αποφασίσουν θετικά για τη δημιουργία του, θα τα διεκδικήσουμε και θα παλέψουμε να γίνουν από τα αρμόδια όργανα.
       Το τοπικό μας συμβούλιο, ως όργανο που έχει μόνο γνωμοδοτικό-συμβουλευτικό χαρακτήρα πιστεύουμε ότι πρέπει να γνωμοδοτήσει αρνητικά για την πιο πάνω μελέτη. Συνένοχοι στο όποιο «έγκλημα» διαπραχθεί, σαν αυτά που αναφέρουμε πιο πάνω από την κατασκευή αυτού του έργου, εμείς δεν θα γίνουμε!
Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΣΚΟΥΡΤΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
………………………………

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 17 ΙΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  
Μια ερώτηση έχουμε. Είναι σχετική με την επαναλειτουργία των σχολείων και αφορά κυρίως το ζήτημα της καθαριότητας. Τη βάζουμε με το βλέμμα στραμμένο στη νέα σχολική χρονιά, καθώς η φετινή, κουτσά στραβά, βαδίζει προς το τέλος. Απ’ το Σεπτέμβρη όμως, κι ενώ δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει ένα ενδεχόμενο νέο κύμα της πανδημίας, όλα τα σχολεία απ’ ότι φαίνεται θα ανοίξουν πλήρως, δίχως μισά τμήματα και εναλλάξ λειτουργία  όπως αυτή την περίοδο. 
Παρακαλούμε λοιπόν, όπως μας απαντήσετε για τα εξής:
  • Ποιο ποσό από την έκτακτη επιχορήγηση ύψους 263.041,10€ του Υπουργείου Εσωτερικών (ΑΔΑ: 64ΧΒ46ΜΤΛ6-9Υ8 της 21/5/2020) θα διαθέσει ή διέθεσε ο Δήμος Δελφών για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των σχολείων, της ασφάλειας και υγιεινής των μαθητών και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης;
  • Πόσοι καθαριστές υπάρχουν αυτή τη στιγμή και πόσοι προβλέπονται για κάθε σχολική μονάδα ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη καθαριότητα δύο (2) τουλάχιστον φορές την ημέρα και στη λήξη του ωραρίου, όπως προκύπτει από τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ;
  • Ποιες είναι οι προϋπάρχουσες ελλείψεις σε καθαριστές στα σχολεία του Δήμου, με ποιο τρόπο σκοπεύετε να τις καλύψετε και με ποια διαδικασία από αυτές που εξήγγειλε πρόσφατα η κυβέρνηση (σύναψη 4μηνων συμβάσεων, επέκταση υπαρχόντων συμβάσεων και τι περιλαμβάνουν ακριβώς αυτές, μετακίνηση προσωπικού που απασχολείται στην εσωτερική καθαριότητα από άλλες υπηρεσίες του Δήμου που δε λειτουργούν έως τώρα);
  • Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προχωρήσετε ώστε να δρομολογηθούν ενέργειες των Υπουργείων και να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα με το προσωπικό καθαριότητας, με τη μετατροπή των συμβάσεων έργου των καθαριστών σε μόνιμες, καθώς και την πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.