Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Κυριακή 5 Μαΐου 2024 είναι το Άγιο Πάσχα .....

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ 2018


Ο Δήμος Δάφνης Υμηττού τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης 2018 σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης, πραγμάτωσε με επιτυχία την εκδήλωση, για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλαιού Δημαρχείου Υμηττού......
Παρουσίασε η Ποιήτρια και συγγραφέας Ζαννέτα Καλύβα- Παπαϊωάννου, την βραβευμένη Ελληνίδα Ποιήτρια το 1992  με το Πανευρωπαϊκό Όσκαρ Ποίησης "Oscar di Bari  Bruno Euroconcorso di Poesia  Prima Classificata" Λογοτέχνη, Συγγραφέα και Ζωγράφο Νότα Κυμοθόη. 
Η Ποιήτρια Νότα Κυμοθόη τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2018 στον Υμηττό, ευχαριστώντας για την τιμή της ωραίας εκδήλωσης. 
Ξεκίνησε ευχαριστώντας την Ποίηση και τους ευγενείς παρευρισκομένους αφιερώνοντας  1΄ σιγής ως απόδοση Ποιητικής Τιμής στην Πρώτη Ελληνίδα Ποιήτρια την Σαπφώ. Απήγγειλε στη συνέχεια Ποίησή της από τα 5 εκδοθέντα βιβλία της. Τιμώντας και την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού απήγγειλε το Ποίημά της "Τα παιδιά του κόσμου" και μοίρασε με τελετουργική προσφορά "ως αντίδωρο", ένα ποίημά της για τον κάθε έναν παρευρισκόμενο!!!
Ένα μικρό κοριτσάκι στο τέλος της απαγγελίας της, την πλησίασε και την ευχαρίστησε και η Νότα Κυμοθόη το ανέβασε στην καρέκλα για να πει ένα αυτοσχέδιο ποιηματάκι που της το αφιέρωσε.
Η εκδήλωσε πλαισιώθηκε από απαγγελίες της  Χλόης Αμαράντου η οποία είχε και τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς με συνθέσεις μουσικής στο πιάνο. Απήγγειλαν Ποίησή τους και η κ. Ζαννέτα Καλύβα -Παπαϊωάννου , ακούστηκαν ποιήματα του Σταύρου Τζώρτζου κι άλλων παρευρισκόμενων και μη ποιητών και ποιητριών. 
Η εκδήλωση περιλάμβανε και έκθεση έργων τέχνης από σπουδαίους δημιουργούς κατοίκους του νομού Αττικής.

Nota Kimothoi <kimothoinota@gmail.com>




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου