ας μιντιακός πόλεμος εντυπώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή τις εξελίξεις στον ΔΟΛ. Το Documento του Κώστα Βαξεβάνη κυκλοφορεί σήμερα με τον τίτλο «Πρώτος Θέμος» και το Πρώτο Θέμα από την πλευρά του τα βάζει με το Μέγαρο Μαξίμου βλέποντας «σχέδιο άλωσης των ΜΜΕ».....
Την ίδια στιγμή η τύχη του ομίλου αλλά και των 500 εργαζόμενων του παραμένει μετέωρη, και η ανάληψη της διοίκησης του Οργανισμού από τον Βασίλη Μουλόπουλο μπορεί να είναι η αφετηρία του ύστατου εγχειρήματος του Σταύρου Ψυχάρη για τη διάσωση του συγκροτήματος, με το «κλειδί» της επιβίωσης όμως να παραμένει πάντοτε στα χέρια των τραπεζών.
«Επί 1,5 χρόνο, ένα ιστορικό και έγκυρο συγκρότημα έχει καταντήσει στα όρια του κίτρινου Τύπου και με στοχοποιεί προσωπικά. Έχει μετατραπεί σαν τον άλλο σας φίλο, τον κομιστή, τον Θέμο Αναστασιάδη που έχει βγάλει τα λεφτά του στην Ελβετία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση της εβδομάδας που πέρασε, αναφερόμενος στον ΔΟΛ κι απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά. «Αυτή η ιστορική εφημερίδα μου κάνει πολιτικό bullying για να κάνω ό,τι έκαναν οι προηγούμενοι, να σηκώσω τα τηλέφωνα και να πάρω τραπεζίτη να δώσει δάνεια με αέρα. Ποτέ δεν το έκανα και ποτέ δε θα το κάνω», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Και κάπως έτσι η πολιτική αυτή αντιπαράθεση, στάθηκε και η αφορμή για να ξεκινήσει μία νέα αντιπαράθεση που κρεμάστηκε στα μανταλάκια.
Μετά την προσωπική απάντηση που έδωσε ο Θέμος Αναστασιάδης στον πρωθυπουργό, το Πρώτο Θέμα κήρυξε τον πόλεμο στο Μέγαρο Μάξιμου, με ένα εξασέλιδο αφιέρωμα υπό τον τίτλο «Η παράδοση του ΔΟΛ», στο οποίο αναφέρεται σε μυστικές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη και την γνωστή γάτα Ιμαλαΐων πριν να γίνει πρωθυπουργός με στόχο «τον έλεγχο του συγκροτήματος του ΔΟΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ». Το δημοσίευμα προσπαθεί να εμπλέξει και τον Βασίλη Μούλοπουλο, γράφοντας ότι ήταν «το πρόσωπο που οργάνωσε τις συναντήσεις, λειτουργώντας τα τελευταία 5 χρόνια ως μυστικός δίαυλος επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ψυχάρη».
Από την αντίπερα όχθη, το Documento με αφορμή την αυριανή δημοσιοποίηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, εστιάζει στον εκδότη του Πρώτου Θέματος, Θέμο Αναστασιάδη και στις «μπαμπούσκες» που του επέτρεψαν όπως γράφει - σε συνεργασία με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και τον Τάσο Καραμήτσο αλλά και τραπεζίτες - να στήσει μία «τεράστια απάτη», που αποτελεί «την πλέον χαρακτηριστική περίπτωση πλουτισμού μέσα από αφανείς διαδικασίες και δανεικό κι αγύριστο χρήμα».
Τι σημαίνει αυτό, εξηγεί εξίσου καλά και η Αυγή, που σε άρθρο της για το πόρισμα για τα θαλασοδάνεια, γράφει «για την μπαμπούσκα που λέγεται Πρώτο Θέμα» και τα 44 εκατ. χρεών του: «Ουσιαστικά οι ίδιοι μέτοχοι δημιουργούν 3 εταιρείες (Πρώτο Θέμα, Αναπτυξιακή, Νέο Θέμα), εξαγοράζοντας η μία τις μετοχές της άλλης, με τη λήψη δανείων τα οποία είναι απλήρωτα».
Σε ένα παράλληλο σύμπαν ο Σταύρος Ψυχάρης γράφει στο editorial του Βήματος ότι «η εφημερίδα εισέρχεται από σήμερα σε μια νέα περίοδο, η οποία θα φέρει μεταβολές στο περιεχόμενο και στη διάταξη της ύλης της. Πρόκειται για αλλαγές που συνδυάζονται με πολλαπλασιασμό των υπηρεσιών εντύπου και ηλεκτρονικού περιεχομένου. Το Βήμα έτσι, επιβεβαιώνει και ενισχύει τη θέση του, πρώτο στη μάχη των ιδεών, και πρώτο στη μάχη των ειδήσεων».
Ο δε Βασίλης Μουλόπουλος απαντά στις επιθέσεις μεγαλοδημοσιογράφων της εφημερίδας με προεξάρχοντα τον Γιάννη Πρετεντέρη, που πριν λίγες μέρες έκανε την «επανάσταση» του, χαρακτηρίζoντας «κομπλεξικούς και ανόητους» όσους από τον ΔΟΛ θέλουν να υπηρετήσουν την πρόταση του νέου διοικητή του ΔΟΛ. «Εγώ δεν ενεργώ καθ' υπόδειξη του Τσίπρα. Νιώθω έκπληκτος που έχω γίνει το πρόσωπο της ημέρας. Είναι πολύ δύσκολο να σωθεί ο ΔΟΛ. Για να σωθεί κάτι, πρέπει να θέλει και το ίδιο. Ο μύθος του βάτραχου με τον σκορπιό είναι χαρακτηριστικός. Με το ζόρι κανείς δεν σώνεται», έγραψε στη στήλη του στο Βήμα.
Και το γαϊτανάκι τελειώνει κάπου εδώ, με τα ουσιαστικά προβλήματα για τον ΔΟΛ να είναι δύσκολο να επιλυθούν ωστόσο.
Η ουσία βρίσκεται στο πόρισμα της Εξεταστικής αυτό καθ’αυτό. Όπως αναφέρει, το ύψος των δανείων του ΔΟΛ ανέρχεται σε 174 εκατ. ευρώ. Από τις συνολικές δανεικές υποχρεώσεις του ΔΟΛ τα 98 εκατ. ευρώ οφείλονται στην Alpha Bank, τα 73 εκατ. στην Εθνική, τα 21 εκατ. στην Πειραιώς και τα υπόλοιπα 5 στην Eurobank. Οι δανεικές υποχρεώσεις του ομίλου Ψυχάρη που δεν καλύπτονται από εγγυήσεις είναι στα 73,7 εκατ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή η οικονομική θέση του ομίλου επιδεινώνεται σταθερά με ρυθμό άνω του 20% τα τελευταία δύο χρόνια και η ζημία… μεγαλώνει.
http://tvxs.gr/
Κύριε ....blogάρχα, όλα αυτά είναι της προηγούμενης Κυριακής.... Τώρα έχουμε άλλα... Θα σε μαλώσει ο Βαξεβάνης..
ΑπάντησηΔιαγραφή
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο Πορισμα-φωτια της Εξεταστικης
REAL GROUP>Mε 60.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο έφτασε να χρωστάει μόνο στο Δημόσιο 6 εκατ. ευρώ
Το αποκαλυπτικό άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου
29 Ιανουαριου 2017 17:01
Δεν είναι μόνο ο Ψυχάρης που “κατάφερε” με 200.000.000 εκατ. ευρώ δάνεια να γκρεμίσει το οικοδόμημα του Δημητρίου και του Χρήστου Λαμπράκη. Είναι σχεδόν όλοι οι θαλασσοδανεισμένοι μηντιακοί όμιλοι που βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, όπως διαπίστωσε η περίφημη Εξεταστική της Βουλής για τα Δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα.
Ο Κυριακού για παράδειγμα χρωστάει 170.000.000 εκατ. ευρώ_πoσό ιλιγγιώδες για τα σημερινά δεδομένα.
Ο Μπόμπολας μόνο για τον ΠΗΓΑΣΟ έχει δάνεια 160.000.000 εκατ. ευρώ.
Το Πόρισμα της Εξεταστικής ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει στα συμπεράσματά του ότι όλοι σχεδόν οι μηντιακοί όμιλοι που εξετάσθηκαν εάν δεν βάλουν χρήματα οι ιδιοκτήτες-επιχειρηματίες θα έχουν την τύχη του ΔΟΛ.
Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” παρουσιάζει, σε συνέχειες θα λέγαμε, το περίφημο Πόρισμα της Εξεταστικής που σπάει τα Ταμεία.
Τις επιχειρηματικές μεθόδους των μετόχων του Real Group και την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Ομιλος των Χατζηνικολάου_Κουρή αποκάλυψε το περίφημο πόρισμα της Εξεταστικής για τα Δάνειας στα ΜΜΕ. Πιο ειδικά το πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το Real Group ξεκίνησε με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000 ευρώ και τα υπόλοιπα ήταν ξένα κεφάλαια_δηλαδή κατ΄εξοχήν δάνεια.
Ετσι έφτασε σήμερα το Real Group να χρωστάει στο Δημόσιο και στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς περί τα 6 εκατ. ευρώ όπως αναφέρει το Ιστορικό πόρισμα.
Προφανώς αυτά τα συμπεράσματα και πληροφορίες για την σημερινή κατάσταση στο Real Group είχε στα υπόψη του ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος όταν έγραφε το αποκαλυπτικό άρθρο που ακολουθεί στα ΝΕΑ:
Και ενώ αναγγέλθηκε και επίσημα το λουκέτο στα Μέσα του ΔΟΛ ο Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος στην στήλη του στα «Νέα» αφήνει αιχμές για διαφορετική μεταχείριση των ΜΜΕ στοχοποιώντας τον Νίκο Χατζηνικολάου. Συγκεκριμένα ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» αναφερόμενος σε χρέη του Real Group γράφει με τον γνωστό ειρωνικό – περιπαικτικό τρόπο του, στο «Στίγμα» :
“(…)Και να πεις ότι η κρίση έχει πλήξει μόνο τον ΔΟΛ; Οχι δυστυχώς. Γύρω εξελίσσονται κρυφά δράματα, τα δικά μας απλώς απολαμβάνουν μια δημοσιότητα. Αλλοι καταφέρνουν να τα κουκουλώνουν.
Να, ας πούμε, με αληθινή θλίψη πληροφορήθηκα χθες ότι στον σταθμό του Χατζηνικολάου έφτασε τις προάλλες ένα κατασχετήριο για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 5.167.000 ευρώ. Και οτι προχθές μια ομάδα φωτογράφων, που τροφοδοτούσαν με φωτογραφικό υλικό τα ιδιαιτέρως επιτυχημένα έντυπά του, κατέφθασαν στα γραφεία της εφημερίδας του, δημιούργησαν ολόκληρο επεισόδιο διότι τους οφείλει ένα ποσό της τάξεως των 15.000 ευρώ και αποχώρησαν αφού τους δόθηκαν κάποια χρήματα. Υποσχέθηκαν όμως στους υπεύθυνους της εφημερίδας να επανέλθουν την προσεχή εβδομάδα ακολουθούμενοι από κάμερες καναλιών εάν δεν εξοφληθούν….
Επίσης εντός των τειχών διάφοροι άθλιοι τύποι διακινούν mouth to mouth ότι υπάρχουν κάτι επιταγές εις χείρας τρίτων που έχουν σκάσει και άλλες που αναμένεται να σκάσουν – ένα δράμα δηλαδή.
Κρίμα, στενοχωριέμαι αφάνταστα για τα προβλήματα του ανθρώπου, προβλήματα που συμπίπτουν με το νέο εγχείρημα στην καριέρα του – αυτή τη φορά θα λέει ειδήσεις στον (με δάνεια 170.000.000 εκατ. ευρώ) Αnt1… (φαντάζομαι μέχρι να πραγματοποιηθεί ο νέος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και υπό την αίρεση ότι ο Αnt1 θα πάρει άδεια…) “
Γι' αυτό σου λέει ο άλλος, ΕΡΤ και πάλι ΕΡΤ. Δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν, βολεύονται οι κατά καιρούς δικοί μας, Βαξεβάνηδες [επί Γιωργάκη Παπανδρέου] με 1.500.000, Λυριτζήδες και Οικονόμοι [επί Ν.Δ ελέω Σιούφα] με 350.000 το χρόνο, Χούκληδες με 365.000 το χρόνο, Κούλογλου, Κοττάκηδες κ.λ.π.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟύτε δάνεια, ούτε τίποτα....Και πασάδες τώρα οι Καλφαγιάννηδες, την Άρτα φοβερίζουν!!!!!!
ΑΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΣΟΥ ΧΑΤΖΑΤΖΑΡΑΚΟ. ΔΕΝ ΣΕ ΛΕΩ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΗΤΑΝ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΙΑ ΝΑ ΕΝΩ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠ ΤΗ ΒΡΩΜΕΡΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΜΟΛΑΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ 58 ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΑΡΕ ΝΑΧΕΙΣ ΤΩΡΑ ....
"Επτά μήνες φυλάκιση στον Φιλιππάκη της Espresso γιατί είπε ψευδώς ότι ο Βαξεβάνης πήρε 1,5 εκατ. από την ΕΡΤ
Σε 7 μήνες φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμιση του Κώστα Βαξεβάνη καταδικάστηκαν από το Εφετείο της Αθήνας ο εκδότης της εφημερίδας Espresso Γιάννης Φιλιππάκης και η δημοσιογράφοι Ευάγγελος Ιωάννου και Κατερίνα Μαθιουδάκη γιατί στις 14 Μαΐου 2013 είχαν γράψει ψευδώς σε πρωτοσέλιδο ότι ο Βαξεβάνης είχε εισπράξει από την ΕΡΤ 1,5 εκατ. ευρώ για την εκπομπή του.
Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το δημοσίευμα ήταν ψευδές και ως εκ τούτου καταδίκασε τον εκδότη και τους δύο δημοσιογράφους, οι οποίοι πρωτοδίκως είχαν επίσης καταδικαστεί σε 10 μήνες φυλάκισης.
Η υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, όταν συστάθηκε Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το θέμα και στην οποία συμμετείχε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τότε ο Κώστας Βαξεβάνης είχε ζητήσει από την Επιτροπή την εξαίρεση του εν λόγω βουλευτή, εξηγώντας πως ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν μπορούσε να είναι ανακριτής καθώς μέσα στη λίστα υπήρχε καρτέλα με το όνομα της συζύγου του, Ευγενίας Μανωλίδου.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε να μιλά για υπέρογκο κόστος της εκπομπής του Κώστα Βαξεβάνη στην ΕΡΤ και χρησιμοποιώντας τη βουλευτική του ιδιότητα, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή στην οποία υπαινισσόταν πως ο Βαξεβάνης είχε εισπράξει από την ΕΡΤ το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ. Απαντώντας στην ερώτηση ο τότε αρμόδιος για θέματα Τύπου υπουργός Σίμος Κεδίκογλου, διαβίβασε έγγραφα της ΕΡΤ από τα οποία φαινόταν πως ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είχε σχέση με την παραγωγή της εκπομπής και φυσικά δεν είχε εισπράξει ποτέ τέτοιο ποσό από την ΕΡΤ.
Ένα μήνα περίπου μετά η εφημερίδα Espresso σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, αφού αναφέρθηκε σε θέματα της προσωπικής ζωής του Κώστα Βαξεβάνη, έγραψε: «1.500.000 € ευρώ πήρε από την ΕΡΤ (για 3 χρόνια συνεργασίας) για το ‘’Κουτί της Πανδώρας’’ ο γνωστός δημοσιογράφος». Με το δημοσίευμα αυτό η εφημερίδα ουσιαστικά μετέτρεψε τη διάψευση των ισχυρισμών του Άδωνη Γεωργιάδη (ο οποίος καλυπτόταν από τη βουλευτική ασυλία) περί αμοιβής 1,5 εκατ. ευρώ του Βαξεβάνη από την ΕΡΤ, σε βεβαιότητα.
Την επόμενη κιόλας ημέρα, ο δημοσιογράφος ζήτησε από την εφημερίδα να αποκαταστήσει την αλήθεια και να εξηγήσει στο αναγνωστικό κοινό ότι ουδέποτε έλαβε αυτό το ποσό, αντιθέτως για τρία χρόνια έλαβε αμοιβές που ανέρχονταν σε περίπου 100.000 ευρώ. Η Espresso δεν αποκατέστησε την αλήθεια κι έτσι ο Κώστας Βαξεβάνης προχώρησε σε μήνυση εναντίον του εκδότη, του διευθυντή σύνταξης και της αρχισυντάκτριας της εφημερίδας.
Στο δικαστήριο ο Κώστας Βαξεβάνης υποστήριξε ότι ο Φιλιππάκης από δόλο όχι μόνο δεν δημοσίευσε την αλήθεια καθώς γνώριζε ακριβώς ποια είναι αυτή αλλά ήταν ταγμένος σε μια προσπάθεια δολοφονίας της προσωπικότητάς του.
Ο Φιλιππάκης ανέλαβε μετά την αποτυχία του Άδωνη να δημιουργήσει αυτή την πεποίθηση στην κοινή γνώμη παρότι ήξερε και επισήμως με έγγραφα ότι είναι ψέμα.