Η Σεφ Ντίνα Νικολάου με αφορμή τις απόκριες που είναι ημέρες γλεντιού και μεταμφίεσης, βρίσκει την ευκαιρία να δραπετεύσει από την Αθήνα και ταξιδεύει σε ένα από τα ομορφότερα χωριά, στην καρδιά του Παρνασσού, την Αγόριανη! ....
Μαγειρεύει τοπικά εδέσματα, εμπνευσμένα από το κλίμα των ημερών. Ξεκινά με την Τυρόπιτα της Τυρινής, που μπορεί να είναι εύκολη, αλλά είναι εντυπωσιακή και πεντανόστιμη. Για κυρίως επιλέγει να μαγειρέψει μία τοπική συνταγή που της εκμυστηρεύτηκε μία εξαιρετική μαγείρισσα που γνώρισε εκεί. Και για γλυκό, φτιάχνει μία κλασσική γεύση αλλά όχι με την κλασσική συνταγή. Μία μπουγάτσα γεμιστή με γλυκό του κουταλιού βύσσινο, που μέσα στα τραγανά φύλλα της αιχμαλωτίζει την κρέμα και τη νοστιμιά.
Κλείνει τη μέρα της μέσα σε κλίμα γιορτινό, παρασυρόμενη από τους κατοίκους της Αγόριανης, που της μεταφέρουν τα ήθη και έθιμα του τόπου τους και δείχνουν πως ξέρουν πραγματικά να γλεντάνε και να περνάνε καλά...
«Ελλήνων Γεύσεις» την Κυριακή 02/03 στις 15:15 στο ΣΚΑΪ.
Μαγειρεύει τοπικά εδέσματα, εμπνευσμένα από το κλίμα των ημερών. Ξεκινά με την Τυρόπιτα της Τυρινής, που μπορεί να είναι εύκολη, αλλά είναι εντυπωσιακή και πεντανόστιμη. Για κυρίως επιλέγει να μαγειρέψει μία τοπική συνταγή που της εκμυστηρεύτηκε μία εξαιρετική μαγείρισσα που γνώρισε εκεί. Και για γλυκό, φτιάχνει μία κλασσική γεύση αλλά όχι με την κλασσική συνταγή. Μία μπουγάτσα γεμιστή με γλυκό του κουταλιού βύσσινο, που μέσα στα τραγανά φύλλα της αιχμαλωτίζει την κρέμα και τη νοστιμιά.
Κλείνει τη μέρα της μέσα σε κλίμα γιορτινό, παρασυρόμενη από τους κατοίκους της Αγόριανης, που της μεταφέρουν τα ήθη και έθιμα του τόπου τους και δείχνουν πως ξέρουν πραγματικά να γλεντάνε και να περνάνε καλά...
«Ελλήνων Γεύσεις» την Κυριακή 02/03 στις 15:15 στο ΣΚΑΪ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.