Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ....

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Εικονογραφημένες οδηγίες για το Πολυνομοσχέδιο!

Το άρθρο αυτό είναι για την Ασπασία την Μανδρέκα και τι πρέπει να κάνει πριν ψηφίσει το ένα άρθρο μέ τις753 σελίδες και τις αμέτρητες παραπομπές σε άλλα νομοθετήματα.

Ένα εγχειρίδιο που καθοδηγεί με σκίτσα, τους βουλευτές, για τις αντιδράσεις που πρέπει να έχουν ώστε να φαίνεται ότι έχουν διαβάσει και τις 753 σελίδες, συμπεριλαμβάνεται στο περίφημο «Μνημόνιο 3»...

Η πρώτη σελίδα του Πολυνομοσχεδίου Evro Tsabuck, έχει σχεδιαστεί από εταιρία που εμπορεύεται συναρμολογούμενα έπιπλα και είναι γνωστή για την ευκολία των οδηγιών της (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)
Άμεση και αποτελεσματική λύση για όσους έχουν πρόβλημα να διαβάσουν 753 σελίδες με νομικούς όρους και τροπολογίες, μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, έδωσε το...
υπουργείο Οικονομικών, συμπεριλαμβάνοντας ένα λεπτομερές επεξηγηματικό εικονογραφημένο εγχειρίδιο, που προστέθηκε την τελευταία στιγμή ως παράρτημα.
Στο εγχειρίδιο, περιλαμβάνονται όλες οι προβλεπόμενες αντιδράσεις ενός βουλευτή, που θέλει να κρατήσει τα προσχήματα και να δείξει στο κοινό του, ότι ξέρει για τι πράγμα ακριβώς μιλάει, χωρίς να χάσει πολύτιμο χρόνο από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις με το να διαβάσει στ’ αλήθεια όλες αυτές τις σελίδες, πράγμα που – ας μην κοροϊδευόμαστε – είναι πρακτικά αδύνατο.
Πάντως, οι εικονογραφημένες οδηγίες, που περιλαμβάνουν από προσομοίωση «καρδιακής προσβολής» μέχρι μάχη με τον Darth Vader και από ασκήσεις γιόγκα μέχρι «σύνδρομο Ρουπακιώτη», εφαρμόζονται πιλοτικά και σε περίπτωση που πετύχουν, υπάρχει σκέψη να αντικαταστήσουν πλήρως το κείμενο στα νομοσχέδια, διευκολύνοντας έτσι το νομοθετικό έργο της Βουλής.
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)
"Κοινοβουλευτική χούντα" καταγγέλλει η Αντιπολίτευση
Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκεται η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση να μιλά για χούντα.

Πρόγευση του τι θα συμβεί στην Ολομέλεια έδωσε σήμερα η συζήτηση του «πολυνομοσχεδίου» με τα επώδυνα μέτρα στηνΕπιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου οι αναφορές σε «χούντα» και σε «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» προκάλεσαν την αντίδραση των κυβερνητικών εταίρων.

Οι τόνοι εντός της Επιτροπής ανέβηκαν επικίνδυνα, ενώ δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν εκτός της Βουλής αλλά και σε πολλές πόλεις της χώρας κατά των μέτρων.

Η αλήθεια είναι πως κανείς εκ των τριών ηγετών της συγκυβέρνησης δεν γνωρίζει ακριβώς τι θα ψηφίσουν οι βουλευτές του. Μπορεί να αισθάνονται «ασφαλείς» ότι τα μέτρα θα υπερψηφισθούν, οι «αντάρτες» βουλευτές ωστόσο είναι άνωστο τι θα ψηφίσουν και εάν επηρεάσουν και άλλους.

Οι συζήτηση ωστόσο στην Επιτροπή περιορίστηκε αρκετά, καθώς δεν δόθηκε ο λόγος σε πολλούς βουλευτές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) και αρκετών βουλευτών της ΝΔ ενώ είναι ενδεικτικό ότι ο Οδυσσέας Βουδούρης (ΔΗΜΑΡ) απεχώρησε από την συνεδρίαση, ενώ δηλώνει ότι θα καταψηφίσει.

Την τιμητική του όμως είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος συγκέντρωσε τα πυρά της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Στουρνάρας υπεραμύνθηκε της διαδικασίας του κατεπείγοντος που επέλεξε η τρικομματική κυβέρνηση.

Ο υπουργός εργασίας πάντως προσπάθησε να μετατρέψει το τελικό «Παρών» της ΔΗΜΑΡ σε «Ναι». Ο Γιάννης Βρούτσηςυποστήριξε πως «αν δεν περάσουν τα μέτρα, δεν θα εχει νόημα την επόμενη ημέρα να μιλούμε για εργασιακά, γιατί δεν θα υπάρχει εργασία».

Σε εντελώς αντίθετο μήκος κύματος, η αντιπολίτευση μίλησε καθαρά για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» ενώ επανέλαβε όπως είναι αδύνατον για τους βουλευτές να διαβάσουν μέσα σε ένα 24ωρο το πολυνομοσχέδιο.

Η διαδικασία του κατεπείγοντας στηρίχθηκε και από τα τρία κόμματα(Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) ενώ ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι η μη ψήφισή του, θα σήμαινε άτακτη χρεοκοπία υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία είναι απόλυτα νόμιμη. Ανάλογες ήταν οι δηλώσεις των Μ. Βορίδη (Ν.Δ.), Μιχάλη Χρυσοχοίδη(ΠΑΣΟΚ) και Νίκου Τσούκαλη(ΔΗΜΑΡ).

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» που θυμίζει «σκοτεινές εποχές» και για νομοσχέδιο «σφαγείο».

«Χρειάζεται μεγάλο θράσος για να κάνετε αυτή την κατάπτυστη δήλωση -είπε απευθυνόμενος στον κ. Σοτυρνάρα - που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές που θεωρούσαμε ότι τις έχουμε ξεπεράσει. Αποτελεί το πραξικόπημα των πραξικοπημάτων. Κουρελιάζετε το Σύνταγμα. Κάνετε εκτροπή προκειμένου να επιβάλλετε μια  αδίστακτη χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα. Ποιος βουλευτής μπορεί να διαβάσει 800 σελίδες σε λίγες ώρες;» και πρόσθεσε « Επί 4 μήνες διαπραγματεύεστε αυτό το ν/σ τέρας και σφαγείο. Ποιον κοροϊδεύεται και εμπαίζετε. Θέλετε να αλλάξετε το εργασιακό και ασφαλιστικό τοπίο της χώρας σε λίγες ώρες. Δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν έχετε καμία νομιμοποίηση να το κάνετε. Διαβάστε την έκθεση του ελεγκτικού συνεδρίου που ακυρώνει ως αντισυνταγματικές τις συνταξιοδοτικές διατάξεις. Σε περιόδους δημοκρατίας ουδέποτε έχει επιχειρηθεί αυτό που επιχειρείτε σήμερα εσείς», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης

«Είναι  753 σελίδες ελπίζω ότι το έχετε διαβάσει όλοι ώστε να μην βρεθείτε αργότερα σαν κάποιους άλλους που είπαν ότι δεν το διάβασα αν και το ψήφισα… Γίνεται αλλοίωση του πολιτεύματος. Η κυβέρνηση να αποσύρει το κατάπτυστο νομοσχέδιο», είπε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Νότης Μαριάς.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος από τη Χρυσή Αυγή, δήλωσε ότι  «Είναι κρίμα σε αυτή την στιγμή που απαιτούνται αλλαγές να επιλέγονται αυτές οι διαδικασίες. Υπάρχουν διατάξεις κατάπτυστες και άλλες που θα μπορούσαν να ψηφιστούν αλλά ως ένα άρθρο δεν δίνεται αυτή η δυνατότητα».

«Εστε νεκροθάφτης των δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Είναι πρόκληση να γίνεται εκβιασμός «ή αυτό ή χρεοκοπία». Ποιον τρομοκρατείται τους 2,5 εκατομμύρια ανέργους;», είπε από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης, ο οποίος μίλησε για «νόμο καρμανιόλα».

Η ένσταση βέβαια της αντιπολίτευσης να μην συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, απορρίφθηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.