Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ....

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες που μας άφησαν τα χρέη τους και την... έκαναν για Χαβάη

Ζωή χαρισάμενη στις ελβετικές Άλπεις, το Μονακό και τη Νέα Υόρκη εμφανίζονται να κάνουν πασίγνωστοι Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι, αν και φυγόδικοι, κατόρθωσαν να διαφύγουν στο εξωτερικό μια ωραία... νύχτα, «παρέα», με τα φέσια των εκατομμυρίων που φόρεσαν στο ελληνικό δημόσιο......

Κάποιων άλλων η τύχη αγνοείται παντελώς με τις φήμες να οργιάζουν για το αν ζουν και που μπορεί να βρίσκονται, ενώ υπάρχουν και αυτοί που προσπαθούν να ξεκινήσουν από το μηδέν και σε άλλες... πολιτείες τις νέες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.
Με μία ευρεία έννοια θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε εμάς άφησαν τα χρέη τους και οι ίδιοι έφυγαν για...Χαβάη, για να ζήσουν ζωή παραμυθένια.
Και φυσικά εδώ δεν μιλάμε για δευτεροκλασάτα ονόματα του ελληνικού επιχειρηματικού γίγνεσθαι αλλά για επιχειρηματίες οι οποίοι στις μέρες της δόξας τους θεωρούνταν πρωταγωνιστές στο χώρο τους, και η εξαφάνιση τους δημιούργησε πάταγο, στην ελληνική κοινή γνώμη.
Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι παρακάτω:

Γεράσιμος Αγούδημος (Agoudimos Lines)

Ζει στο πανέμορφο Λουγκάνο. Εγκατέλειψε την Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του, ενώ είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια φυλακή με αναστολή για χρέη που αφορούσαν εργατικές και εργοδοτικές εισφορές στο ΝΑΤ.
Ο εφοπλιστής δεν μένει πια στην Ελλάδα. Τουλάχιστον, αυτό επιβεβαιώνουν πρόσωπα από το περιβάλλον του.
Μετά την ισοπεδωτική καταστροφή που του προκάλεσε η κατάσχεση των οχτώ καραβιών του, ο Αγούδημος, όπως λένε οι πληροφορίες τα άφησε όλα πίσω και εγκαταστάθηκε μόνιμα στο πανέμορφο Λουγκάνο της Ελβετίας.

Πέτρος Κυριακίδης (Proton Bank)

Λατινική Αμερική, Γερμανία ή Άγιον Όρος;
Ο γνωστός επιχειρηματίας, δεξί χέρι του Λ. Λαυρεντιάδη, αναζητείται μαζί με τον γιο του Γιώργο για την υπόθεση των ζημιογόνων δανείων - ύψους μεγαλύτερου των 700 εκατ. ευρώ - που χορηγούσε η Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων του Λαυρεντιάδη. Εχουν διαφύγει αμφότεροι, με τις φήμες να οργιάζουν ως προς το πού βρίσκονται... Άλλοι λένε Λατινική Αμερική, άλλοι Γερμανία, μέχρι και στο Αγ. Όρος λένε ότι κρύβεται ο άλλοτε ισχυρός άνδρας των Media και της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής.
Αξιοσημείωτο πως ο επικεφαλής της εταιρίας ΝΕΠ λειτουργούσε ως αχυράνθρωπος του Λαυρεντιάδη, δανειοδοτώντας και αποκτώντας μετοχικό μερίδιο σε συγκροτήματα Τύπου για να εξασφαλίζει τη σιωπή τους, για τις οικονομικές ατασθαλίες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Κάτι ανάλογο έγινε και στην εφημερίδα VETO του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, όπως αποκάλυψε πρόσφατα το Hot Doc. 
Η διαφυγή Κυριακίδη είχε φθάσει και στη Βουλή, με αιχμές για αδράνεια των διωκτικών αρχών.

Γιώργος Τσαγκαμίλης (Artisti Italiani)

Ο κ. Artisti Italiani της περίφημης αλυσίδας ενδυμάτων που μεσουράνησε στην ελληνική αγορά τη δεκαετία '80-'90 είναι ο Γιώργος Τσαγκαμίλης, που φιγουράρει στη λίστα των μεγαλοοφειλετών που δημοσιοποίησε το υπουργείο Oικονομικών. Είναι μια από τις περιπτώσεις που η εφορία ψάχνει λεφτά από εταιρείες φαντάσματα και ιδιοκτήτες εταιρειών που κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται (ή το γνωρίζουν ελάχιστοι).
Ο ίδιος άνθρωπος συνελήφθη τον Μάρτιο του 2012, για τα ίδια χρέη και έφυγε τελικά από την Ελλάδα για το πριγκιπάτο του Μονακό, χωρίς να ειδοποιήσει σχεδόν κανένα. Κοινώς, έφυγε... νύχτα.

Ηλίας Ζάρμπαλης

Νέα αρχή στη... Νέα Υόρκη
Στο τέλος του 2012, η εταιρεία Ηλίας Ζάρμπαλης Κομμωτήρια ΑΕΕ, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον ίδιο τον Ηλία Ζάρμπαλη, ζήτησε να υπαχθεί στον πτωχευτικό κώδικα. Τα χρέη της εκείνη την εποχή σε υπαλλήλους, δάνεια, ασφαλιστικές εισφορές, ΙΚΑ και τράπεζες ξεπερνούσαν τα 6 εκατ. ευρώ.
Ο γνωστός hairstylist, ωστόσο, φαίνεται ότι κατάφερε να γυρίσει σελίδα στη ζωή του και να ξεκινήσει πάλι από την αρχή, καθώς άνοιξε κομμωτήριο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.
  Πηγή: economy365.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.