Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, ....

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΦΡΑΓΜΕΝΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ : ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΗΣΥΧΗΣΟΥΝ...


Η πρόληψη της καρδιακής νόσου είναι ο κύριος στόχος των καρδιολόγων. Έρευνες αναφέρουν ότι σχεδόν το 80% των καρδιακών παθήσεων μπορούν........
να προβλεφθούν. Υπάρχουν όμως κάποια σιωπηλά σημάδια που πρέπει να μας βάλουν σε υποψίες ότι οι αρτηρίες σας ενδέχεται να είναι φραγμένες.
Φαλάκρα
Σε πρόσφατη εκτενή μελέτη σε σχεδόν 37.000 άντρες, η φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού συνδέεται με φραγμένες αρτηρίες ανεξάρτητα από την ηλικία του άντρα. Σε μια άλλη μελέτη σε πάνω από 7.000 ανθρώπους (οι 4.000 από τους οποίους ήταν γυναίκες), η μέτρια έως σοβαρή μορφή φαλάκρας διπλασίαζε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιά και στα δύο φύλα.
Στυτική δυσλειτουργία
Εάν δυσκολεύεστε να έρθετε σε στύση ή έχετε στύση περιορισμένης διάρκειας, μπορεί να αποτελεί σημάδι φραγμένης αρτηρίας στην περιοχή της πυέλου. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται πέντε χρόνια από την έναρξη της βλάβης μέχρι να πάθει κάποιος καρδιακή προσβολή, αρκετός χρόνος για να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής και να παρέμβει ο γιατρός σας όπου χρειάζεται.
Πτυχή στο λοβό του αφτιού
Μια από τις πιο παράξενες ενδείξεις φραγμένων αρτηριών είναι η πτυχή στο λοβό του αυτιού (ειδικά, όταν η πτυχή είναι διαγώνια και ξεκινά από το ακουστικό κανάλι πηγαίνοντας προς την κάτω άκρη του λοβού). Η πτυχή αυτή μπορεί να έχει προκληθεί από κακή κυκλοφορία του αίματος, συμπεριλαμβανομένων των αρτηριών της καρδιάς. Παρότι κάποιοι γιατροί θεωρούν πως η πτυχή αυτή είναι απλά ένα γενετικό σημάδι γήρανσης, ερευνητές που χρησιμοποίησαν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό αξονικής τομογραφίας για να μετρήσουν την ύπαρξη «σιωπηλής» στεφανιαίας νόσου, βρήκαν πως η πτυχή στο αφτί πρόδιδε καρδιοπάθεια.
Πόνος στην κνήμη
Ο πόνος στην κνήμη μπορεί να σημαίνει ότι έχουν μπλοκάρει οι αρτηρίες των σκελών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση των καπνιστών, πριν ακόμα διαγνωστεί η στεφανιαία νόσος. Το συγκεκριμένο σύμπτωμα χρήζει άμεσης αξιολόγησης για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση της κακής κυκλοφορίας.

Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.