Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ....

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ρεγγίνι: Είμαστε Έλληνες δεύτερης κατηγορίας;

Αναστατωμένοι  είναι οι κάτοικοι όχι μόνο της Λοκρίδας αλλά ολόκληρου του Νομού Φθιώτιδας μετά τις δηλώσεις του σεισμολόγου Ακη Τσελέντη.... που  μπορείτε να διαβάσετε  σε διπλανό άρθρο.
Ο πρωινός σεισμός των 4.4 ρίχτερ βρήκε τους κατοίκους ολων των δημοτικών διαμερισμάτων μέσα στα  χαλάσματα των μισογκριμισμένων σπιτιών τους αφού  7 μήνες τώρα, καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί για τους σεισμοπαθείς.
"Πού ειναι τα άτοκα δάνεια ,πού είναι η δωρεάν οικονομικκή ενίσχυση;"
Τα ερωτήματα  βγαίνουν  με πολύ παράπονο αλλά και αγανάκτηση από τα πεισμωμένα χείλη των κατοίκων  όλων σχεδόν των δημοτικών διαμερισμάτων της περιοχής.
Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρεγγινίου Γιάννης Μπολτέτσος  δηλώνει στον ΛΑΜΙΑ FM-1 ότι "εμείς  δεν είμαστε  πολίτες δεύτερης κατηγορίας,γιατί σε  εμάς  υποσχέθηκαν άτοκα δάνεια 50% και στην Κεφαλονιά 80% ,γιατί ενώ μας υποσχέθηκαν απαλλαγές από διάφορα τέλη και χαράτσια μας ήρθε αυξημένος  ο λογαριασμός της ΔΕΗ;"
lamiafm1.gr

1 σχόλιο:

  1. ΕΚΤΑΚΤΟ"ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΑ ΤΟ Κ..ΑΛΟΚΡΑΤΟΣ.6 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:28 μ.μ.

    Ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών εκτιμά βέβαια ότι ο σεισμός της Αμφίκλειας δεν έχει καμία σχέση με το σεισμό της Κεφαλονιάς. "Πιστεύω ότι ο κύκλος των σεισμών της Κεφαλονιάς σιγά - σιγά κλείνει, χωρίς να αποκλείουμε βέβαια τη γένεση κάποιου ισχυρού μετασεισμού. Μας προβληματίζει όμως η ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας, γιατί πριν από δύο-τρεις μήνες είχαμε πάλι μια ακολουθία σεισμών. Ξεκινήσαμε από τον Ιούνιο με 5,2, μετά 5,3. Από τότε μέχρι τώρα η περιοχή αυτή συνεχίζει και δουλεύει και δεν σας κρύβω ότι εδώ και μία εβδομάδα, όταν είχαμε πάλι σεισμό της τάξεως του 4,2 με προβλημάτισε πάρα πολύ. Δυστυχώς, είναι μια περιοχή η οποία αν συμβεί κάτι μεγάλο δεν θα αντέξει όπως άντεξαν τα κτίρια της Κεφαλονιάς και θα έχουμε πρόβλημα. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αυτό δεν ήταν μετασεισμός, γι' αυτό η περιοχή αυτή θέλει πολύ ιδιαίτερη προσοχή".
    Ο κ. Τσελέντης που επισκέφτηκε την Κεφαλονιά και εγκατέστησε 10 νέους σεισμογράφους στο νησί, με δικά του έξοδα, όπως λέει και με "όργανα που του παραχώρησε μια ιδιωτική εταιρία" κρούει τον κώδωνα στην πολιτεία και υποστηρίζει ότι "έχουν εγκαταλειφθεί τα σεισμολογικά κέντρα στην τύχη τους... Η μνημονιακή πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα αντισεισμικά μέτρα, γιατί μπορεί να πάμε να γλιτώσουμε 5 δεκάρες, αλλά τα πληρώνουμε μετά επί 10 στον Εγκέλαδο... Εγώ πήγα στην Κεφαλονιά με όργανα που μου παραχώρησε μια ιδιωτική εταιρία. Σε όλη τη δυτική Ελλάδα είχαμε εγκαταστήσει 40 σεισμολογικούς σταθμούς και σήμερα δουλεύουν μόνο το ένα τρίτο λόγω έλλειψης συντήρησης. Το ίδιο συμβαίνει από ότι ξέρω και για τους σταθμούς από την Αθήνα και από τη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη στιγμή είναι αφημένη στην τύχη της η σεισμολογική παρακολούθηση της χώρας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.