Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, ...

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Επιστολή-κόλαφος για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής

Εκβιασμούς και παρακολουθήσεις καταγγέλλει πρώην στέλεχος του κόμματος...

Τη σιωπή του «σπάει» το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Σταύρου, και με επιστολή του προς την εφημερίδα «Έθνος» καταγγέλλει παρακολουθήσεις και εκβιασμούς από την ηγεσία του κόμματος.

Ο Ηλίας Σταύρου, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως στις ανακρίτριες Κλάπα - Δημητροπούλου και κατέθεσε όλα όσα γνωρίζει για το φασιστικό μόρφωμα, στην επιστολή-κεραυνό για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής που έστειλε στην εφημερίδα, δηλώνει απερίφραστα ότι υπήρξε ναζιστής, αλλά σήμερα δεν είναι και δεν τον εκφράζει ο εθνικοσοσιαλισμός. Επίσης, ότι η μητέρα του Φανή Κυρατζή, που απεβίωσε πρόσφατα, ήταν οικονομολόγος και δίδασκε στο 5ο Ενιαίο Λύκειο Βέροιας.

Το πρώην στέλεχος του κόμματος διευκρινίζει ακόμη ότι ήταν διορισμένος στη Βουλή ως επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2013. Αποχώρησε οριστικά τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Στα 9 χρόνια που ήταν στην οργάνωση είδε και έζησε πολλά, τα οποία τα κατέθεσε ενόρκως και επωνύμως στις ανακριτικές αρχές. Σε αυτές παρέδωσε επίσης το κινητό του τηλέφωνο όπως και φωτογραφίες και βίντεο από τη «δράση» της ΧΑ.

Στην επιστολή του προς την εφημερίδα υποστηρίζει ότι άτομα που ανήκουν στην οργάνωση, παρακολουθούσαν το κινητό του τηλέφωνο, το τηλέφωνο της εγκύου -τότε- συζύγου του, αλλά και των ηλεκτρονικών του υπολογιστών. Παράλληλα, καταγγέλλει πως έγινε δέκτης απειλών από πρώην συναγωνιστές του.

Στην κατάθεση που έδωσε στις ανακριτικές αρχές ο Ηλίας Σταύρου αναφέρεται ακόμη σε ένα πρόσωπο «το οποίο η επαγγελματική του ιδιότητα τού επιβάλλει να αναφέρει στο εργασιακό του περιβάλλον κάθε καταγγελία που δέχεται για τέλεση αξιόποινων πράξεων». Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, πρόκειται για αστυνομικό που υπηρετεί στα ΜΑΤ στην Αθήνα, ο οποίος φέρεται να έγινε αποδέκτης καταγγελιών από τον Σταύρου για απειλές που δεχόταν και όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά τον αποθάρρυνε να στραφεί στις Αρχές.
newsbeast.gr

29 σχόλια:

  1. Ο ΔΗΘΕΝ ΨΗΦΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Χ.Α. ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΡΗΞΗΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενω ο Σταλινισμος ειναι δημοκρατια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε ο Σταλινισμός είναι δημοκρατία ούτε ο φασισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=311113&catid=4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.youtube.com/watch?v=_t-nQattIwk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟ ,ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΕ 10,58,ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ,ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ?Η Χ.Α, ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η'' ΟΧΙ? ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ?ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ,ΟΙ ΑΓΚΥΛΩΤΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ,ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ,ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΧΡΩΜΑ , Ο ΑΙΣΧΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ
    ΑΥΤΑ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ? ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ .ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ? ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ.
    ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    ΝΙΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΝΙΚΟ ΣΤΥΛΙΑ! ΓΙΑΤΙ; ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ; ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ (ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΛΑΩ). ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Χ.Α. ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΓΩ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟ). ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ! (Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΩ, ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ). ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

      Διαγραφή
  7. Δεν με εκφραζει ο οφθαλμοφανης φασισισμος και με εξοργιζει ο καμουφλαρισμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω και εγω με αυτα που λες φιλε μου!

      Διαγραφή
  8. ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ*ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ---ΜΕΡΟΣ 1ο25 Ιουνίου 2014 στις 10:24 π.μ.

    Τάγματα Ασφαλείας
    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
    Τάγματα Ευζώνων
    Συμμετείχαν στην κατοχή της Ελλάδας από τις δυνάμεις του Άξονα
    Ενεργά 1943-1944
    Ιδεολογία Αντικομμουνισμός
    Ηγέτες Ιωάννης Ράλλης (Πρωθυπουργός)
    Ιωάννης Πλυτζανόπουλος (Αντισυνταγματάρχης)
    Αρχηγείο Αθήνα
    Δύναμη 22.000 (1944)
    Υπαγωγή Ελληνική Πολιτεία
    Σύμμαχοι Γερμανικός στρατός, Ελληνική Χωροφυλακή
    Αντίπαλοι ΚΚΕ, ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΔΕΣ, ΠΕΑΝ

    Τα Τάγματα Ασφαλείας (κατά την επίσημη ονομασία τους Τάγματα Ευζώνων ή με τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό Γερμανοτσολιάδες, εξ αιτίας του δοσιλογισμού) ήταν παραστρατιωτικές ομάδες που έδρασαν στην Ελλάδα κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σε ρόλο υποστηρικτικό των Γερμανο-Ιταλο-Βουλγαρικών δυνάμεων κατοχής. Δημιουργήθηκαν από την κατοχική κυβέρνηση του Ιωάννη Ράλλη κατόπιν έγκρισης της Βέρμαχτ, με σκοπό τη διατήρηση της έννομης τάξης, κυρίως στην ύπαιθρο, πλήττοντας έτσι και την όποια αντίσταση προέβαλε ο ελληνικός λαός.
    Τα τάγματα αυτά δημιουργήθηκαν δια του Νόμου 260/1943 που εκδόθηκε στις 18 Ιουνίου του 1943 και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 180 Α'. Τα τάγματα αυτά έδρασαν τον υπόλοιπο χρόνο της κατοχής, κυρίως στη Βόρεια Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, ιδίως στην Αιτωλοακαρνανία, την Εύβοια και την Αθήνα. Πολλοί ήταν εκείνοι που τα χαρακτήρισαν ως δοσιλογικά εξ αιτίας των οποίων και καταδικάστηκε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός Ιωάννης Ράλλης, αλλά όχι όμως και οι εισηγητές της δημιουργίας των.


    Υφιστάμενη κατάσταση

    Με την κατάληψη της Ελλάδας από τους Γερμανούς τον Μάιο του 1941 οι παραμένουσες στη Χώρα στρατιωτικές δυνάμεις (κυρίως του στρατού ξηράς), μετά την παράδοση του οπλισμού τους διαλύθηκαν. Τα δε υπάρχοντα τότε Σώματα Ασφαλείας που ήταν η Βασιλική Χωροφυλακή, με έδρα την Αθήνα και υποδιοικήσεις σ΄ όλη τη Χώρα, η Αστυνομία Πόλεων, που είχε την ευθύνη ασφάλειας των πόλεων Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας και Κέρκυρας, με βασικά καθήκοντα που της είχαν ανατεθεί, μεταξύ άλλων και τη δίωξη των κομουνιστών, το Λιμενικό Σώμα, (διατηρουμένων μόνο των αξιωματικών και υπαξιωματικών), με έδρα τον Πειραιά, και τα άοπλα σώματα Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αγροφυλακή, δεν καταργήθηκαν.

    Οι κατακτητές τότε αποφάσισαν σύμφωνα με το δίκαιο του πολέμου την διατήρησή τους για την εσωτερική ασφάλεια με μειωμένη όμως δύναμη. Η πρώτη κατοχική κυβέρνηση που συστάθηκε από Έλληνες δοσίλογους στρατιωτικούς , με πρωθυπουργό τον αντιστράτηγο Γεώργιο Τσολάκογλου, πρώην διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, μέσα σε δύο χρόνια έχασε σταδιακά τον έλεγχο της υπαίθρου καθώς άρχισαν ν΄ αναπτύσσονται ομάδες αντιστασιακών που δρούσαν στις ορεινές περιοχές. Τότε οι Ιταλοί και οι Βούλγαροι που κατείχαν υπό έλεγχο το μεγαλύτερο μέρος της Χώρας εξανάγκασαν την κυβέρνηση να μεταθέσει δυνάμεις της Χωροφυλακής στις μεγάλες πόλεις θεωρώντας ύποπτες για συνεργασία με αντάρτες. Εξέλιξη αυτών ήταν στη συνέχεια η κατάργηση της Αγροφυλακής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ---ΜΕΡΟΣ 2ο25 Ιουνίου 2014 στις 10:30 π.μ.

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

    Σημειώνεται όμως ότι στο τέλος του πρώτου χρόνου κατοχής οι κατακτητές είχαν προσπαθήσει ν΄ αναθέσουν στα σώματα ασφαλείας, ιδίως στη Βασιλική Χωροφυλακή, αντιανταρτικά καθήκοντα που υπήρξαν όμως ανεπιτυχή, γεγονός που τους έκανε έτσι καχύποπτους.
    Ελληνική αντίδραση

    Τον Δεκέμβριο του 1942 η Ανώτατη Διοίκηση των Καραμπινιέρων στη Καρδίτσα εξέδωσε διαταγή συνδρομής των δυνάμεων της εκεί Χωροφυλακής στις επιχειρήσεις κατά των αντιστασιακών. Τότε το Υπουργείο Εσωτερικών στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονταν η Χωροφυλακή και η Αστυνομία Πόλεων διαμαρτυρήθηκε έντονα στην Ανώτατη Διοίκηση των Ιταλών χωρίς αποτέλεσμα. Αλλά και αργότερα η γερμανική διοίκηση με απόφασή της, στις 10 Οκτωβρίου του 1943, ενέταξε τα Σώματα αυτά στη διοίκηση των Ες-Ες παρά την επίσης έντονη αντίδραση του αυτού υπουργείου που προσπάθησε πλέον αυτή τη φορά ν΄ ανασυγκροτήσει την Πολιτοφυλακή που υφίστατο κατά την περίοδο του πολέμου 1940-1941.

    Έτσι τον Μάρτιο του 1942, υπό την πίεση των Ιταλών η ελληνική κυβέρνηση δια των Νομαρχών άρχισε να χορηγεί άδειες οπλοφορίας σε ειδικά επιλεγμένα άτομα, τα οποία θα ενίσχυαν τους κατά τόπους Σταθμούς Χωροφυλακής, που είχαν αποδυναμωθεί με κύρια αποστολή την καταστολή του κομμουνισμού και την προστασία από επιθέσεις αντιστασιακών. Αυτά τα άτομα ήταν οι λεγόμενοι τότε «άνευ θητείας χωροφύλακες» που συγκρότησαν περίπου 19 τμήματα Ελλήνων εθελοντών που με την πάροδο του χρόνου τελικά εντάχθηκαν στη δύναμη της Χωροφυλακής.

    Σημειώνεται ότι την περίοδο 1941-1943 οι συμπλοκές της Χωροφυλακής και Αστυνομίας με ομάδες αντιστασιακών ήταν αμφίπλευρα πολύ περιορισμένες.
    Το παρασκήνιο της δημιουργίας
    Αυτό το λήμμα ή η ενότητα δεν αναφέρει τις πηγές του ή δεν περιέχει επαρκείς παραπομπές. Μπορείτε να βοηθήσετε την Βικιπαίδεια προσθέτοντας κατάλληλες πηγές και παραπομπές που να υποστηρίζουν το λήμμα.
    Η σήμανση τοποθετήθηκε στις 29/01/2013.

    Στις 2 Δεκεμβρίου του 1942 παραιτείται ο Γ. Τσολάκογλου και πρωθυπουργός αναλαμβάνει ο μέχρι τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Παιδείας και Πρόνοιας, (ιατρός - μαιευτήρας), Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος. Οι γερμανικές Αρχές πολύ γρήγορα όμως διαπίστωσαν ότι ο Λογοθετόπουλος παρά το επιστημονικό του κύρος δεν είχε ικανές δυνάμεις επιβολής στο διαμορφωμένο πολιτικό σκηνικό και σε διάστημα μόλις λίγων μηνών αναζητούσαν τον αντικαταστάτη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ--3ο25 Ιουνίου 2014 στις 10:33 π.μ.

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

    Την ίδια εκείνη εποχή κάποιοι απόστρατοι αξιωματικοί επικεφαλής των οποίων φέρονταν ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος άρχισαν ν΄ ανησυχούν από την εντεινόμενη δραστηριότητα του ΕΑΜ και ειδικότερα μετά τη δημιουργία του στρατιωτικού του σκέλους ΕΛΑΣ, θεωρώντας ότι αυτές, με το πρόσχημα της αντίστασης κατά των κατακτητών, είχαν ήδη αρχίσει να παίρνουν με το μέρος τους τον λαό της υπαίθρου, υπολογίζοντας ακόμα πως με τον εφοδιασμό τους με οπλισμό από τους Άγγλους θα επικρατούσαν τελικά μετά την απελευθέρωση.
    Ο Στ. Γονατάς επίσης βασικός εισηγητής των Τ.Α.

    Έτσι μετά από πολλές συζητήσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει η ίδια η Κυβέρνηση ν΄ αναλάβει μια ανεξαρτησία κινήσεων και δράσης επ' αυτού του ζητήματος ώστε να ματαιωθούν οι πόθοι αυτών των κομουνιστικών οργανώσεων που έτσι κι αλλιώς παρέμεναν εκτός νόμου. Παράλληλα ανέθεσαν στον φίλο του Πάγκαλου, Ιωάννη Βουλπιώτη ν΄ ανιχνεύσει επ' αυτού τις διαθέσεις των Γερμανών μέσω της φιλίας που διατηρούσε με τον πρώην στρατιωτικό ακόλουθο της Γερμανίας στην Αθήνα Κρίστιαν Φον Κλεμ. Όταν ο συνταγματάρχης Φον Κλεμ ενημερώθηκε σχετικά, και δι' αυτού ο Αρχηγός των Ες-Ες Ελλάδος φέρεται να μετέφερε θετική απάντηση όπου και στη συνέχεια ο Πάγκαλος, με σύμφωνη γνώμη και των άλλων αποστράτων, έσπευσε και ενημέρωσε σχετικά τον Ιωάννη Ράλλη, πείθοντάς τον τελικά ν΄ αναλάβει πρωθυπουργός, δηλώνοντάς του και την ακαταλληλότητά του γι΄ αυτή τη θέση εξαιτίας της προηγούμενης δικτατορίας του για την οποία και είχε διαβληθεί.

    Στο σημείο αυτό φαίνεται αφενός μεν πως η επιλογή του Ιωάννη Ράλλη έγινε λόγω της απήχησης που είχε ως παλαιός βενιζελικός πολιτικός τόσο στη Πρωτεύουσα, που χρόνια πολιτευόταν, όσο και στην επαρχία, του οποίου ο αποτρεπτικός του λόγος για σύμπραξη των πολιτών με το ΚΚΕ και τις οργανώσεις του θα ήταν περισσότερο αποτελεσματικός, παρά τις υπόψη αντίθετες τότε υποδείξεις, που δεν έλειψαν, της ελληνικής κυβέρνησης του Καΐρου και πρωτίστως των Άγγλων που για ίδιο όφελος επιζητούσαν αντίσταση απ΄ όπου και να προέρχεται, αδιαφορώντας για τις εσωτερικές εξελίξεις (αν όχι σκόπιμες). Αλλά και αφετέρου η «περίεργα» άμεση σχεδόν αποδοχή του Ι. Ράλλη από τους Γερμανούς που συνέτειναν σ΄ αυτό εκτός των προτάσεων του Φον Κλεμ και άλλοι παράγοντες, ίσως και εξωθεσμικές οργανώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ--4ο25 Ιουνίου 2014 στις 10:35 π.μ.


    Δημιουργία

    Η δημιουργία μιας ένοπλης δύναμης που σκοπό της θα είχε τη διατήρηση της έννομης τάξης και την καταπολέμηση των κομμουνιστών του ΕΛΑΣ ήταν όρος που έθεσε ο Ιωάννης Ράλλης προκειμένου να αναλάβει την πρωθυπουργία μετά την παραίτηση του Λογοθετόπουλου.[1] Τη δημιουργία μιας τέτοιας δύναμης υποστήριξαν εξ αρχής οι εισηγητές Στυλιανός Γονατάς και Θεόδωρος Δ. Πάγκαλος, προκειμένου, όπως υποστήριζαν στην προβαλλόμενη προπαγάνδα τους, να εμποδίσουν μελλοντική επιστροφή του βασιλιά Γεώργιου Β' στην Ελλάδα.[2] Άλλα σημαντικά πρόσωπα που επηρέαζαν την εποχή εκείνη τον πρωθυπουργό ήταν ο υπουργός Ταβουλάρης και ο Ι. Βουλπιώτης.

    Από την πλευρά τους οι Γερμανοί είδαν ότι μια δύναμη κρούσης κατά της αντίστασης αποτελούμενη από Έλληνες είχε πλείστα πλεονεκτήματα, καθώς όχι μόνο οι ντόπιοι γνώριζαν καλύτερα το έδαφος, καθώς και τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην αντίσταση,[3] που σήμαινε περισσότερο αποτελεσματικοί, αλλά πρώτιστα διευκόλυνε και το δικό τους έργο άνευ εμπλοκής δικών τους δυνάμεων, χωρίς και να παραβλέπεται ο εμφύλιος χαρακτήρας αυτών των συγκρούσεων με ότι σήμαινε για τους ίδιους.

    Ως αρχικοί σκοποί της ίδρυσης των Ταγμάτων αναφέρθηκαν η τήρηση της τάξης σε περίπτωση κομμουνιστικών ενεργειών, καθώς και η παρεμπόδιση της επιστροφής του βασιλιά.[4] Ο δεύτερος στην πορεία εγκαταλείφθηκε και πιθανόν αποτελούσε τρόπο για να πεισθούν να καταταχθούν στα Τάγματα οι Βενιζελικοί αξιωματικοί που είχαν αποταχθεί ήδη από το 1936 επί καθεστώτος Μεταξά[5] Από την πλευρά τους, όσοι ανέλαβαν τη συγκρότηση και διοίκηση Ταγμάτων Ασφαλείας υποστήριξαν ότι το έκαναν προκειμένου να προφυλάξουν τον πληθυσμό από τη δράση του ΕΑΜ. Η δημιουργία τους έγινε με νόμο που ψηφίστηκε στις 7 Απριλίου του 1943 και η πρόσκληση για κατάταξη ανακοινώθηκε δημόσια τον Ιούνιο του '43.

    Η προσέλευση εθελοντών στα Τάγματα ήταν αρχικά ελάχιστη, κι έτσι πυρήνα της νέας δύναμης αποτέλεσε η φρουρά των ευζώνων του Άγνωστου Στρατιώτη, τον Ιούνιο του 1943. Μέχρι το φθινόπωρο του 1943 η ύπαρξη του Τάγματος ήταν μάλλον τυπική, εν μέρει λόγω και του δισταγμού Γερμανών και Ιταλών να δώσουν όπλα. Με την συνθηκολόγηση της Ιταλίας όμως, το Σεπτέμβριο του 1943, οι Γερμανοί απέκτησαν διπλό πρόβλημα καθώς αφενός πολλά όπλα έπεσαν στα χέρια των αντιστασιακών οργανώσεων, κυρίως του ΕΛΑΣ, με αποτέλεσμα την κλιμάκωση της αντίστασης, αφετέρου τα ιταλικά στρατεύματα δεν αποτελούσαν πλέον φίλιες δυνάμεις και οι ζώνες ευθύνης τους έπρεπε να ελέγχονται από γερμανικά στρατεύματα. Επίσης, μετά τις ήττες σε Αφρική και Ιταλία, η Ελλάδα έγινε ευάλωτη σε πιθανή συμμαχική απόβαση.[6] Έτσι, εντάθηκαν οι προσπάθειες για τη δημιουργία ντόπιων στρατιωτικών τμημάτων που θα πολεμούσαν την αντίσταση. Τον Ιανουάριο του 1944 η πίεση αυξήθηκε προς τους αξιωματικούς, που κλήθηκαν να καταταγούν υποχρεωτικά στα Τάγματα Ασφαλείας με κυρώσεις, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, τη διακοπή χορήγησης κουπονιών διατροφής και την απώλεια του δικαιώματος σύνταξης, αλλά και προς τους αστυνομικούς, με μαζικές απολύσεις από την Αστυνομία.[7] Ρόλο στη σύσφιξη των σχέσεων των εθνικιστικών οργανώσεων με τους Γερμανούς έπαιξαν και οι επαφές του Βρετανού πράκτορα Στοττ με τους τελευταίους, που κατά τους Βρετανούς έδρασε με δική του πρωτοβουλία.[8]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ--5ο25 Ιουνίου 2014 στις 10:37 π.μ.


    Συγκρότηση
    Οπλίτες των Ταγμάτων Ασφαλείας.

    Το πρώτο Τάγμα Ασφαλείας, ή 1ο Τάγμα Ευζώνων, συγκροτήθηκε τον Μάιο του 1943 και διοικητής του ανέλαβε ο Φωκίων Διαλέττης. Όμως περί τα μέσα Ιουνίου αποφασίστηκε η συγκρότηση τεσσάρων ακόμη ταγμάτων. Έτσι τον Ιούνιο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους δημιουργήθηκαν στην Αθήνα άλλα τέσσερα τάγματα, με δυναμικό 300 οπλίτες και 20 αξιωματικούς έκαστο.[9] Η επάνδρωσή τους γινόταν με αξιωματικούς του στρατού, με υποχρεωτική κλήτευση νέων σειρών και αποστράτων αξιωματικών. Η φρουρά του Αγνώστου αποτέλεσε το φυτώριο και για τα επόμενα τακτικά "ευζωνικά τάγματα", καθώς η βασική εκπαίδευση δινόταν εκεί και στη συνέχεια τα Τάγματα έφευγαν για την ύπαιθρο, κυρίως δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο, όπου επιμέρους τμήματά τους ίδρυσαν τοπικά Τάγματα. Για κάθε τάγμα ευζώνων προβλεπόταν δύναμη 600 ανδρών και 50 αξιωματικών, καθώς και ενός Γερμανού αξιωματικού.[10]

    Στα Τάγματα κατατάσσονταν κυρίως εξαθλιωμένοι άνθρωποι που προσπαθούσαν έτσι να επιβιώσουν, καθώς η υπηρεσία συνοδευόταν με καλό για την εποχή μισθό και άλλα προνόμια και διευκολύνσεις, εγκληματίες και καταζητούμενοι,[11] αντικομμουνιστές αξιωματικοί, ανάμεσα στους οποίους και αξιωματικοί τoυ ΕΔΕΣ Αθήνας, τους οποίους ο Ζέρβας καταδίκασε το Δεκέμβριο του 1943 και αποκήρυξε περί το Φεβρουάριο του 1944,[12] πολιτικοί καιροσκόποι, καθώς και μέλη οργανώσεων που είχαν έρθει σε σύγκρουση με τον ΕΛΑΣ ή είχαν διαλυθεί από αυτόν, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτά των 200 ανδρών της ΕΚΚΑ και μελών ομάδων του "Εθνικού Στρατού" που είχαν έρθει στην ύπαιθρο της Πελοποννήσου σε σύγκρουση με τον ΕΛΑΣ και κατέφυγαν στις πόλεις, όπως και άτομα που είχαν χάσει συγγενείς τους εξαιτίας της δράσης των ανταρτών και ζητούσαν εκδίκηση.

    "Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθησομένας μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς ότι διά μιαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεών μου, τας οποίας διά του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των γερμανικών στρατιωτικών νόμων".
    Ο όρκος των Ταγμάτων Ασφαλείας.

    Από τα παραπάνω συγκροτημένα τάγματα το 2ο Τάγμα, που συγκροτήθηκε τον Ιούνιο, μετακινήθηκε στην Πάτρα προκειμένου εκεί να αποτελέσει τον πυρήνα του 2ου Συντάγματος Ευζώνων. Τα υπόλοιπα τέσσερα τάγματα στην Αθήνα συγκρότησαν το 1ο Σύνταγμα Ευζώνων Αθηνών, επικεφαλής του οποίου τέθηκε ο Ι. Πλυτζανόπουλος. Οι μονάδες αυτές καθώς και όσες δημιουργήθηκαν στη συνέχεια τέθηκαν υπό της Ανωτάτης Διοίκησης Ευζωνικών Ταγμάτων του υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Επικεφαλής όλων των ταγμάτων αυτών ανέλαβε στις 25 Νοεμβρίου ο προαχθείς σε υποστράτηγο Βασίλειος Ντερτιλής.

    Η στολή των τακτικών Ταγμάτων ήταν αυτή των Ευζώνων του Άγνωστου Στρατιώτη, για αυτό το λόγο έμειναν γνωστοί και ως γερμανοτσολιάδες. Από τον Ιανουάριο του 1944 φόρεσαν χιτώνια του πρώην ελληνικού στρατού, και γερμανικά άρβυλα. Στη στολή τους τα ελληνικά εθνόσημα και το στέμμα είχαν αντικατασταθεί με ένα δάφνινο στεφάνι. Στον όρκο που έδιναν οι αξιωματικοί και οπλίτες των Ταγμάτων ορκίζονταν απόλυτη υπακοή στον Αδόλφο Χίτλερ και υπαγόταν στη δικαιοδοσία των γερμανικών στρατιωτικών νόμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ--6ο25 Ιουνίου 2014 στις 10:40 π.μ.


    Εθελοντικά Τάγματα Χωροφυλακής

    Παράλληλα στην Πελοπόννησο ιδρύθηκαν επιπλέον Τάγματα, ως Πρότυπα Τάγματα Χωροφυλακής, που ουδεμία όμως σχέση είχαν με τα τάγματα Ευζώνων τόσο στη στελέχωση όσο και στην οργάνωση. Μετά από μακρές διαπραγματεύσεις του συνταγματάρχη Διονυσίου Παπαδόγκωνα με τους Ιταλούς και κατόπιν με τους Γερμανούς[13] οι μονάδες αυτές σιτίζονταν και εξοπλίζονταν από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, ενώ τυπικά υπάγονταν στο Υπουργείο Εσωτερικών και το "Β' Αρχηγείο Χωροφυλακής". Αρχικά διστακτικοί οι Γερμανοί, επέτρεψαν τη δημιουργία των Ταγμάτων αυτών μετά και από προσωπική έγκριση του Χίτλερ, προκειμένου "να γλιτώσουν γερμανικό αίμα".[14] Ο Παπαδόγκωνας, καθώς θεωρούνταν Βρετανόφιλος, προσέφερε τη γυναίκα και την κόρη του ως ομήρους στους Γερμανούς για να πείσει ότι δεν προτίθεται να πολεμήσει αυτούς, προσφορά που οι Γερμανοί αρνήθηκαν δείχνοντας εμπιστοσύνη.[15] Δυο μέρες μετά την έγκριση του Χίτλερ, την 1η Νοεμβρίου του 1943, ιδρύθηκε στη Λακωνία το "Τάγμα Λεωνίδας", με όπλα από τους Γερμανούς[16] και επικεφαλής το Λεωνίδα Βρεττάκο, αδερφό του Τηλέμαχου Βρεττάκου που είχε συγκροτήσει προηγούμενα δύναμη στην Πελοπόννησο και δολοφονήθηκε από τον ΕΛΑΣ.

    Τα Τάγματα της Πελοποννήσου, που συγκροτήθηκαν σε χαλαρότερη βάση, φορούσαν στολές χωροφύλακα, πολιτικά ή παλιές γερμανικές και ιταλικές στολές.[17] Ανώτατος διοικητής των Ταγμάτων ήταν ο αντιστράτηγος -διοικητής των SS και της αστυνομίας στην Ελλάδα- Βάλτερ Σιμάνα. Διοικητές των Ευζωνικών Ταγμάτων χρημάτισαν ο Βασίλειος Ντερτιλής και στη συνέχεια ο Αντισυνταγματάρχης Ιωάννης Πλυτζανόπουλος.

    Οι πιο γνωστοί Έλληνες αξιωματικοί των ΕΤΧ ήταν οι Διονύσιος Παπαδόγκωνας (διοικητής των Ταγμάτων Πελοποννήσου, σκοτώθηκε κατά τα Δεκεμβριανά στο Γουδί), Παναγιώτης Στούπας (διοικητής του Τάγματος Μελιγαλά, αυτοκτόνησε κατά την πολιορκία της Πύλου από δυνάμεις του ΕΛΑΣ), Λεωνίδας Βρεττάκος (διοικητής του Τάγματος "Λεωνίδας" στη Λακωνία), Νικόλαος Κουρκουλάκος (διοικητής του Τάγματος της Πάτρας) κ.α.
    Δράση
    Οπλίτης των Ταγμάτων Ασφαλείας φυλά απαγχονισμένο Έλληνα

    Η δράση των Ταγμάτων Ασφαλείας ήταν κατά βάση αντι-εαμική και αντικομμουνιστική. Αν και έγινε προσπάθεια να εξαπλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα, κύριοι χώροι δράσης τους ήταν η Στερεά Ελλάδα (Αγρίνιο και Ναύπακτος) και η Πελοπόννησος (Τρίπολη, Πάτρα, Ναύπλιο, Γύθειο, Καλαμάτα, Σπάρτη κλπ ), καθώς και η Αθήνα, η Εύβοια και κατά καιρούς ορισμένες περιοχές της Θεσσαλίας.[18] Στη Μακεδονία και Θράκη έδρασαν ένοπλοι χωρικοί, μέλη των εθνικιστικών οργανώσεων ΥΒΕ ΕΚΑ και ΠΑΟ, κατέφυγαν στους Γερμανούς έπειτα από απηνείς διώξεις του ΕΛΑΣ σχηματίζοντας τον Εθνικό Ελληνικό Στρατό (ΕΕΣ). Φορώντας πολιτικά ρούχα λειτουργούσαν ουσιαστικά ως φρουρές των χωριών τους, με γνωστότερους αρχηγούς τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ή Κισά Μπατζάκ (Πιερία) και το Μιχαήλ Παπαδόπουλο (Μιχάλαγα) στην Κοζάνη. Οι δυνάμεις αυτές δεν υπάγονταν στα Τάγματα Ασφαλείας, ωστόσο ακολουθούσαν τους Γερμανούς σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις και φρουρούσαν μαζί διάφορα στραγηγικής σημασίας σημεία (γέφυρες, περάσματα). Στην Κρήτη η συγκρότηση δοσιλογικής στρατιωτικής δύναμης σε γενικές γραμμές απέτυχε.[10] Η συνολική δύναμη των Ταγμάτων έφτασε τις 22.000 στο τέλος της Κατοχής, σε 9 ευζωνικά και 22 εθελοντικά τάγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ--7ο25 Ιουνίου 2014 στις 10:42 π.μ.


    Η πρώτη αυτόνομη ενέργεια των Ταγμάτων Ασφαλείας στην Αθήνα ήταν η επιδρομή, στις 27 Νοεμβρίου 1943, στα στρατιωτικά νοσοκομεία και η εκκαθάρισή τους από κομμουνιστές. Διενεργούσαν επίσης ελέγχους σε σπίτια, που αποτελούσαν αφορμή για λεηλασίες και εκφοβισμό των πολιτών.[19] Σε άλλες περιπτώσεις, ξυλοκοπούνταν και βιάζονταν γυναίκες που είχαν συγγενείς στον ΕΛΑΣ, και τα σπίτια τους καίγονταν.[20] Το πρώην ορφανοτροφείο Χατζηκώνστα αποτέλεσε φυλακή όπου τα Τάγματα κρατούσαν όσους αιχμαλώτους τους δεν έπαιρναν οι Γερμανοί στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου ή δεν στέλνονταν για καταναγκαστική εργασία στη Γερμανία. Τα Τάγματα συμμετείχαν επίσης ενεργά στα μπλόκα, όπως στο πρώτο και δεύτερο μπλόκο της Κοκκινιάς, στο μπλόκο της Καισαριανής, σε επιδρομές μαζί με τα SS στην Καισαριανή, το Βύρωνα και αλλού,[21] καθώς και στην πολιορκία και τη μάχη στο λεγόμενο "Κάστρο του Υμηττού". Φρουρούσαν επίσης τα πτώματα όσων κρεμούσαν οι Γερμανοί έτσι ώστε να μην τα απομακρύνουν οι συγγενείς και να παραμένουν σε δημόσια θέα προς εκφοβισμό.[22]

    Τόσο τα Τάγματα Ευζώνων όσο και αυτά του Παπαδόγκωνα συμμετείχαν σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών μαζί με το γερμανικό στρατό. Τον Ιανουάριο του 1944, το Τάγμα Βρεττάκου συμμετείχε στην εκκαθαριστική "Επιχείρηση Κότσυφας" σε συνεργασία με Γερμανούς.[23] Στις 26 Φεβρουαρίου '44 τα Τάγματα συμμετείχαν σε επιδρομή στην Αχαία, το Μάρτιο του ίδιου χρόνου στη Λακωνία και Μεσσηνία, όπου δεν έδειξαν κανένα οίκτο για τον πληθυσμό, και τον Απρίλιο πάλι σε Αχαία και Ηλεία όπου φέρθηκαν με μεγάλη βαρβαρότητα.[24] Οι επιχειρήσεις συνεχίστηκαν στην Πελοπόννησο και κατά το καλοκαίρι. Τα Τάγματα Ασφαλείας βοήθησαν επίσης στην φύλαξη των Εβραίων της Πάτρας, που στάλθηκαν στο Άουσβιτς,[25] [26] και συμμετείχαν στην προετοιμασία της "Επιχείρησης Καλάβρυτα", που κατέληξε στη Σφαγή των Καλαβρύτων, συλλέγοντας πληροφορίες στα Καλάβρυτα και τις γύρω περιοχές για λογαριασμό των Γερμανών.[27] Στην Εύβοια το εκεί Τάγμα έγινε διαβόητο για την απειθαρχία και τη βιαιότητά του, επιδιδόμενο επίσης σε εκβιασμούς και μαύρη αγορά.[28]

    Τα Τάγματα Ασφαλείας έκαναν και αρκετές εκτελέσεις ως αντίποινα για τους φόνους Γερμανών από τους αντάρτες. Στις 15 Μαρτίου του 1944 στην Πάτρα εκτελέστηκαν 200 κομμουνιστές υπό γερμανική επιτήρηση, 40 το Μάρτιο του '44 από το Τάγμα Καλαμάτας[29], ενώ στις 25 Απριλίου τουφεκίστηκαν 110 με πρωτοβουλία του Παπαδόγκωνα σε αντίποινα για τη δολοφονία από τους αντάρτες του Γερμανού στρατηγού Κρεχ, τον οποίο εκτιμούσε.[30] Παράλληλα στις 31 Ιουλίου άντρες του Τ.Α. Αγρινίου κρέμασαν στα Καλύβια 60 αιχμάλωτους ΕΛΑΣίτες και ΕΑΜίτες. Αντίστροφα, οι γερμανικές αρχές τιμωρούσαν με αντίποινα (εκτελέσεις) το φόνο μελών των Ταγμάτων Ασφαλείας, μέτρο που ίσχυε και για τα δικά τους στρατεύματα.[31] Όταν το Μάιο του '44 οι Γερμανοί κήρυξαν την Πελοπόννησο ζώνη πολέμου και απαγόρευσαν την επικοινωνία, τις συγκεντρώσεις, τις μετακινήσεις καθώς και την κυκλοφορία τα βράδυα, με την ποινή σύλληψης ή θανάτου, τα Τάγματα Ασφαλείας ανέλαβαν την τήρηση του μέτρου αυτού.[32]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ--8ο25 Ιουνίου 2014 στις 10:43 π.μ.


    Σχέσεις με τις δυνάμεις κατοχής

    Τα Τάγματα Ασφαλείας συνεργάζονταν στενά με τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής,[33] τόσο ως μάχιμη δύναμη σε επιχειρήσεις όσο και σαν σώμα φύλαξης αιχμαλώτων, υποστηρικτική δύναμη, και ως αποσπάσματα θανάτου. Η συνεργασία τους χαρακτηριζόταν από τους ίδιους τους Γερμανούς σε αναφορές τους ως εξαιρετική. Είχαν επίσης συμμετοχή στις γιορτές για τα γενέθλια του Χίτλερ και για την 25η Μαρτίου που διοργάνωσαν οι Γερμανοί.[19] Μετά την απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ, στις 20 Ιουλίου 1944, ο Παπαδόγκωνας του έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα για τη διάσωσή του. Στο τηλεγράφημα απάντησε ο Χάινριχ Χίμλερ, αρχηγός των SS, ευχαριστώντας εκ μέρους του Φύρερ και υποσχόμενος επιπλέον εξοπλισμό για τα Τάγματα.[34] Η συγκρότηση των στρατιωτικών αυτών σωμάτων αποτέλεσε και αντικείμενο προπαγάνδας για τη ναζιστική πολεμική προσπάθεια. Προβλήθηκαν από το Υπουργείο Προπαγάνδας του Βερολίνου ως τα "σκληροτράχηλα παλικάρια στο πλευρό της Βέρμαχτ".[35]

    Ένα από τα τελευταία πράγματα που έκαναν οι Γερμανοί αποχωρώντας από την Πελοπόννησο, ήταν να αφήσουν στα Τάγματα Ασφαλείας αποθήκες με πυρομαχικά και οπλισμό, για να συνεχίσουν τον πόλεμο εναντίον των κομμουνιστών. Ο Διοικητής των ευζωνικών Ταγμάτων Πλυτζανόπουλος υποστήριξε, καθώς πλησίαζε η απελευθέρωση, ότι οι Γερμανοί έπρεπε να αποχωρήσουν από την Ελλάδα χωρίς προβλήματα, για να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοκύλισμα.[36] Τα Τάγματα Ασφαλείας κάλυψαν την αποχώρηση των Γερμανών, εντυπωσιάζοντας τον Σιμάνα με την πίστη και την αγωνιστικότητά τους.[37] Στην Πάτρα, ένας από τους όρους που έθεσε ο διοικητής του εκεί Τάγματος Κουρκουλάκος, προκειμένου να παραδοθεί, ήταν να αφεθούν οι Γερμανοί να αποχωρήσουν ανενόχλητοι.[38]

    Τα Τάγματα Ασφαλείας καταδικάστηκαν ως προδοτικά με διάγγελμα της κυβέρνησης του Καίρου τον Ιανουάριο του 1944, και με κοινή ανακοίνωση των αντιστασιακών οργανώσεων ΕΚΚΑ, ΕΔΕΣ και ΕΑΜ το Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου. Στη Συμφωνία της Καζέρτας, που προηγήθηκε της απελευθέρωσης της Ελλάδας, τα Τάγματα Ασφαλείας χαρακτηρίστηκαν όργανα του εχθρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τάγματα Ασφαλείας Τάγματα Ευζώνων Συμμετείχαν στην κατοχή της Ελλάδας από τις δυνάμεις του Άξονα Ενεργά 1943-1944 Ιδεολογία Αντικομμουνισμός Ηγέτες Ιωάννης Ράλλης (Πρωθυπουργός) Ιωάννης Πλυτζανόπουλος (Αντισυνταγματάρχης) Αρχηγείο Αθήνα Δύναμη 22.000 (1944) Υπαγωγή Ελληνική Πολιτεία Σύμμαχοι Γερμανικός στρατός, Ελληνική Χωροφυλακή Αντίπαλοι ΚΚΕ, ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΔΕΣ, ΠΕΑΝ25 Ιουνίου 2014 στις 10:48 π.μ.


    Τάγματα Ασφαλείας
    Τάγματα Ευζώνων
    Συμμετείχαν στην κατοχή της Ελλάδας από τις δυνάμεις του Άξονα
    Ενεργά 1943-1944
    Ιδεολογία Αντικομμουνισμός
    Ηγέτες Ιωάννης Ράλλης (Πρωθυπουργός)
    Ιωάννης Πλυτζανόπουλος (Αντισυνταγματάρχης)
    Αρχηγείο Αθήνα
    Δύναμη 22.000 (1944)
    Υπαγωγή Ελληνική Πολιτεία
    Σύμμαχοι Γερμανικός στρατός, Ελληνική Χωροφυλακή
    Αντίπαλοι ΚΚΕ, ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΔΕΣ, ΠΕΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα Τάγματα Ασφαλείας καταδικάστηκαν ως προδοτικά με διάγγελμα της κυβέρνησης του Καίρου τον Ιανουάριο του 1944, και με κοινή ανακοίνωση των αντιστασιακών οργανώσεων ΕΚΚΑ, ΕΔΕΣ και ΕΑΜ το Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου. Στη Συμφωνία της Καζέρτας, που προηγήθηκε της απελευθέρωσης της Ελλάδας, τα Τάγματα Ασφαλείας χαρακτηρίστηκαν όργανα του εχθρού.25 Ιουνίου 2014 στις 10:51 π.μ.

    Τάγματα Ευζώνων
    Συμμετείχαν στην κατοχή της Ελλάδας από τις δυνάμεις του Άξονα
    Ενεργά 1943-1944
    Ιδεολογία Αντικομμουνισμός
    Ηγέτες Ιωάννης Ράλλης (Πρωθυπουργός)
    Ιωάννης Πλυτζανόπουλος (Αντισυνταγματάρχης)
    Αρχηγείο Αθήνα
    Δύναμη 22.000 (1944)
    Υπαγωγή Ελληνική Πολιτεία
    Σύμμαχοι Γερμανικός στρατός, Ελληνική Χωροφυλακή
    Αντίπαλοι ΚΚΕ, ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΔΕΣ, ΠΕΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ25 Ιουνίου 2014 στις 10:57 π.μ.

    "Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθησομένας μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς ότι διά μιαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεών μου, τας οποίας διά του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των γερμανικών στρατιωτικών νόμων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΟΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ; ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ; ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ; ΠΟΙΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ; ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ; ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΠΟΙΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ; ΠΟΙΟΙ ΧΩΡΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΔΥΟ (ΠΟΛΙΤΙΚΑ) ΓΙΑ ΜΗΝ ΕΝΩΘΟΥΝ ΠΟΤΕ; ΠΟΙΟ ΚΑΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ... ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ, ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ, Ο ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗΣ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΞΑΝΑ... ΟΙ 300 ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ,ΚΑΛΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ! ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ ΛΟΙΠΟΝ!!!!!!!!!!!! (ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΕΓΩ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ. ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ. ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ BLOG. ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΚΟΒΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κατ αρχας οπως μπορεις να διαβασεις και στο κειμενο που παραθετεις τα ταγματα ασφαλειας δημιουργηθηκαν Ιουνιο του 43. Οταν δηλαδη η επικειμενη ηττα των Γερμανων ειχε φανει και οι κουμουνιστες, με την διαλυση των ανταρτικων ομαδων του Ψαρρου , του Σαραφη και αλλων μικροτερων, εμειναν με μονο αντιπαλο για την μετα την αναχωρηση των Γερμανων εποχη, τον ΕΔΕΣ του Ζερβα τον οποιο προσπαθησαν χωρις επιτυχια να διαλυσουν.
    Οποιος ενδιαφερεται για τον ρολο που επαιξε το ΚΚΕ μπορει να ανατρεξει στην σελιδα
    http://knossopolis.com/-vs-21-1967.html
    οπου θα βρει φωτοτυπιες του Ριζοσπαστη που δειχνει την προδοσια της Ιωνιας και της Μακεδονιας και αλλα ενδιαφεροντα, το εγγραφο συμφωνιας του Καπεταν ΚΙτσου (Κωτσακη) με τον ταγματαρχη Εριχ Φενσκε οπου συμφωνησαν με τους Γερμανους να φυγουν ατουφεκιστοι και να καταλαμβανονται οι πολεις απο το ΕΑΜ μολις αποχωρησει και ο τελευταιος Γερμανος και πολλα ακομη εγγραφα και βιντεο.
    Τα ταγματα λοιπον δημιουργηθηκαν, οπως παλι λεει και το κειμενο που παραθετεις, για την αποτροπη της κουμουνιστικης επικρατησης και οχι για την υπερασπιση των Γερμανικων στρατευματων κατοχης των οποιων οι απωλειες απο την "αντισταση" ηταν 375 ατομα (προκαλωντας και τα γνωστα αντιποινα) ενω απο τυφο και κατι τετοια γυρω στους 7.000.
    Αυτο ακριβως και εκαναν οταν οι κουμουνιστες δοκιμασαν στα πλαισια του "πρωτου γυρου" να καταλαβουν την Ελλαδα και για αυτο προκαλεσαν την μανια των ηρωων οπως ο κιναιδος δηλωσιας και πορτοφολας Θανασης Κλαρας (Βελουχιωτης) οι οποιοι εσφαξαν σαν τα τραγια χιλιαδες απο αυτους που πιαστηκαν αιχμαλωτοι.
    Γνησιοι απογονοι και οι σημερινοι κουμουνιστες περιμενουν απο τους ξεπουλημενους δικαστες που εφεραν την χωρα σε επιπεδα διαφθορας Μεξικου και Νιγηριας και απο τους εθνικους εργολαβους νταβατζηδες να δεσουν και να φιμωσουν τους χρυσαυγιτες για να βρουν το κουραγιο να τους αντιμετωπισουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ας δουμε λοιπον τι κακο εκαναν στους Ελληνες οι ταγματασφαλιτες αποτρεπωντας την κουμουνιστικη επικρατηση.

    Ένα απόσπασμα από Έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης
    Στις 14 Δεκεμβρίου 2005 η Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης υιοθέτησε ένα σχέδιο απόφασης με τίτλο "Ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων"
    .................

    13. Σύμφωνα με προσεκτικούς υπολογισμούς ( ακριβή στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα) ο αριθμός των ατόμων που σκοτώθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα, κατανεμημένα κατά χώρες ή περιοχές μπορεί να δοθεί ως εξής:

    1. Σοβιετική Ένωση: 20 εκατομμύρια θύματα
    2. Κίνα: 65 εκατομμύρια
    3. Βιετνάμ: 1 εκατομμύριο
    4. Βόρειος Κορέα: 2 εκατομμύρια
    5. Καμπότζη: 2 εκατομμύρια
    6. Ανατολική Ευρώπη: 1 εκατομμύριο
    7. Λατινική Αμερική: 150.000
    8. Αφρική: 1,7 εκατομμύρια
    9. Αφγανιστάν 1,5 εκατομμύρια

    Αυτοί οι αριθμοί περιλαμβάνουν μια ποικιλία καταστάσεων: ατομικές και ομαδικές εκτελέσεις, θανάτους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, θύματα πείνας και εκτοπίσεων.
    14. Τα παραπάνω νούμερα είναι ντοκουμεντιαρισμένα, και αν είναι μόνο εκτιμήσεις αυτό γίνεται γιατί υπάρχει έδαφος να υποψιασθούμε πως θα πρέπει να είναι πολύ υψηλότερα!

    Οποιος θελει περισσοτερα με εγγραφα και φωτογραφικο υλικο
    http://clubs.pathfinder.gr/bbc/667406

    Αυτα και με τη βουλα της Ευρωπαικης Ενωσης και οποιος εχει μυαλο θα κανει εικονισμα τους ταγματασφαλιτες που εδωσαν την ζωη τους για να μην καταντησουμε σαν τους Αλβανους και τους Ρουμανους και να μην στελνουμε τις κορες μας πουτανες στην δ. Ευρωπη.
    Για το οτι τελικα επι "δημοκρατιας" δεν φαινεται να το γλυτωνουμε ειναι μια αλλη κουβεντα.
    Αυτοι που ενοχλουνται απο τις "ναζιστικες" ιδεολογιες της Χ.Α ελπιζω τουλαχιστον ναχουν καμια ομορφη κορη μπας και επιβιωσουν.
    Ας δουμε τωρα τι εγινε μετα το τελος του εμφυλιου πολεμου.
    Ο επι τριαντα χρονια "αρχηγος" του ΚΚΕ Ζαχαριαδης, κατηγορησε και καταδικασε τον "Γερο" Γεωργιο Σιαντο ΓΓ του ΚΚΕ επι κατοχης σαν πρακτορα των Αγγλων και ανεπιτρεπτα Εθνικιστη για τα πατριωτικα συνθηματα που εβγαζαν τον κοσμο στο βουνο και ακομη και σημερα κοροιδευουν τους χαζους. Τελος ο ιδιος εκτοπιστηκε ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ μολις αλλαξε ηγεσια το Κρεμλινο δειχνοντας ποσο Ελληνικο κομμα ειναι το ΚΚΕ.
    Ειναι ενδεικτικο οτι το ΚΚΕ περσι αποκατεστησε τον Ζαχαριαδη που πολεμαγε για την "ανεξαρτησια" της Μακεδονιας αλλα οχι και τον Σιαντο. Το να εισαι η εστω να δειχνεις πατριωτης ειναι για το ΚΚΕ εγκλημα ασυγχωρητο.
    Ο ιδρυτης της ομαδας Χ, των γνωστων "αγγλοφιλων" Χιτων, ο Γριβας κατεβηκε στην Κυπρο οπου ιδρυσε την ΕΟΚΑ και διεκδικησε απο τους Αγγλους την Κυπρο Τελικα η ταυτοτητα του προδοθηκε στους Αγγλους απο το ΚΚΕ.
    Αν λοιπον φιλε μου εχεις κατι να πεις εκτος απο τις σαχλαμαρες της ηλεκτρονικης εγκυκλοπαιδιας για χαζους, ειτε για τοτε, ειτε για σημερα να σε ακουσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΣΤΙΣ 3:19 ΤΑ ΕΙΠΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ (ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΤΡΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ) ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΝΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ,ΕΠΩΝΥΜΟΙ ??? ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ...Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 25 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΣΟΒ.ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ 14% ΑΜΜΑΧΟΙ,ΤΑ 12 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ?
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ,ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ --ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ--,ΠΟΥ ΟΤΑΝ ''ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ'' Η ΧΩΡΑ, ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ -ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΖΑΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ? ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΑΓΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ? ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ? ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΒΙΑ ΠΑΛΙ ?ΘΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ,ΠΟΥ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ,ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΚΡΟΥΣΗΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΕΝΕΙΣ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΥΡΗ ΨΥΧΗ, ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΟ (ΣΥΜΦΩΝΩ- ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ?)
    ΜΗΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΧΩΡΟΣ ,ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΔΗΘΕΝ ΝΕΟ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΑ ΟΙ ''ΝΙΚΗΤΕΣ'' ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ?
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ,ΑΛΛΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ,ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ''ΜΟΙΡΑΣΙΑ''
    ΝΙΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή