Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Από τη σημερινή μέρα ξεκινούν τα άγια Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. .....

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΝΕΚΡΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ


Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργάτη της ΛΑΡΚΟ Αρη Δάρα, και την προσδοκία να  είναι ο τελευταίος εργάτης που δίνει τη ζωή του για το επιχειρηματικό κέρδος.....

     Ένας ακόμη εργάτης της ΛΑΡΚΟ έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα των νεκρών εργατών που έδωσαν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο εργοστάσιο καρμανιόλα, ενώ δεκάδες άλλοι έχουν σακατευτεί.
     Το συγκεκριμένο έγκλημα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αφού εδώ και πολύ καιρό οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ είχαν επισημάνει σειρά παραλήψεων που δημιουργούσαν εύλογες ανησυχίες για “ατυχήματα” στους χώρους δουλειάς.
     Το συγκεκριμένο έγκλημα είναι απόρροια  της εντατικοποίησης της δουλειάς, της υπερεκμετάλλευσης, του άγχους , της αβεβαιότητας για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, της απουσίας ουσιαστικών ελέγχων και μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.
     Διαχρονικές και εγκληματικές είναι οι ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ διόριζαν διοικήσεις που η μια μετά την απαξιώσαν τη ΛΑΡΚΟ ποδοπατώντας δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζόμενων, μεταξύ αυτών και των μέτρων ασφάλειας. 
     Οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ χωρίς να κάνουν βήμα πίσω από τις ανάγκες τους, για δουλειά με  εργασιακά δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια, για σύγχρονα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας , για να γυρίζουν ζωντανοί στα σπίτια τους.
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΚΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου