Ανακαινισμένο κτιριακά και υπό συνεχή εμπλουτισμό, άρχισε ξανά να δέχεται επισκέπτες - μεμονωμένους ή σε γκρουπ- το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, ....που ειναι αφιερωμένο στους 228 σφαγιασθέντες Διστομίτες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944 και αποτυπώνει ως <<ζωντανός, αδιάψευστος μάρτυρας>> τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας του Ναζισμού.
Παρόλο που σε όλη την διάρκεια της ανακαίνισης οι επισκέπτες - προσκυνητές τιμούσαν τους νεκρούς και την θυσία τους στο λόφο του Μαυσωλείου όπου βρίσκεται το οστεοφυλάκιο των Θυματων, συμβολικά η νέα περίοδος <<ξεκίνησε>> την Κυριακή 21/9/2025 με την επίσκεψη του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ ΛΑΜΙΑΣ και αρκετών μεμονωμένων που παρακολούθησαν το ντοκυμαντέρ της Σφαγής και τα σχόλια της αρμόδιας Ιστορικού- αρχαιολόγου.Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μοναστήρι του ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ, κάτι που συνδυάζουν πολλοί εκδρομείς- προσκυνητές, λόγω εγγύτητας.
Σχολεία
--------------
Παράλληλα, εν όψει της επετείου της Εθνικής Εορτής για το <<ΟΧΙ>> του ελληνικού λαού στον ιταλικό φασισμό την 28η Οκτωβρίου 1940, πολλά σχολεία από διάφορες περιοχές έχουν αρχίσει να κλείνουν ημερομηνίες για εκπαιδευτικές επισκέψεις και βιωματικές δράσεις.
Επικοινωνία:

2267 350130, 2267350122, 2267350104.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων του Πολύδροσος Παρνασσού.
Το περιεχόμενο (κείμενο & φωτογραφίες) προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Κάθε αναδημοσίευση ή χρήση χωρίς άδεια απαγορεύεται. ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
Διατηρήστε τα σχόλιά σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή προσβολές θα διαγράφονται.
Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.