Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ....

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Οι κοινόχρηστοι χώροι της Αμφίκλειας και τα … πίσω – `μπρος ! στη διαμόρφωσή τους .

Γράφει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Όταν προσπαθούσαμε να πείσουμε την Δημοτική μας Αρχή για την αυτονόητη επιτέλους αξιοποίηση και ανάδειξη των κοινοχρήστων χώρων.....
 ( ολοκλήρου βεβαίως του Δήμου ) αλλά κυρίως των πιο τουριστικών του κοινοτήτων , όπως  λ.χ. της Αμφίκλειας , που είχαν επί πολλά χρόνια μείνει αναξιοποίητοι και παραμελημένοι , τότε μάλλον ήμασταν ή θεωρούμασταν καλοί και ωφέλιμοι …φαίνεται !.
Το ίδιο κι όταν σύμφωνα με τις προτάσεις μας σε μερικούς απ` αυτούς τους χώρους και πάλι με πρωτοβουλία και επιμονή μας , άρχισαν τελικά οι εργασίες αυτές καθαρισμού και προετοιμασίας , με επιχωματώσεις ,  διευθετήσεις  κλπ , για τον εξωραϊσμό και την ανάδειξή τους
Τώρα  βέβαια , μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες για την υλοποίηση των αυτονόητων , η  γνώμη και η άποψή μας είναι περιττή  ως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται . Αφού ο Δήμος ως παντογνώστης  μάλλον πλέον - αλλά μέχρι χθες ανίδεος βέβαια περί όλων αυτών κι αποστασιωποιημενος -, προχωρά τις εργασίες άναρχα όμως , άμυαλα και σπασμωδικά , λες και δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο συμφωνημένο λεπτομερώς κι απ` την αρχή, για τον τρόπο καταγραφής, οριοθέτησης , νοικοκυρέματος , ανάδειξης και αξιοποίησης των χώρων αυτών !!
Ας είναι όμως …. Δεν μας πειράζει κι ιδιαιτέρα η συμπεριφορά αυτή.  Από ανάλογες άλλωστε συμπεριφορές και τώρα και στο παρελθόν έχουμε δα χορτάσει …..  Μας έγιναν βίωμα . Γιατί η αγνωμοσύνη και η αχαριστία , είναι οι συνήθεις και κυρίαρχες συμπεριφορές των εκάστοτε δημοτικών αρχών και … αρχόντων !!
Το περασμένο καλοκαίρι , άρχισε επιτέλους μετά απ` τις προτάσεις μας και με ίδια μέσα του Δήμου όπως υποδείξαμε (μηχανολογικός εξοπλισμός  – εργατοτεχνικό προσωπικό ) και φυσικά χωρίς σχεδόν καμιά σπουδαία οικονομική επιβάρυνση για το Δημοτικό ταμείο , α ) η αναζήτηση και η καταγραφή των κοινοχρήστων αλλά και των λοιπών δημοτικώνοικοπεδικών εκτάσεων στην Αμφίκλεια ( συγχωρήστε με οι υπόλοιποι συμπολίτες , αλλά στην Αμφίκλεια μόνο θα αναφερθώ σήμερα κι υπάρχει λόγος γιαυτό)β ) η ακριβής οριοθέτηση και ο καθαρισμός μερικών εξ αυτών ,  γ )  η επιχωμάτωση και η διαμόρφωσή τους ώστε στη συνέχεια , δ ) να φυτευτούν και να καλοπιστούν .
Μετά λοιπόν απ` την πρώτη αυτή φάση , θα απέμειναν πλέον προς υλοποίηση , α ) η κατασκευή των υποδομών άρδευσης αλλά και φωτισμού ,   β ) ο σχεδιασμός και η κατασκευή -όπου χρειάζονταν - των μικρών πλακόστρωτων διαδρόμων κλπ στο εσωτερικό τους , γ )  η περιμετρική τοποθέτηση κρασπέδων και   δ ) μαζί και ότι άλλο τέλος πάντων  εθεωρείτοαπαραίτητο για την ολοκλήρωση των έργων.
Οι προς αξιοποίηση και ανάδειξη χώροι εντός του οικισμού της Αμφίκλειας  που προτάθηκαν από εμάς και επιλέχθηκαν για να διαμορφωθούν , ήταν κατ` αρχήν ( 6 )  έξη, - μεταξύ βεβαίως πολύ περισσοτέρων- .
Τους ξανά-υποδεικνύω 1 )  το τρίγωνο Ρέππα -πάνω από τη Λαϊκή– εκτάσεως περίπου 1.100τμ .  2 )  η έκταση ( τμήμα της δηλ. ) περίπου 800 τμ  μετά τα “κυπαρίσια”  Καραπετσάνου και μέχρι την νέα οικία Β. Αγγέλη  δεξιά του δρόμου προς Παρνασσό και πριν την στροφή της δημοτικής βρύσης .  3 ) η έκταση στο «πηγαδάκι» έναντι της οικίας Ν. Δάρραεκτάσεως τώρα περίπου 1.000 τμ ( 600 τμ μετά την μελλοντική κανονική διάνοιξη των δρόμων της περιοχής ).  4 ) η έκταση στον Άγιο Κωνσταντίνο πίσω από το Γυμνάσιο , 2.200 τμ και μαζί με τον πεζόδρομο και κομμάτι των αδιαμόρφωτων ακόμη δρόμων περίπου 3.500 τμ . 5 ) η έκταση( τρίγωνο)  εκ 1.100 περίπου τμ , όμορη της ιδιοκτησίας  Κ. Ανδρέου και ακριβώς στη συμβολή του περιφερειακού δρόμου και της οδού Καραμερτζάνη  πριν το “Αλωνάκι” και την οικίαΦλωράκου .  6 )  το τρίγωνο απέναντι απ` την οικία  Ευσταθίου Καραστάθη και όμορο της ιδιοκτησίας  Ε. Ανανίκα , περίπου 270 τμ .
Παράλληλα με αυτά είχαμε υποδείξει  για τακτοποίηση , οριοθέτηση , διαμόρφωση , φύτευση και κρασπεδοκατασκευή , α ) το τμήμα του πεζοδρομίου που αντιστοιχεί στο κομμάτι του -προς διαμόρφωση- δρόμου στην επέκταση του σχεδίου από οικία Δ. Σφυρή μέχρι οικία Φλωράκου στο Αλωνάκι , περίπου 210 τμ ( πλάτος πεζοδρομίου 1 μ. μέσος όρος &  μήκος 210 μ ). Είναι το κομμάτι - αν θυμούνται μερικοί - που παρέμειναν επί χρόνια οι κολώνες του ΟΤΕκαταμεσής του δρόμου , μέχρι που τις μετακινήσαμε μόνοι μας εμείς και χωρίς ούτε ευρώ κόστος για το Δήμο.  β ) τις μικρές δημοτικές εκτάσεις που βρίσκονται εκτός σχεδίου στις τέσσερεις εισόδους της Αμφίκλειας και εντός των οποίων είναι χτισμένα από το  55` - 60` όμορφα πέτρινα εκκλησάκια ( πραγματικά έργα τέχνης ) καθώς και πέτρινες βρύσες χρήσιμες τότε για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους .  γ ) τον καθαρισμό και εξωραϊσμό του ακάλυπτου χώρου μεταξύ ΟΤΕ και Ειρηνοδικείου που κυριολεκτικά έχει καταντήσει σκουπιδότοπος παρουσιάζοντας εικόνα απαράδεκτη εγγύς μάλιστα του Κέντρου Υγείας και του Παιδικού σταθμού , καθώς και τον εξωραϊσμό τόσο του περιμετρικού χώρου του Ειρηνοδικείου όσο και εκείνου του Κέντρου Υγειάς.  δ ) το τρίγωνο - επίσης εκτός σχεδίου - εκτάσεως περίπου 270 τμ πριν το γεφυράκι του δρόμου προς Παρνασσό στην διασταύρωση προς περιφερειακό δρόμο και έναντι των οικιών  « Δαρμή »,  ε ) την φύτευση τμήματος των προαύλιων χώρων  Παιδικού Σταθμού – Δημοτικού σχολείου και Γυμνασίου – Λυκείου Αμφίκλειας , όσο και της περιμέτρου του γηπέδου ποδοσφαίρου αλλά και του χώρου των αθλητικών εγκαταστάσεων τoυ Γυμνασίου. ζ ) την οριοθέτηση  και διαμόρφωση της Δημοτικής ( Δημόσιας  μερικώς ) εκτάσεως στο Αλωνάκι , πέριξ της βρύσης και της παιδικής χαράς , όπως και πέριξ της παλαιάς κλειστής γεωτρήσεως και του οικίσκου του παλιού φίλτρου νερού και που εκκρεμούν από χρόνια ενεξηγήτως . 
Εξ όλων αυτών εν τω μεταξύ που προτείναμε και μόλις τώρα εσείς διαβάσατε , και αφού χρειάστηκε ( ως συνήθως ) απ` τις Δημοτικές μας υπηρεσίες ανυπολόγιστος πια χρόνος για την μικρή αυτή εργασία οριοθέτησης έστω μερικών εκ των μικρών αυτών δημοτικών εκτάσεων !! ( πέραν βεβαίως και των άλλων εξωφρενικών προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε απ` τη γνωστή ανεπάρκεια και απροθυμία των υπηρεσιών ), επιτέλους με πιέσεις και σπρωξιές  κάποιες εργασίες  – δειλά καιασθμαίνοντας – άρχισαν να προχωρούν .
Μόνο όμως στον ένα  εντός σχεδίου χώρο, στο τρίγωνο Ρέππα  δηλ.  Και σε έναν ακόμη , εκτός σχεδίου , στο τρίγωνο πριν το γεφυράκι του δρόμου προς  Παρνασσό ( έναντι οικιών Δαρμή δηλ ).
Ανατέθηκαν λοιπόν σε εργολάβο - και βέβαια μετά από άπειρο αναξιοποίητο χρόνο -οι εργασίες της κατασκευής μόνο των κρασπέδων , χωρίς βεβαίως την απαραίτητη προηγούμενη προετοιμασία των χώρων αυτών όπως ο σχεδιασμός και η απλή λογική απαιτούσε .
Με την ευκαιρία λοιπόν της έναρξης ( έστω ) των εργασιών αυτών, θα ήθελα να υπενθυμίσω στη Δημοτική μας Αρχή τι ακριβώς είχε σχεδιασθεί για τους χώρους αυτούς και πως ακριβώς είχαν  προγραμματιστεί οι εργασίες να γίνουν .
Α )  Για το τρίγωνο Ρέππα ,- εκτάσεως 1100 τμ – είχε προγραμματιστεί , πρώτον , η επιχωμάτωση του χώρου με κατάλληλο για φύτευση υλικό , δεύτερον , η κατασκευή .πεζόδρομου ή μονόδρομου απ` τη μεριά της βάσης του τριγώνου αφού θεωρήθηκε πως ο προβλεπόμενος δρόμος των 8 μ.!! είναι όντως υπερβολικός και αχρείαστος για το συγκεκριμένο σημείο ( γιατί εμφανώς κανέναν απολύτως δεν εξυπηρετεί , μάλιστα απεναντίας  δημιουργεί προϋποθέσεις ατυχήματος ). Τρίτον ,  η μεταφορά εντός του προς διαμόρφωση τριγώνου της παρακείμενης κι “αδέσποτης” μέχρι τώρα δημοτικής παροχής νερού,   τέταρτον  η κατασκευή υπόγειου δικτύου για τις αρδευτικές ανάγκες  και  πέμπτον , η κατασκευή των υποδομών ηλεκτροφωτισμού του χώρου . Πέραν δε τούτων είχε  συμφωνηθεί – υπενθυμίζω - και ο τρόπος διαμόρφωσης ως προς την στην αισθητική του χώρου!!
Αντί λοιπόν όλων αυτών που σχεδιάστηκαν συμφωνήθηκαν και έγιναν τότε απολύτως αποδεκτά -και που πολύ φοβάμαι πως πήγαν όλα αυτά πλέον περίπατο-, η Δημοτική Αρχή μετά των υπηρεσιών της  άρχισαν πρόσφατα τις εργασίες από το τέλος προς τα  μπρός κι όχι με τη λογική σειρά τους όπως και θα έπρεπε !!  Ας σοβαρευτούμε επομένως κι ας προχωρήσουμε τις εργασίες με τον τρόπο και τη σειρά που η λογική επιβάλει αποφεύγοντας έτσι τα ράβε – ξήλωνε , γιατί μου φαίνεται πως τελικά τίποτε πάλι δεν θα γίνει και μάλιστα σωστά και με ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα .
Β ) Αυτά για το τρίγωνο Ρέππα . Για το άλλο τώρα μικρό τρίγωνο εκτάσεως 270 τμ στην άκρη του οικισμού της Αμφίκλειας προ του γεφυριού του δρόμου προς Παρνασσό και έναντι των οικιών Δαρμή , πληροφορούμαι πως έχειανεξηγήτως τοποθετηθεί εκεί και για άγνωστο μέχρι ώρας σκοπό , ένα ξύλινο σπιτάκι !!! Τοποθετήθηκε μάλιστα κατά τρόπο που “μπατάρει” δεξιά και “κάθισε” πάνω σε χοντρό αμμοχάλικο το οποίο απλώθηκε  επάνω στο γόνιμο χώμα που είχε μεταφερθεί εν τω μεταξύ εκεί ( όπως και στο άλλο τρίγωνο ) με προσφορά του πρόθυμου συμπολίτη μας ΓιώργουΡεστέμη και πρωτοβουλία βέβαια ως συνήθως “άλλων” ( με παντελή πάντως άγνοια των δημοτικανθρώπων ), για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες διαμόρφωσης και δημιουργίας κατάλληλης υποδομής φύτευσης.  Και όχι βέβαια για να αποτελέσει ….το υπόστρωμα  για το  παλιοχοντροαμμοχάλικο  που άμυαλα διασκορπίστεικε  εκεί ως βάση  για τον οικίσκο, καταστρέφοντας όμως  έτσι ένα τμήμα της υποδομής φύτευσης .
Δεν ξέρω τι ακριβώς θα εξυπηρετήσει αυτό το σπιτάκι εκεί , αλλά θα πρέπει να ξέρουν οι δημοτικοί φωστήρες , ότι εντελώς άλλο πράγμα εννοούσαμε εμείς όταν τους λέγαμε , εδώ και τρία χρόνια , για λήψη απόφασης περί καθορισμού θέσεων πώλησης προϊόντων επί του Δρόμου Αμφίκλεια – Χιονοδρομικό.  Και όταν επίσης τους προτείναμε  τη δημιουργία τουριστικού περιπτέρου ενημέρωσης επισκεπτών , προβολής και διαφήμισης  των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και μαζί και μικρής έκθεσης τοπικών προϊόντων , κλπ .
Τα τουριστικά περίπτερα αυτού του σκοπού, λειτουργούν “φωστηρόταττοι” αιρετοί μας , στα κέντρα των οικισμών των τουριστικών προορισμών  κι όχι ….ως έτυχε στο πουθενά και για το τίποτα .
Επιπλέον δε τούτων , εσείς κ. Δήμαρχε  που κόπτεστε υποτίθεται για την τήρηση της νομιμότητας , θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ακόμη και η…. “άσκοπη” εγκατάσταση λυόμενου οικίσκου ( όπως στην περίπτωση μας ), απαιτεί νόμιμη άδεια και αρκετές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Πόσο μάλλον τώρα, που όλα αυτά έγιναν παρανόμως , παρατύπως κιαδικαιολογήτως και μάλιστα επί Δημοσίου  χώρου κι ούτε καν επί  δημοτικού !!
Άντε λοιπόν σοβαρευτείτε και συμαζευτείτε , μετακινήστε  το σπιτάκι αυτό από εκεί που επιπολαίως , αυθαιρέτως , παρανόμως και άνευ λόγου το τοποθετήσατε ,  αφαιρέστε το χοντροαμμοχάλικο που άμυαλα “σπείρατε” στο υπό διαμόρφωση “τρίγωνο” και εν συνεχεία  καθαρίστε τον χώρο αυτό καλά και προσεκτικά . Προσθέστε ακόμη ένα -δυο φορτηγά καλό γόνιμο χώμα και  προχωρήστε  επιτέλους στη τελική διαμόρφωση και την φύτευσή του . Σε ότι αφορά την οριοθέτησή του , δεν χρειάζεται εκεί να τοποθετηθούν κράσπεδα τσιμεντένια  που όπως πληροφορούμαι ετοιμάζεστε να κάνετε και να σπαταληθούν αυτά εκεί έτσι ανώφελα και χωρίς και το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα .
Χρειάζεται – όπως είχε συμφωνηθεί κιόλας προ έτους – να γίνει η οριοθέτηση αυτή (περίφραξη) με χρήση πέτρας ( και για αισθητικούς λόγους  όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες με ανάλογες κατασκευές που σας έχουμε από πολύ καιρό στείλει )και με προέκταση και ένωση της κάτω πλευράς του τριγώνου ( που βρίσκεται επί του δρόμου προς Παρνασσό ), με το υπάρχων υποτυπώδες προστατευτικό τοιχίο της αριστερής πλευράς του γεφυριού -στην άνοδο του δρόμου-.
Γ )  Είναι απόλυτη ανάγκη όπως έχουμε ξαναπεί , τώρα ευκαιρίας δοθείσης , να κατασκευαστούν και στις δυο πλευρές του γεφυριού στο δρόμο προς Παρνασσό προστατευτικά τοιχία , αφού δυστυχώς μέχρι σήμερα καμιά Δημοτική Αρχή δεν ασχολήθηκε ποτέ με την επικίνδυνη αυτή έλλειψη , προφανώς αγνοώντας τη. Οποιοσδήποτε όμως περάσειαπ` το σημείο αυτό, θα διαπιστώσει αμέσως και εύκολα την εξόφθαλμη αυτή έλλειψη προστατευτικών πλευρικών τοιχίων και στις δυο πλευρές του γεφυριού με τον κίνδυνο ατυχήματος συνεχώς να ελλοχεύει .
Ο τεχνικός σύμβουλος του Δήμου κ. Νάσης  έχει ενημερωθεί αρκούντως από εμάς γιαυτό και έχει μελετήσει ήδη την συγκεκριμένη παρέμβαση. Είναι δε έτοιμος να υποδείξει αμέσως τον τρόπο κατασκευής της προστατευτικής αυτής θωράκισης του συγκεκριμένου σημείου, που φαντάζομαι να θυμόσαστε κ. Δήμαρχε , πως είχατε συμφωνήσει κι εσείς στο παρελθόν , να προχωρήσει άμεσα η αντιμετώπιση αυτής της διαχρονικής αμέλειας των προηγούμενων δημοτικών αρχών , μιας και είχατε διαπιστώσει και προσωπικά την επικίνδυνη αυτή  παράλειψη .
Άρα , με μια πολύ περιορισμένη πρόσθετη δαπάνη κατασκευάζετε τώρα αμέσως μαζί με τις κρασπεδοτοποθετήσεις ( και με τον ίδιο εργολάβο είναι εφικτό ) και τα  εντελώς απαραίτητα  προστατευτικά  τοιχία του επικίνδυνου γεφυριού ,επεκτείνοντας παράλληλα  και την  μικρή πετρόκτιστη -όπως προτείνουμε - περίφραξη της κάτω πλευράς του τριγώνου ( άνοδος δρόμου προς Παρνασσό ), μέχρι το νέο τοιχίο της αριστερής πλευράς του γεφυριού , δίνοντας αρμονική συνέχεια στο σύνολο αυτών των παρεμβάσεων . Θα πρέπει επίσης να  προβλεφθεί η μεταφορά  εντός του χώρου και ικανής παροχής νερού για την άρδευσή του, και να υπάρξει βεβαίως πρόνοια για κατασκευή και πυροσβεστικού κρουνού προς προστασία του παρακείμενου πευκώνα αλλά και χρήση ανεφοδιασμού νερού σε περίπτωση ανάγκης .
Η παροχή αυτή μπορεί να εξοικονομηθεί απ` τον διερχόμενο αγωγό , περνώντας τη σύνδεση εύκολα κάτω απ` το γεφυράκι γιατί ο υδρευτικός αγωγός διέρχεται ακριβώς στη δεξιά του πλευρά. Όπως βλέπετε αγαπητοί αιρετοί ….πολύ καλά μασημένη τροφή σας ξαναδίνουμε κι αυτή τη φορά  για όλα όσα πρέπει τώρα να γίνουν ( νινιά την κάναμε πια …), και επομένως λάθη , παραλήψεις , παραλογισμοί και ολιγωρίες δεν συγχωρούνται  πλέον .
Τα κράσπεδα - που πρόσφατα έχετε μεταφέρει και εναποθέσει προς τοποθέτηση στο μικρό τρίγωνο του δρόμου προς Παρνασσό -, σκεπτόμενοι πλέον σοβαρά και ωφέλιμα θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε για την οριοθέτηση ενός άλλου κοινοχρήστου χώρου περί τα 800 τμ , που βρίσκεται εσωτερικά και κατά μήκος της δεξιάς  πλευράς του δρόμου προς Παρνασσό και στο κομμάτι από “κυπαρίσια” Καραπετσάνου μέχρι το νεότευκτο σπίτι του Β. Αγγέληδηλαπόσταση περίπου. 90 μ. Εκεί χρειάζονται τα κρασπεδα αυτά και εκεί θα πιάσουν καλυτέρα τόπο, κι όχι στο τριγωνάκι της εξόδου προς Παρνασσό. Στο οποίο εμείς  αντί για τσιμεντένια κράσπεδα , σας προτείναμε τοποθέτηση ανεπεξέργαστηςπέτρας  που θα δώσει στο συγκεκριμένο σημείο και χώρο - που στο κάτω- κάτω είναι του Δημοσίου και όχι Δημοτικός - και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα  αλλά και αποτελεί απλούστερη και φθηνότερη λύση .
Για τους υπολοίπους κοινοχρήστους κλπ  χώρους , που και σήμερα αναφερθήκαμε και στο παρελθόν όμως επίμονα προσπαθήσαμε για να πείσουμε τους αιρετοαρμοδίους μας ώστε  επιτέλους να προχωρήσει η υλοποίηση του συνολικότερου σχεδίου που προτείναμε ,  έχουμε εκ νέου ενημερώσει αυτούς που πρέπει λεπτομερώς και εν πάσηπεριπτώσει εδώ είμαστε να ξαναβοηθήσουμε εφ` όσον χρειαστεί . Επί του παρόντος όμως ας γίνουν με σειρά , με σχέδιο και με λογική μέγιστης ωφελιμότητας και αισθητικής επάρκειας οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις και στη συνέχεια βλέπουμε .
Οι δημοτικές υπηρεσίες είναι ολοφάνερο πως αδυνατούν όχι μόνο να σκεφτούν , να προτείνουν και να προγραμματίσουν , αλλά ούτε καν να παρακολουθήσουν μερικώς έστω αυτές τις μικρές έτσι κι αλλιώς παρεμβάσεις επί των κοινοχρήστων δημοτικών χώρων που ερήμην τους βεβαίως σχεδιάστηκαν και προγραμματίστηκαν να γίνουν .
Γιαυτό είναι ανάγκη και επιβάλλεται πλέον να τους δίνονται λεπτομερείς και αυστηρές οδηγίες για τον τρόπο υλοποίησης και ελέγχου των εργασιών αυτών , αφού οι ίδιοι όπως είπαμε, ουδέποτε στο παρελθόν ή και τώρα επί ημερών της νέας δημοτικής αρχής , ασχολήθηκαν στοιχειωδώς έστω με κάτι τέτοιο .
Ο τοπικός  Αντιδήμαρχος  Γ. Σκουρολιάκος , ο Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου Κ. Καλλιακούδας , ο Εντεταλμένος σύμβουλος  Α. Ζιάκος , ο Πρόεδρος της Αμφίκλειας  Γ. Ποζιός  και μαζί τους και κάθε άλλος δημοτικός και τοπικός σύμβουλος αλλά και ενεργός πολίτης  που ενδιαφέρεται και νοιάζεται , έχουν τον πρώτο και κυρίαρχο λόγο και ρόλο για το προχώρημα και την σωστή ολοκλήρωση αυτών των αισθητικών παρεμβάσεων στους  εγκαταλειμμένους και παραμελημένους αυτούς δημοτικούς χώρους της Αμφίκλειας ( που δυστυχώς ποτέ και ουδείς έως τώρα Δημοτικός Άρχων!! εφρόντισε να εξωραΐσει και να αναδείξει ).
Ας προσέξουν λοιπόν να καθοδηγήσουν εγκαίρως τις εργασίες και κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο , τοαισθητικότερο και το χρησιμότερο αποτέλεσμα . Σύμφωνα με τις ιδέες και τους αρχικούς σχεδιασμούς στους οποίους υπήρξαν συμμέτοχοι και οι ίδιοι άλλωστε , κι όχι έτσι όπως λάχει και όπου η αμεριμνησία , η τσαπατσουλιά και η ανεπάρκεια των δημοτικών υπηρεσιών μπορεί να οδηγήσει ….
Αυστηρές και σαφείς οδηγίες λοιπόν προς υπαλλήλους και εργολάβους . Αυστηρή και επαρκής  επιτήρησή τους . Στόχος –σκοπός –όραμα –στρατηγική  για ένα συνολικότερο , επιθυμητό όμορφο αποτέλεσμα για τους κοινοχρήστους χώρους μας ,  που ευτυχώς “ξαναβρίσκονται” και επιτέλους διαμορφώνονται και αναβαθμίζονται για να παραδοθούν κατά τρόπο χρήσιμο στους πολίτες και την τοπική κοινωνία . Αναβαθμίζοντας όμως έτσι και ολόκληρο τον οικισμό της Αμφίκλειας . Που ως τουριστικός προορισμός με προοπτική και εξέλιξη , έχει ανάγκη αυτή την αισθητική αναβάθμιση , που άργησε όμως εξαιρετικά πολύ , αλλά επιτέλους θα πρέπει τώρα να γίνει .
Ας κάνουμε επομένως ότι μπορούμε και ότι απαιτείται , γρήγορα και μεθοδικά , με προσοχή , με όραμα , με συνολικό σχεδιασμό και κυρίως με αισθητική , λογική και χρησιμότητα .  
Θα ήθελα τελειώνοντας και ευκαιρίας δοθείσης , να  επαινέσω και να ευχαριστήσω δημοσίως για μια ακόμη φορά τον νεαρό συμπολίτη μας  κ.  Γιώργο  Απ.  Παππά  Πολιτικό Μηχανικό ( και “ κραυγάζοντας”, το ίδιο προτείνω και στη Δημοτική μας Αρχή να κάνει , γιατί συνήθως σε κάτι τέτοιες υποχρεώσεις της  αποδεικνύεται  τουλάχιστον.βαρήκοη ),  για την αυθόρμητη και εθελοντική βοήθειά του ως προς το σχεδιασμό, τις ιδέες και την οριοθέτηση μέρους των Κ.Χ , καθώς και για την ευγενική του προσφορά και την διαρκή καλή του διάθεση , πάντοτε όταν κάτι του ζητείται για το καλό και την ωφέλεια του τόπου του . 
                                  20-3-2014          ΘΑΝΑΣΗΣ   ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.