Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ....

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

60 ΧΡΟΝΙΑ ¨ΔΙΑΓΟΡΑΣ¨ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

Ήταν φθινόπωρο του 1958. Στην κατεστραμμένη από την πλημμύρα της 29ης Ιουνίου Σουβάλα, έφτασε διορισμένος ως Ταχυδρομικός υπάλληλος, ένας νεαρός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Σπύρος Παπαϊωάννου......
Εγκαταστάθηκε με βαριά καρδιά, όπως έλεγε ο ίδιος, στη Σουβάλα και μαζί με τους ντόπιους ,αλλά και ξένους κρατικούς υπαλλήλους εργάστηκε για την ανοικοδόμησή της. Φανατικός λάτρης της στρογγυλής θεάς, συνέλαβε την ιδέα να ιδρύσει στο χωριό ποδοσφαιρικό σύλλογο.
    Βρήκε συμπαραστάτη και υποστηρικτή του, τον ένθερμο φίλαθλο και τότε Πρόεδρο του χωριού, Ταξιάρχη Μίγγο. Μαζί συνέταξαν το καταστατικό του συλλόγου, που αριθμούσε 24 ακόμα μέλη, και μαζί το πήγαν για επικύρωση στο Πρωτοδικείο της Άμφισσας. Δεν είχαν όμως προβλέψει το όνομα της ομάδας. Όταν ο Πρωτοδίκης τους ρώτησε, μετά από σύντομη αμηχανία, ο Μίγγος έριξε στο τραπέζι το όνομα «ΔΙΑΓΟΡΑΣ», εις ανάμνηση του Ρόδιου πρωτοπυγμάχου και παγκρατιστή της αρχαιότητος ο οποίος είχε επανειλειμένως συμμετάσχει και νικήσει στα Δελφικά Πύθια.
     Τους άθλους του Διαγόρα στα Πύθια, εξυμνεί στον 7ο Ολυμπιόνικό του, ο αρχαίος ποιητής Πίνδαρος;

«Πλάϊ στην όχθη του Αλφειού ποταμού
και πλάϊ στην Κασταλία.
Αλλά και στον πατέρα εκείνου Δαμάγητο,
Που της Δίκης το καύχημα είναι.»

    Ο Μίγγος ήταν άνθρωπος εγγράμματος και γνώστης της τοπικής Ιστορίας. Έδωσε το όνομα στο σύλλογο, γνωρίζοντας τη σχέση του Διαγόρα με την περιοχή μας. Επιπροσθέτως, προχώρησε και σε μια ανώτερη πράξη αλτρουισμού και προσφοράς προς το χωριό μας. Το 1959 αγόρασε  με χρήματα από την προσωπική του περιουσία, υπέρ της Κοινότητος, τα ξερικά χωράφια κάτω από τα Ζιουβέϊκα σπίτια και κατασκεύασε το πρώτο στη Σουβάλα ποδοσφαιρικό γήπεδο, στη θέση που είναι σήμερα το Γυμνάσιο. Ευελπιστούσε, ότι κάποτε η Κοινότητα θα του επέστρεφε τα χρήματα που είχε δαπανήσει. Μάταια. Στις εκλογές του 1961, η παράταξή του ηττήθηκε και ο ίδιος πικραμένος και απογοητευμένος πήρε την οικογένειά του και έφυγε στην Αθήνα, απ’όπου δεν ξαναγύρισε ποτέ. Φυσικά το παλιό γήπεδο αποτελεί δωρεά του Προέδρου Ταξιάρχη Μίγγου στη Σουβάλα, όπου αργότερα χτίστηκε το Γυμνάσιο, που ήδη μετατρέπεται σε Δημαρχείο.
     Τα χωράφια της αγοράς Μίγγου, ήταν περιορισμένης εκτάσεως και γι’αυτό το παλιό γήπεδο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές διεξαγωγής επίσημων ποδοσφαιρικών αγώνων. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 70, δεν συμμετείχε στο επίσημο τοπικό πρωτάθλημα. Περιορίζονταν στην διεξαγωγή φιλικών αγώνων με τα γύρω χωριά.
    Το 1976 αναλαμβάνει το τιμόνι της ομάδος, ο καθηγητής των Μαθηματικών και παλιός παίκτης του «ΔΙΑΓΟΡΑ», Δημήτρης Μαστροκώστας. Πλαισιωμένος από ένα ενθουσιώδες και δραστήριο συμβούλιο, με πρωτεργάτη και προπονητή τον μακαρίτη τοπογράφο Γιώργο Κόφφα, καταφέρνουν με δωρεάν παραχώρηση των χωματουργικών μηχανημάτων των μεταλλείων, να ισοπεδώσουν και να διαμορφώσουν σε γήπεδο, τα χωράφια που είχαν ήδη αγοραστεί το 1972, για ανέγερση σταδίου, προς τιμήν του Σουβαλιώτη πρωταθλητή του ύψους και βαλκανιονίκη, Γιάννη Κούσουλα, στη θέση που είναι σήμερα το Αθλητικό Κέντρο Πολυδρόσου. Με προσωπική εργασία παικτών και συμβουλίου, κατασκευάστηκε περίφραξη και αποδυτήρια που απαιτούσαν οι κανονισμοί και την περίοδο 1976-1977, ο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» με πρόεδρο τον Δημήτρη Μαστροκώστα, συμμετείχε για πρώτη φορά στο επίσημο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.
    Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» πέρασε πολλές μεταπτώσεις. Δόξες, αλλά και περιόδους αδράνειας. Στις αρχές της δεκαετίας του 80, λειτούργησε και τμήματα στίβου, με σημαντικές διακρίσεις, αλλά και διοργανώσεις αθλητικών αγώνων στο χωριό μας με πανελλήνια εμβέλεια. Στο απόγειο της ακμής του έφτασε το 1993-1994, όπου συμμετείχε δύο χρονιές στο πρωτάθλημα της τότε Δ΄ Εθνικής κατηγορίας.
    Σήμερα και κάτω από τις αντίξοες συνθήκες της κρίσης και της υπογεννητικότητας, αποτελεί τον μόνο ζωντανό αθλητικό οργανισμό στην περιοχή και η συμμετοχή της ποδοσφαιρικής νεολαίας στο σύλλογο ξεπερνά κατά πολύ τα στενά όρια του χωριού, με συμμετοχή παικτών από τις γύρω κοινότητες, αλλά και από μεγάλες πόλεις, όπως η Λαμία, η Λειβαδιά ακόμα και η Αθήνα.
«ΔΙΑΓΟΡΑΣ» ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΛΟΙΠΟΝ!!!
    Είθε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να γιορτάσουν τα 100 και τα 160 χρόνια του συλλόγου μας.
    ΖΗΤΩ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ «ΔΙΑΓΟΡΑΣ»!!!!
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ!!!!
         ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΗΣ
τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΟΡΑ

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΡΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ

9 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1977 ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΔΕ ΡΩΤΑΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο πρωταθλημα της Δ' Εθνικης ο Διαγορας Π. εχει αγωνιστει 3 χρονιες και οχι 2 που γραφει το αρθρο και για την ιστορια ο εχει κατακτησει το πρωταθλημα φωκιδας 4 φορες. Λογικο ειναι βεβαια καποιοι να μην το ξερουν αυτο γιατι δεν εχουν αγωνιστει ποτε σε κατηγοριες οπως ειναι η Δ' Εθνικη και παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζω στο τέλος της ανάρτησης .."ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΡΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ " και θα προσθέσω εγω ....

    στην οποια χοροεσπερίδα αγνοήθηκε παντελώς στις αναφορές και στις βραβεύσεις ο δραστήριος Πρόεδρος της Πολυδρόσου και για πολλά χρόνια βασικό στέλεχος του Διαγόρα Αργύρης Μουλαράς, ο οποίος σημειώνω πως εκείνη τη βραδιά βρέθηκε σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση εξ αιτίας αυτής της άδικης αντιμετώπισης.
    Επίσης δεν έγινε καμιά αναφορά στον αείμνηστο Γιώργο Λίβα που έδωσε κυριολεκτικά την ψυχή του
    και πρόσφερε τα πάντα ,ναι τα πάντα, ηθικά , προσωπικά και υλικά για τον Διαγόρα Πολυδρόσου καθώς και στον αείμνηστο επίσης Ηλία Θάνο που έδωσε και εκείνος κυριολεκτικά τον εαυτό του για την ομάδα.

    Υ.Γ Δεν έχει καμιά , μα καμιά, σημασία ποιος γράφει αυτό το σχόλιο( του οποίου το όνομα είναι βέβαια σε γνώση του διαχειριστή), μόνο ας απαντήσει κάποιος αρμόδιος παράγοντας της ομάδας. Είναι έτσι? Και αν είναι έτσι, γιατί να γίνει έτσι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστος φιλε,ειδικα για τον πανω απο ολα ΑΝΘΡΩΠΟ Γιωργο Λιβα επρεπε να υπηρχε αγαλμα του στο χωριο. Ξοδεψε παρα πολλα χρηματα απο την τσεπη του τοσα χρονια για αυτην την ομαδα χωρις να εχει το παραμικρο κερδος και ηταν παντα χαμογελαστος και καλος με ολους και με ολα. Ο Θεος ας αναπαυσει την ψυχη του.

      Διαγραφή
  4. ΚΡΙΜΑ! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΚΟΠΙΜΑ Η ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ. ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΓΝΟΗΘΗΚΑΝ, Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΓΙΑ Π.Χ. ΒΟΛΟ ΚΛΠ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΥΡΙΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΛΙΒΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΓΝΟΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ. ΙΣΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΟΡΑ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΣΚΕΦΘΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ. ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κρίμα για την ελλιπέστατη ενημέρωση από κάποιον που υπογράφει και ως Ιστορικός ερευνητής..Κρίμα..
    Αλήθεια ο Πρόεδρος του Α.Σ Διαγόρα τι λέει γι όλα αυτά που γράφονται εδώ ? Μήπως απλώς ..προεδρεύει?

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Και κάτι τελευταίο. Παρατηρώ στα κάθε φορά κείμενά σας Κε Ιστορικέ ερευνητή μια εμμονή στο ουδέτερο "το Πολύδροσο" και όχι στο θηλυκό (κωμόπολης γαρ..) η Πολύδροσος ? Σε όλα τα Ελληνικά λεξικά , στις εγκυκλοπαίδειες και στα Δημόσια έγγραφα αναφέρεται ως "η Πολύδροσος ". Μήπως η Σουβάλα ... "πρωτοπορεί" και σε αυτό και άρχισε να γράφεται στα μέρη μας κάποιο καινούργιο λήμμα και δεν το έχουμε πάρει ακόμα χαμπάρι? Ενημερώστε μας σας παρακαλούμε σχετικά.

    Σουβαλιώτης της διασποράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και δεν συνηθίζω να απαντώ σε ανωνύμους, διότι έτσι μπαίνω σε έναν άνισο υπέρ τους αγώνα, χάρη στην ανωνυμία τους, εν τούτοις θα κάνω μια εξαίρεση, για να τους ενθαρρύνω, ούτως ώστε όταν ασκούν καλόπιστη και καλοπροαίρετη κριτική, να την υπογράφουν και να μην σκιάζονται.
    1.Για τον 18-8-18/10.21 :"Φίλο" ανώνυμο δεν έχω κανέναν.
    2.Για τον 18-8-18/11.35 :Ευχαριστώ για την διόρθωση.
    3.Για τον 18-8-18/2.11 : Τον αγαπητό μου φίλο και συνάδελφο,Πρόεδρο της Κοινότητας Αργύρη Μουλαρά, τον ευχαρίστησα μιλώντας εκ μέρους του Δ.Σ. ΕΠΩΝΥΜΑ και ΦΩΝΑΧΤΑ από μικροφώνου,μαζί με τους λοιπούς παρόντες Αυτοδιοικητικούς. Ή δεν άκουσες ή ήσουν αλλού.Όσο για την ψυχολογική του κατάσταση, άσε να την κρίνουμε όλοι οι παρευρισκόμενοι, που θαυμάσαμε τις άψογες χορευτικές του επιδόσεις, καθ'όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Δεν αναφέρθηκα στον αείμνηστο Λίβα, όπως και σε κανέναν άλλο Πρόεδρο,πλην του Μαστροκώστα που ήταν παρών, διότι το σύντομο κείμενό μου αφορούσε άλλο θέμα.(Την άγνωστη σε πολλούς ιστορία της ίδρυσης του ΔΙΑΓΟΡΑ, την άγνωστη αιτιολογία της ονοματοδοσίας του, την άγνωστη σε πολλούς ιστορία των γηπέδων της Σουβάλας, τα δύσκολα πρώτα χρόνια της ανεπίσημης αγωνιστικής του δράσης και την ηρωική μετάβασή του στην κανονικότητα.
    4.Για τον 18-8-18/6.02 :Κρίμα που δεν κατάλαβες ότι η ολιγόλεπτη ομιλία μου, ήταν μια περιληπτική αναφορά στα στενά πλαίσια μιας επετειακής χοροεσπερίδας και όχι φιλολογική διάλεξη, αναλυτικής ιστορικής αφήγησης προσώπων και γεγονότων 60χρονης πορείας. ΚΡΙΜΑ.
    5.Για τον 18-8-18/7.09 : Τα ανωτέρω ισχύουν και για το δικό σου πικρόχολο και ειρωνικό σχόλιο. "Ποιητική αδεία", προτιμώ στον προφορικό και γραπτό μου λόγο, την ουδέτερη εκδοχή του επιθέτου "Πολύδροσος", ως πιο εύηχη και οικεία, όπως άλλωστε την χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά της, η συντριπτική πλειοψηφία των εν Σουβάλα και αλλαχού διαβιούντων. Είναι δικαίωμά μου. Όταν συντάξω κείμενο προς υποβολήν σε Διοικητικές, Δικαστικές ή άλλες Κρατικές Αρχές, θα'ρθω να σε συμβουλευτώ.
    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ
    Υ.Γ. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση, που καταχειροκρότησαν την ομιλία μου και με συγχάρηκαν. (Αρκετοί με δάκρυα στα μάτια).
    Παρακαλώ τον Διαχειριστή να μην δημοσιεύσει ανώνυμες ανταπαντήσεις, τηρώντας την δέσμευσή του που υποσημειώνει σε κάθε ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΝΤΟΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΣΒΑΛΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΥΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ............
    ΟΝΤΩΣ Ο ΡΟΔΙΟΣ ΟΛΥΜΙΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΔΩΡΙΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΉ, ΑΠΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΜΕ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΩΡΙΔΑ (ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΛΑΔΑ ΑΝΩ ΡΟΥ ΤΟΥ ΚΗΦΙΣΣΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ)ΜΕ ΙΔΡΥΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΩΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ(ΙΑΛΥΣΟΣ,ΚΑΜΕΙΡΟΣ,ΛΙΝΔΟΣ)-ΚΑΤ ΑΝΤΙΣΤΙΧΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΩΡΙΚΗΣ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗΣ.ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΣΥΝΕΝΩΘΗΚΑΝ ΤΟ 408 Π.Χ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΔΙΟ-ΔΩΡΙΕΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΔΙΑΓΟΡΑ.
    ΟΙ ΡΟΔΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ ΑΠΕΔΙΔΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΟΝ ΔΙΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 3 ΓΙΟΥΣ ΤΟΥ ΔΑΜΑΓΗΤΟ,ΑΚΟΥΣΙΛΑΟ ΚΑΙ ΔΩΡΙΕΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΥΚΛΗ,ΠΕΙΣΙΔΟΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ.
    ΠΑΝΤΩΣ Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΟΞΑΣΜΕΝΟΥ ΔΙΑΓΟΡΑ ΗΤΑΝ Ο ΔΩΡΙΕΥΣ, ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΣΕ 3 ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ(432,428,424 Π.Χ.). ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΑΥΣΑΝΙΑ ΝΙΚΗΣΕ 4 ΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ/ΠΥΘΙΑ, 8 ΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΙΣΘΜΙΑ,7 ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΜΕΑ.
    ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΡΟΔΙΟΙ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΥΠΑΡΚΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΝ ΄΄ΔΑΝΣ ΔΩΡΙΕΑ΄΄ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1960 ΜΕ ΘΡΥΛΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΦΑΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΟΡΑ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΩΡΙΕΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ.
    ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ- ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ Η ΚΑΤΑ ΤΕΧΝΑΣ......ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.....
    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΕΡΙΠΟΙΕΙ....ΜΕΓΑΛΗ...ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ.....

    Ι.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σας ευχαριστώ πολύ Κε Ιστορικέ Ερευνητή για τις απαντήσεις σας σε ότι αφορά το δικό μου σχόλιο, παρά το ότι δεν συμφωνώ καθόλου μαζί σας.

    Σουβαλιώτης της διασποράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.