Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου. ο μυστικός δείπνος.....Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Δρίβα Αρβανιτάκη, Στις 16:30 η κηδεία στην Πολύδροσο .....

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Καμία αναμονή, καμία ανοχή στο προμελετημένο έγκλημα κατά της Κοινωνικής Ασφάλισης!


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 30 11 2019, ώρα 10.30 π.μ. ΠΛ. ΠΑΡΚΟΥ !

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 
Είναι γεγονός ότι η, μέχρι τώρα, αποφασιστική πάλη των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, και ο κοινός αγώνας με το ταξικό κίνημα, έχει φέρει δυσκολίες, εμπόδια και καθυστέρηση στην επιχειρούμενη από τις κυβερνήσεις και  την Ε.Ε., ισοπέδωση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης. .....

Ωστόσο, οι σχεδιασμοί των δυνάμεων του κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού τους -κυβέρνηση ΝΔ σήμερα- συνεχίζονται επίμονα, αφού η ιδιωτικοποίηση της Κ.Α. : α) «εξοικονομεί» κρατικά κονδύλια που θα «αξιοποιήσουν» οι επιχειρηματικοί όμιλοι για την «ανάπτυξη»(της κερδοφορίας τους)  β) μειώνει στο ελάχιστο τις ασφαλιστικές εισφορές της εργοδοσίας, κάνοντάς την «ανταγωνιστική»(πιο κερδοφόρα) απέναντι στους ανταγωνιστές της γ) ανοίγει χρυσοφόρους ορίζοντες για τους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας - πρόνοιας – συνταξιοδότησης.  
Αντίθετα: α) για τους πολλούς  -αντί για σύνταξη- «εγγυημένο» θα είναι ένα επίδομα ελεημοσύνης και β) οι υπόλοιποι, όσοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν στα επαγγελματικά ταμεία, στις τράπεζες, στην ιδιωτική ασφάλιση, θα γνωρίζουν μεν τι πληρώνουν, αλλά όχι αν θα πάρουν σύνταξη και πόσα, όταν, και αν φτάσουν κάποτε στα βαθιά γεράματα.  
Αυτά έχουν, δυστυχώς, επιβεβαιωθεί από τη διεθνή εμπειρία. Και ό,τι παθαίνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, το «λούζονται», κατόπιν, οι δημόσιοι υπάλληλοι. 
Γι’ αυτό είναι επιβεβλημένη η κοινή πάλη και η συμμαχία συνταξιούχων, εργαζομένων με κάθε είδους σχέση εργασίας, νέων, γυναικών, όλου του λαού, για να ακυρωθούν τα σχέδια ολοκλήρωσης της παράδοσης της Κ.Α. στα νύχια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. 
Η Α.Σ.Ε. καλεί τους εκπ/κούς, τους μαθητές, τους γονείς της Φθιώτιδας να πάρουν αγωνιστικά μέρος στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνεται στη Λαμία από τα συνταξιουχικά σωματεία, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας και άλλα συνδικάτα. 
Να απαιτήσουμε όλοι μαζί: ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση για όλους, σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τις σημερινές δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας, του κοινωνικού πλούτου που παράγει ο εργαζόμενος λαός. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου