Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Κυριακή 28 Απριλίου η Εκκλησία μας τιμά την Κυριακή των Βαΐων. .....

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: Νέες υποψηφιότητες με το συνδυασμό ΄΄ Επιλογή Ευθύνης΄΄ - Υποψήφιος Δήμαρχος Παν. Ταγκαλής

Δυο νέες υποψηφιότητες με τον συνδυασμό ΄΄Επιλογή Ευθύνης΄΄ με υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή.....


Ονομάζομαι Σταμάτης Λυμπερόπουλος. Γεννήθηκα το 1949 στους Δελφούς. Είμαι νυμφευμένος με την Ιστορικό Τέχνης-Αρχαιολόγο Λώρε Σραμ-Λυμπερόπουλος και πατέρας δύο παιδιών.
Σπούδασα Αρχαιολογία, Ιστορία Τέχνης, Φιλολογία, Αρχαία και Βυζαντινή Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Το 1984 ολοκλήρωσα τη Διδακτορική Διατριβή μου στο Τμήμα Αρχαιολογιάς και Πολιτισμού του ίδιου Πανεπιστημίου.
       Έχω συμμετάσχει σε ανασκαφή στην περιοχή των Δελφών κι έχω συνεργασθεί με τη ραδιοφωνία τηλεόραση της βόρειας Γερμανίας NDR για ελληνικά θέματα. Από το 1988 έως το 1991 διετέλεσα διευθυντής της Αρχαιολογικής συλλογής του Μουσείου Μπενάκη και αρχισυντάκτης της έκδοσης ''Το ελληνικό κόσμημα του Μουσείου Μπενάκη'' από τον εκδοτικό οίκο ΑΔΑΜ με εκθέσεις στην Αμερική και την Ευρώπη. Από το 1991 έως το 1993 συνεργάσθηκα με το πολιτικό περιοδικό DER SPIEGEL. Από το 1994 είμαι συνεργάτης της Αρχιεπισκοπής Κολωνίας στην (TMA) Thomas Morus Akademie για ελληνικά θέματα με συνέδρια στους χώρους της Ακαδημίας και ξεναγήσεις στον ελλαδικό χώρο. Από το 2000 συνεργάζομαι με το δεύτερο πρόγραμμα της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ZDF και ARTE για ελληνικά πολιτιστικά, αρχαιολογικά θέματα, με εκπομπή πολλών φίλμ στην τηλεόραση και προβολή σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Το 2002 συνεργάσθηκα με τη ραδιοφωνία τηλεόραση της Βαυαρίας BR για την Κωνσταντινούπολη και την επεξεργασία του μεταξιού στον ελλαδικό χώρο. Έχω δημοσιεύσει άρθρα για το ελαιόδενδρο, την Ορθοδοξία και τον τουρισμό στο γερμανικό περιοδικό Sympathie Ver Lag. Έχω δώσει πληθώρα διαλέξεων στη Γερμανία με πολιτιστικά θέματα από τον ελλαδικό χώρο. Έχω συνεργασθεί με το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης σε επιστημονικές και εκθεσιακές δραστηριότητες.
       Επί Δημαρχίας Π.Καλτσή διετέλεσα σύμβουλος στο Δήμο Δελφών για πολιτιστικά και τουριστικά θέματα. Από το 2003 είμαι υπεύθυνος σύνταξης και αρθρογράφος στο γερμανοελληνικό περιοδικό ΕΡΜΗΣ. Έχω δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία για τη διαχρονική υπόσταση ενός Μύθου: Απαγωγή και Βιασμός της Ευρώπης. Από το 1993 ασχολούμαι συνεχώς με τον τουρισμό, μέσω ιδιόκτητου γραφείου για τις ιδιαίτερες μορφές τουρισμού (φυσιολατρικό, θρησκευτικό, οδοιπορικό, ποδηλατικό κ.α.)



Ονομάζομαι Γεώργιος Τσατσαρώνης ζω μόνιμα στην Ιτέα, είμαι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Φρεντζαλά Γεωργία και έχω δυο παιδιά.
 Σπούδασα Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Απ’ το 1994-2000 εργάστηκα σε κατασκευαστικές εταιρείες, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Απ’ το 2000 και μετά δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στο Ν. Φωκίδας και διατηρώ γραφείο ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Ιτέα Φωκίδος .
Έχω διατελέσει πρόεδρος στο περιφερειακό τμήμα του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος στη Φωκίδα. Επί 10 έτη διετέλεσα  μέλος και Γενικός Γραμματέας του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος , στην Ανατολική Στερεά.
Υπήρξα αθλητής ενεργός στην δεκαετία ’70 του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας , ενώ απ’ το 2009-2012 υπηρέτησα το Ναυτικό Όμιλο απ’ τη θέση του Ταμία και μετέπειτα του Πρόεδρου.
Στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο  ‘’Επιλογή Ευθύνης ‘’  με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Ταγκαλή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου