Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου. ο μυστικός δείπνος.....Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Δρίβα Αρβανιτάκη, Στις 16:30 η κηδεία στην Πολύδροσο .....

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τη Μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 4217/Β/26-9-2018 η νέα κοινή υπουργική απόφαση Αριθμ. 50025/2018
Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ για τη διαδικασία μεταφοράς μαθητών δημόσιων σχολείων,....
οι Περιφέρειες θα μεταφέρουν δωρεάν τους μαθητές Πρωτοβάθμιας (α' και β' προσχολικής ηλικίας και Δημοτικού) και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων σχολείων, με προυπόθεση την ελάχιστη απόσταση της κατοικίας του μαθητή από τη σχολική μονάδα, πάνω από την οποία ο μαθητής δικαιούται δωρεάν μεταφορά.
Η ελάχιστη απόσταση της κατοικίας του μαθητή από τη σχολική μονάδα, πάνω από την οποία ο μαθητής δικαιούται δωρεάν μεταφορά, προσδιορίζεται με ακρίβεια στη ΚΥΑ.
Η μεταφορά των μαθητών των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) από τον τόπο διαμονής τους ή από συγκεκριμένο τόπο συγκέντρωσής τους, στο σχολείο που φοιτούν και αντίστροφα, πραγματοποιείται χωρίς τους χιλιομετρικούς περιορισμούς
Η μεταφορά των μαθητών των μουσικών σχολείων που μεταφέρουν βαριά και ογκώδη μουσικά όργανα, από τον τόπο διαμονής τους ή από συγκεκριμένο τόπο συγκέντρωσής τους στο σχολείο που φοιτούν και αντίστροφα, δύναται να πραγματοποιείται χωρίς τους χιλιομετρικούς περιορισμούς υπό την προϋπόθεση της επιλογής του πλησιέστερου της περιοχής του μαθητή αντίστοιχου σχολείου, όπως καθορίζεται από την αντίστοιχη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
Η μεταφορά των μαθητών για την εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης, στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, από τις σχολικές μονάδες προς τα κολυμβητήρια και αντίστροφα, αφορά στους μαθητές της Γ' τάξης δημοτικού και πραγματοποιείται μόνο όταν η ελάχιστη απόσταση της μεταφοράς αυτής είναι 1.200 μέτρα και η μέγιστη 25.000 μέτρα.
Οι μαθητές μεταφέρονται δωρεάν με τη δημόσια αστική και υπεραστική συγκοινωνία ή με δημοτική συγκοινωνία θα πρέπει να εφοδιάζονται με Ειδικό Μαθητικό Δελτίο.Ως δημόσια συγκοινωνία νοούνται τα αστικά και υπεραστικά μέσα όπως η Ο.ΣΥ. Α.Ε., ο Ο.Α.Σ.Θ., τα Κ.Τ.Ε.Λ., τα τρένα και λεωφορεία του Ο.Σ.Ε. όπως επίσης και τα θαλάσσια συγκοινωνιακά μέσα.
Προβλέπεται η συγκρότηση περιφερειακής ομάδας διοίκησης έργου για το συντονισμό και την παρακολούθηση του έργου μεταφοράς ανά Περιφέρεια, αποτελούμενη από έναν συντονιστή οριζόμενο από τον Περιφερειάρχη και μέλη εκπροσώπους των εμπλεκόμενων με τη μεταφορά μαθητών υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων.
Έργο της Επιτροπής είναι ο συντονισμός των δράσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων, η διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων για την καλή εκτέλεση των έργου της μεταφοράς μαθητών, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη βελτίωση του έργου της μεταφοράς μαθητών καθώς και η επίλυση των προβλημάτων της μεταφοράς μαθητών σε περιφερειακό επίπεδο και η εισήγηση προτάσεων αναφορικά με το έργο μεταφοράς μαθητών προς την Συντονιστική Ομάδα Διοίκησης Έργου (ΣΟΔΕ).
Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα my school (https://myschool.sch.gr/) του Υπουργείου Παιδείας θα καταχωρούνται τα στοιχεία των δικαιούχων μεταφοράς μαθητών.

Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική:
Κοινή Υπουργική Απόφαση 50025/2018 - ΦΕΚ 4217/Β/26-9-2018
Μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου