Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου. ο μυστικός δείπνος.....Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Δρίβα Αρβανιτάκη, Στις 16:30 η κηδεία στην Πολύδροσο .....

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - Αυτή η δολοφονία να μη μείνει αναπάντητη! Απαιτούμε την τιμωρία όλων των υπευθύνων!

… ήταν ο μαθητής μας
… ήταν το γειτονόπουλο από το παραπάνω στενό στην Κίρρα
… ήταν ένα παιδί 33 χρονών
… ήταν ένας από μας
… θα μπορούσε να ήταν το παιδί μας....


Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία είναι ο καθρέφτης των πιο αποκρουστικών πλευρών του εκκολαπτόμενου κοινωνικού κανιβαλισμού και του κοινωνικού εκφασισμού.

 Το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου, του  Ζακ, είναι ένα αποτρόπαιο και ρατσιστικό έγκλημα. Ένα έγκλημα αυτοδικίας, από εκείνους που θεωρούν ότι μπορούν να επιβάλλουν το νόμο της ζούγκλας απέναντι στον αδύναμο και τον κατατρεγμένο και μάλιστα με την ανοχή αν όχι την παρότρυνση  περαστικών.
Είναι επικίνδυνη η προσπάθεια αθώωσης και ενθάρρυνσης τέτοιων απαράδεκτων πρακτικών στο όνομα δήθεν της  «αυτοάμυνας».
Αλλά και η απίστευτη βιαιότητα με την οποία συμπεριφέρονται οι αστυνομικοί σε έναν άνθρωπο ημιθανή, ίσως ήδη νεκρό, αποτελεί πράξη βαρβαρότητας και αποκαλύπτει  τον προσανατολισμό της Αστυνομίας στην καταστολή. Δεν πρόκειται απλώς «για πρακτικές μεμονωμένων αστυνομικών». 
Αλήθεια, ποιο κράτος «δικαίου» ανέχεται τέτοια βαρβαρότητα;
 Ποιες είναι οι κρατικές πολιτικές για τους τοξικοεξαρτημένους, τους οροθετικούς, όλους αυτούς που το ίδιο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα περιθωριοποιεί; Αντί για δωρεάν δομές απεξάρτησης και θεραπείας το κράτος και μέρος της κοινωνίας επιλέγουν την στοχοποίηση και την καταστολή.
 H διακομιδή του νεκρού Ζαχαρία δεμένου με χειροπέδες στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», συνιστά χωρίς αμφιβολία περιύβριση νεκρού.
Εμείς, οι εκπαιδευτικοί, μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες καλούμαστε να κάνουμε πολύ περισσότερα μέσα κι έξω απ' τα σχολειά στην μάχη κατά του εκφασισμού της κοινωνίας.
Η διδασκαλία της αλληλεγγύης, του σεβασμού της διαφορετικότητας και του ανεκτίμητου αγαθού της ανθρώπινης ζωής πρέπει να διατρέχουν συνεχώς τα δικά μας «αναλυτικά προγράμματα».
Όταν το σύστημα της εκμετάλλευσης, της αδικίας και της καταπίεσης γεννά καθημερινά τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την απελπισία, τα γκέτο και την περιθωριοποίηση…
Όταν η αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος και των κυβερνήσεών του, ταΐζει το φασισμό και το ρατσισμό, αλλά και ενισχύει φασιστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές και πρακτικές που φτάνουν μέχρι το λυντσάρισμα και την ωμή δολοφονία  …
Όταν έχουν την κάλυψη της αστυνομίας, των ΜΜΕ, των δικαστικών μηχανισμών …
Όταν η κυβερνητική πολιτική έχει τσακίσει και τα τελευταία απομεινάρια των δομών πρόνοιας…

…τότε κάθε προοδευτικός άνθρωπος, εργαζόμενος, νεολαίος πρέπει να πάει κόντρα σ' ένα τέτοιο κλίμα που σίγουρα «υπόσχεται» πολλούς και σοβαρούς κινδύνους για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου