Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου σήμερα .....

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΚΙΝΗΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ - «Οι Πειρατές της Σομαλίας» (2018) του Μπράιαν Μπάκλει

Παρασκευή 23/11/2018 στις 9μμ
Κυριακή 25/11/2018 στις 8μμ
«Οι Πειρατές της Σομαλίας» (2018) του Μπράιαν Μπάκλει
Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Έβαν Πίτερς, Μπαρκάντ Αμπντί, Μέλανι Γκρίφιθ....

Ένας από τους διασημότερους σκηνοθέτες διαφημιστικών της Αμερικής και υποψήφιος για Όσκαρ Μικρού Μήκους, ο Μπράιαν Μπάκλεϊ, μεταφέρει στην οθόνη την αληθινή περιπέτεια που έζησε ο νεαρός δημοσιογράφος Τζέι Μπαχάντερ το 2008 στη Σομαλία και την αποτύπωσε στο βιβλίο του, «The Pirates of Somalia: Inside Their Hidden World».
Το trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=83GCmaVs_V4
ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Τζέι Μπαχαντούρ τελειώνοντας το κολέγιο ήθελε να γίνει δημοσιογράφος. Οι προτάσεις για θέματα που στέλνει σε εφημερίδες και περιοδικά, όμως, απορρίπτονται μαζικά, και στο μεταξύ αναγκάζεται να μένει στο υπόγειο του οικογενειακού σπιτιού και να κάνει έρευνα αγοράς για χαρτοπετσέτες σε supermarket. Συναντά τυχαία το είδωλό του, τον συντάκτη της Daily Mail, Seymour Tolbin (Αλ Πατσίνο), ), ο οποίος τον προτρέπει να κάνει κάτι που δεν έχει κάνει κανείς άλλος. Ο Τζέι θυμάται μια παλιά του εργασία για τη Σομαλία και σκέφτεται ότι κανείς Δυτικός δημοσιογράφος δεν έχει τολμήσει να πάει εκεί. Σύντομα θα βρεθεί κοντά στους πειρατές της Σομαλίας για έξι μήνες  με τη βοήθεια τοπικού μεταφραστή (Μπαρκάντ Αμπντί). O Jay γοητεύεται από το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τη ζωή στη Σομαλία και αρχίζει να καταγράφει με μία βιντεοκάμερα από το παράθυρό του τη ζωή των πειρατών, ποιοι είναι αυτοί οι άντρες, πώς ζουν και ποιες είναι οι δυνάμεις που τους οδηγούν. Κι όμως το «θέμα» του δεν θα περιοριστεί σε αυτούς τους άντρες…

Οι καλύτερες στιγμές της ταινίας οφείλονται στον χαρισματικό και ταλαντούχο πρωταγωνιστή Ίβαν Πίτερς, ο οποίος μεταμορφώνεται από αδέξιο ερασιτέχνη σε άφοβο επαγγελματία, και στη χημεία του με τον Μπαρκχάντ Αμπντί, ο οποίος απέσπασε υποψηφιότητα για Όσκαρ στο παρελθόν ενσαρκώνοντας έναν Σομαλό πειρατή («Captain Phillips», 2013).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου