Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Δευτέρα του Πάσχα σήμερα, 6 Μαΐου και σύμφωνα με το εορτολόγιο είναι του Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος .....

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟ Δ. ΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ Ι.ΜΑΡΡΕ

         ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ Ι.ΜΑΡΡΕ
Μετά τις αρχικές ενέργειες , που εγγράφως σας αποστείλαμε την 07-05-2015 Α.Π. 10413 ακολούθησαν οι εξής δράσεις της Ομάδας:....

Την 10-04-2015 μετά από πρόταση του Γ. Θάνου και με απόφαση της ολομέλειας της Ομάδας επελέγησαν από την πληθώρα ‘Έργων του Λογοτέχνη 20 βιβλία από 10 Τίτλους ,δηλαδή 200 βιβλία , και εκτέθηκαν στην έκθεση Συλλόγου Λογοτεχνών Φθιώτιδας . Σκοπός της κίνησης αυτής ήταν η παρουσία του έργου του Ι. Μαρρέ σε μια ιδιαίτερα σημαντική Έκθεση , καθώς και η πώληση τους , ώστε να ενισχυθεί , κατά κάποιο τρόπο η προσπάθεια της Ομάδας . Τα αποτελέσματα όμως , παρ ελπίδα , πενιχρά . Η ανταπόκριση του βιβλιόφιλου κοινού μηδαμινή . Πέντε βιβλία (5) πουλήθηκαν .
Την  02-05-2015  Ο Κος Γεώργιος Θάνος, ο Κος Ν. Στύλιας και η Κα Ευθυμία Τοπάλη μετέβηκαν στο κτίριο του Γυμνασίου όπου σε αντιπαράθεση με την παλαιά καταγραφή , καταμέτρησαν και κατέγραψαν εκ νέου τα υπάρχοντα αντικείμενα και τα τακτοποίησαν σε θέσεις ασφαλείς από υγρασίες και φθορά .
Την    10-05-2015 ο Κος Γ. Θάνος , ο Κος Ν. Στύλιας και η Κα Ευθυμία Τοπάλη μετέβηκαν στην οικία Ι. Μαρρέ και συνέλεξαν τα εναπομείναντα εκεί βιβλία και τα περισσότερα κινητά στοιχεία, μικροέπιπλα , οικοσκευή και τα συσκευάσανε σε χαρτοκιβώτια, ώστε να μεταφερθούν ασφαλώς  στο κτίριο του Γυμνάσιου , για την καλύτερη αποθήκευση τους .
Την ίδια ημέρα καθάρισαν από πολλά περιττά το εσωτερικό του υπογείου του οικήματος ,ενώ  ο Κος Ν. Στύλιας  έκανε αποψίλωση στον προαύλιο χώρο και κλάδεψε ορισμένα επικίνδυνα για το κτίσμα δέντρα .
Στην προσπάθεια να εξευρεθούν πόροι για την αμοιβή τεχνιτών και εργατών , ευγενώς προσφερθέντες ο Σύλλογος Γυναικών «ΕΣΤΙΑ» δια της Κας Α. Παπαθανασίου και ο Λαογραφικός Σύλλογος Πολυδρόσου, δια του Κου Α. Αδαμάκου πρόσφεραν στην Ομάδα από 50€ , ήτοι 100€ , τα οποία δημιούργησαν ένα μικρό βασικό αποθεματικό . Μετά από την ευπρόσδεκτη και ευγενική χειρονομία στρέφουμε το βλέμμα μας προς  τον Δήμο Δελφών , ελπίζοντας σημαντικότερη συνδρομή.
Χρήστος Κεφαλούδης
Αργύριος Μουλαράς
Ευστάθιος Θάνος
Γεώργιος Θάνος
Βαρβάρα Βελέντζα-Θάνου
Νικόλαος Στύλιας

Ευθυμία Τοπάλη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου