Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου....

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

ΟΛΗ η ΑΛΗΘΕΙΑ για την δήθεν ανύπαρκτη έως χθες ΔΩΡΕΑ ΜΙΧΟΥ. Του Θανάση Παπακωνσταντίνου

 Οι ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ που επιβεβαιώνουν την ΥΠΑΡΞΗ της ΔΩΡΕΑΣ.

ΠΟΙΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ και ΠΟΙΟΥΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

Τι ΠΡΕΠΕΙ τώρα πλέον να γίνει κατά την γνώμη μας.

{Παρακαλούμε διαβάστε το σημερινό μας σημείωμα αφιερώνοντας λίγο χρόνο, για να γνωρίζετε τα πάντα γύρω απ την ΔΩΡΕΑ ΜΙΧΟΥ που τόσο πολύ αμφισβητήθηκε η ύπαρξή της. Το οφείλετε στην μνήμη του ευεργέτη μας, όχι σ` εμάς. Πρέπει να ξέρετε, για να μπορείτε να θυμόσαστε και να εκτιμάτε τις πράξεις τέτοιων γενναιόδωρων συμπατριωτών μας}......

Είδα σήμερα πριν λίγο, με κάποια μικρή χρονοκαθυστέρηση βέβαια, το βίντεο απ το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Τι διαπίστωσα αν με ρωτήσετε??

Τι `χες Γιάννη μ`, τι `χα πάντα!!

Το αναφέρω πολλές φορές, μιά ακόμα δεν βλάπτει, πως οι απαιτήσεις μου περιορίζονται στο ελάχιστο ως προς τις δυνατότητες των αιρετών μας. Μικρή και ολιγάριθμη κοινωνία είμαστε, συνεχώς φθίνουσα πληθυσμιακά, που να βρεθούν και οι καταλληλότεροι για να στελεχώσουν ένα σωρό αμειβόμενες και μή, θέσεις ευθύνης στο Δήμο, στις Κοινότητες, στις επιτροπές, στα όργανα διοίκησης, στις εκπροσωπήσεις σε συνεργασίες και θεσμικές συμμετοχές. Οπότε συμβιβάζομαι με ότι υπάρχει. Δεν μπορώ κάτι άλλο! Απ` αυτό το σημείο όμως, ως εκείνο και των σημερινών πάλι διαπιστώσεών μου, η απόσταση είναι ανεπίτρεπτα μεγάλη. Θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό νομίζω και κάτι να κάνουμε όλοι μαζί για να μικρύνει.

Είναι ανάγκη.

Προσπερνώ τον πειρασμό να τοποθετηθώ γενικότερα για τα προχθεσινά θέματα του ΔΣ αν και πολύ θα τόθελα και εστιάζω μόνο σε κείνο που αφορούσε στην παγκοίνως γνωστή πιά υπόθεση τής ΔΩΡΕΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΜΙΧΟΥ.

Που όπως ίσως θα θυμόσαστε πολλοί από σας, είχαμε πριν 25 μέρες - αλλά και εκ νέου λίγο υστερότερα - αναδείξει δημόσια ως ζήτημα και για το οποίο έγινε στο προχθεσινό ΔΣ μιά καθοριστική ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

Η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου Αμφίκλειας κυρία Ελένη Κούσουλα αποκάλυψε με παρέμβασή της, ότι στα πλαίσια των καθηκόντων της και κινούμενη από ενδιαφέρον για την προάσπιση των συμφερόντων του Συλλόγου της.

Και αφού είχε ισχυρές ενδείξεις απ` τα δημοσιεύματά μας που προηγήθηκαν, ότι με βάση την βούληση τού ΔΩΡΗΤΗ Μαργαρίτη ΜΙΧΟΥ, δικαιούχος οικονομικών ενισχύσεων ήταν και ο σύλλογος της. Και προφανώς αρνούμενη (όπως είπε) να «καταπιεί» και να πειστεί πως όλα όσα σχετικά με το θέμα αυτό είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ήταν απλώς μυθεύματα ( όπως ισχυριζόταν και διέδιδε η Δημοτική πλειοψηφία ).

 Έπραξε ευφυώς το λογικό και αυτονόητο!!

Ανέτρεξε δηλαδή με ερευνητική διάθεση στα Αρχεία του Συλλόγου της ψάχνοντας για τυχόν αποδείξεις χρηματοδοτήσεων απ` την Δωρεά ΜΙΧΟΥ κατά το παρελθόν. 

Διαπίστωσε πράγματι, τέσσερεις τουλάχιστον εγγραφές στο βιβλίο ταμείου (απ το 1988 ως το 1997 ), επιχορηγήσεων εκ της συγκεκριμένης ΔΩΡΕΑΣ (υποτίθεται ανύπαρκτης μέχρι χθες όμως!!) και σύμφωνα με τις εντολές και τους όρους τού Δωρητή.

Μεταξύ των τεκμηρίων ανέφερε μάλιστα και για δύο επιστολές που βρέθηκαν στα Αρχεία, η μία με ευχαριστίες του Συλλόγου το 1988 προς τον αείμνηστο ΜΙΧΟ στην Αμερική. Και η άλλη από τον Σύνδεσμο Δαδιωτών προς τον Λαογραφικο, για το κοινού ενδιαφέροντος θέμα των χρηματοδοτήσεών τους απ την αξιοποίηση της ΔΩΡΕΑΣ ΜΙΧΟΥ.

Αυτά τα αποκαλυπτικά ανέφερε η Πρόεδρος του Λαογραφικού προχθές στο ΔΣ,  ανατρέποντας και κονιορτοποιώντας όπως αντιλαμβάνεστε την μέχρι τότε άποψη των Δημοτικών αρμοδίων περί ανυπαρξίας ΔΩΡΕΑΣ ΜΙΧΟΥ!! 

Φαντάζομαι πως κάθε λογικός άνθρωπος θα αναρωτιέται τώρα, γιατί την ίδια έρευνα ως σήμερα δεν έκανε πχ και ο Σύνδεσμος Δαδιώτων. 

Πρωτίστως όμως η Δημοτική μας Αρχή, ξεσκονίζοντας κυριολεκτικά τα Δημοτικά Αρχεία, όπως μέρες πριν τής είχαμε μετ` επιτάσεως ζητήσει και υποδείξει να κάνει

Θα μπορούσαν για παράδειγμα αν έψαχναν λίγο στα Αρχεία του Δήμουνα έβρισκαν (λέμε τώρα κι ενδεικτικά το αναφέρουμε) μιά απόφαση λχ της Διαχειριστικής Επιτροπής το 1995 με συμμετοχή των τότε: Δημάρχου και της Πρόεδρου του ΔΣ (καθώς και των άλλων δύο που όριζε ο Μίχος), περί ανάληψης και αξιοποίησης των τόκων του 1994 που ανέρχονταν τότε σε 481.000!! δραχμές (αν καλώς μαντεύω!), με σκοπό την διάθεσή τους κατά την βούληση του ΔΩΡΗΤΗ. 

Κι άλλες τέτοιες αποφάσεις πολλές θα έβρισκαν βέβαια στα Δημοτικά Αρχεία, αν κάποιος αιρετός κοινής λογικής σκεπτόταν να τα ξεψαχνίσει, όπως επαναλαμβάνω πως τους προτρέπαμε και τους υποδεικνύαμε να κάνουν!

ΑΝ ένας σύλλογος με εθελοντική και μόνο δράση, με μικρές συγκριτικά δυνατότητες και υποτυπώδη οργάνωση, μπορεί ανατρέχοντας σε στοιχεία του παρελθόντος, να βρει αποδείξεις για να λύσει το γρίφο. 

Γεννάτε αυθορμήτως το μέγα ερώτημα απ` τον καθένα μας, πως ένας ολόκληρος Δήμος: με υπηρεσίες, θεσμική λειτουργία, οργάνωση, υπαλλήλους και πλήθος ειδικών συμβούλων, παρασυμβούλων και συνεργατών, ΔΕΝ μπόρεσε ούτε καν να σκεφτεί, ούτε και να πράξει αυτονοήτως το ίδιο που έκανε ένας Σύλλογος!!! 

Να διερευνήσει δηλαδή στοιχειωδώς τα όσα ήρθαν σε γνώση του μέσω των πληροφοριών που δίναμε εμείς στις επανειλημμένες δημοσιεύσεις μας.

 Θα μου πείτε.… πρώτη φορά είναι που εγείρονται ανάλογα ερωτήματα?? και μένουν αναπάντητα??

Χρειάστηκε λοιπόν μόνο μιά ερευνητική ματιά στα Αρχεία του Λαογραφικού συλλόγου. Ευτυχώς από μιά Πρόεδρος με ευαίσθητα όπως αποδεικνύεται αντανακλαστικά και με ευφυή σκέψη και διάθεση να ψάξει ( κι όχι να αρκεστεί στην αμφισβήτηση και την εύκολη απόρριψη των όσων εμείς γράφαμε, όπως δυστυχώς επέλεξε να κάνει η Δημοτική Αρχή), για να ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ τελικά η ΥΠΑΡΞΗ της ΔΩΡΕΑΣ ΜΙΧΟΥ.

ΔΕΝ ξέρω αν κάποιοι θα καταπιούν την γλωσσά τους τώρα απ την επιβεβαίωση της αξιοπιστίας μας και την αποκάλυψη της αλήθειας. 

Εμείς πάντως δεν προτιθέμεθα να τους ζητήσουμε κάτι τέτοιο.

Αν και θα το δικαιούμασταν απ τις εξελίξεις, για μιά ακόμα φορά

Απλά θα τους συνιστούσαμε μόνο, να ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΤΕΡΟΙ !!

Συμπέρασμα. Η αλήθεια μπορεί να καθυστέρει αλλά φανερώνεται!! 

Η επί μέρες σκόπιμη διαβολή των όσων εμείς με τις αναρτήσεις μας λέγαμε για την ΔΩΡΕΑ ΜΙΧΟΥ, κατέρρευσε με πάταγο προχθές και ‘φωτίστηκε’ η πλευρά με την οποία 'συντάχθηκε' το δίκιο κι η αλήθεια και ανάλογα πιστώθηκε. Όπως προβλέπαμε άλλωστε και όπως πάντα γίνεται. 

Εκθέτοντας παράλληλα για μιά ακόμα φορά όσους επιπόλαιους, ανεπαρκείς και κακόβουλους προσπαθούν να αμφισβητήσουν την εγκυρότητά μας, αντί να τείνουν ευήκοον ους.

Αγαπητοί φίλοι. Όσοι μας κάνετε την τιμή να μάς παρακολουθείτε και να μας εμπιστεύεστε ξέρετε τώρα πλέον.

 Κι όλοι οι Δαδιώτες πρέπει να γνωρίζουν από σήμερα, ότι η ΔΩΡΕΑ του αείμνηστου ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΜΙΧΟΥ είναι αληθινή, ΒΡΕΘΗΚΕ, υπάρχει, έτοιμη να υπηρετήσει τον σκοπό της παρά τα αντιθέτως λεγόμενα μέχρι μόλις προχθές απ` τα επισημότερα Δημοτικά χείλη.

Ο αείμνηστος ΜΙΧΟΣ μπορεί να χρειάστηκε 17 μέρες να φτάσει με Ατμόπλοιο τον καιρό εκείνο απ τον Πειραιά στην Αμερική (περί το 1910). Η κα Κούσουλα χρειάστηκε μία μόνο μέρα για να ανακαλύψει ότι η ΔΩΡΕΑ τελικώς υφίσταται κι απ τους τόκους χρηματοδοτήθηκε κατ επανάληψη μάλιστα ο Σύλλογός της όπως προφανώς και ο Σύνδεσμος Δαδιωτών (κι επομένως εμείς δεν αερολογούσαμε!). 

Εμείς δε, χρειαστήκαμε μόλις δύο ωρίτσες για να βρούμε τον λογαριασμό της Δωρεάς, τον αριθμό και την ονομασία του, το περιεχόμενό του, τους όρους κατά βούληση του Δωρητή κλπ!! 

Αλλά παραδόξως ο Δήμος ακόμα ψάχνει μετά από 26 ολόκληρες μέρες!! 

Θυμόσαστε ίσως εκείνη την παλιά γνωστή και επιτυχημένη διαφημισούλα για το Fairy, που έλεγε ότι στο Βιλαμπάχο ακόμα «τρίβουν» ενώ οι άλλοι στην Βιλαρίμπα είχαν τελειώσει προ πολλού ??

 Ένα τέτοιο πράγμα κάπως κι εδώ στην περίπτωση μας! 

Διπλάσιες δηλαδή μέρες (και Κύριος οίδε ακόμα πόσες) απ` όσες χρειάστηκε ο Δαδιώτης μετανάστης Μίχος για να φτάσει στην άλλη άκρη του πλανήτη με ΑΤΜΟΠΛΟΙΟ του περασμένου αιώνα!!! 

Ε, ακόμα σ` εκείνη την μακρινή εποχή μοιάζει να βρισκόμαστε μάλλον σε ότι αφορά την λειτουργική ικανότητα και αποτελεσματικότητα του Δήμου μας!!

Χθες η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να παραδεχτεί ΔΗΜΟΣΙΑ πως η ΔΩΡΕΑ ΜΙΧΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.

 Η Εθνική Τράπεζα Αμφίκλειας τους έδωσε μερικά στοιχεία, όπως είπαν, για τον συγκεκριμένο λογαριασμό (τα υπόλοιπα μάς τα χρωστάνε!! αν είναι δυνατόν!!). 

Ακούστηκε δε στο ΔΣ χθες και το εξής αμίμητο. 

Σε ερώτηση αν ο λογαριασμός ΜΙΧΟΥ που τελικά βρέθηκε είναι σε δολάρια ή σε άλλο νόμισμα, η απάντηση ήταν περίπου οτι: «εμείς δεν ξέρουμε κι ούτε πολυκαταλαβαίνουμε τι ακριβώς γράφουν αυτά τα χαρτιά που μας έστειλε η τράπεζα».

Και στη συνέχεια εν τη ρύμη τού λόγου πρότειναν να τα δει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ζελιαναίος μήπως και καταλάβει αυτός καλυτέρα λόγω της πρώην επαγγελματικής του απασχόλησης. Δεν ξέρω αν είδε και τι είδε ο κ. Ζελιαναίος. Διερωτώμαι όμως πραγματικά τρελαμένοςΕιλικρινά υπάρχει σήμερα άνθρωπος (και μάλιστα νέος άνθρωπος) που δεν μπορεί να διακρίνει σε ένα (extrait) εξτρέ τραπέζης, αν ο λογαριασμός είναι πχ σε δολάρια ή σε ευρώ??

 Όλοι έχουν σήμερα ένα τραπεζικό λογαριασμό.

Στοιχειώδη πράγματα τα αντιλαμβάνονται.

Πόσο μάλλον αν είσαι πτυχιούχος Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, έχεις μεταπτυχιακό τίτλο και τον επικαλείσαι. Ασχολήθηκες και ασχολείσαι επί χρόνια με τα οικονομικά του Δήμου, αλλά και την Διεύθυνσή του!!

 Νύχτα απ ότι λένε, παίρνονται συνήθως μόνο τα διπλώματα οδήγησης , ΟΧΙ όμως και τα Πανεπιστημιακά!!

 Έτσι νομίζω τουλάχιστον.

Γιαυτό λέω, πως ΔΕΝ δικαιολογείται άγνοια ή δυσκολία διάκρισης νομίσματος τραπεζικού λογαριασμού, όπως δυστυχώς διαπίστωσα ότι συνέβαινε με βάση την αυθόρμητη δήλωση αιρετού ‘’τινός»’’, που δεν χρειάζεται να ονοματίσω και τον εκθέσω περισσότερο, μιάς και δεν είναι αυτό στις προθέσεις μου. Και επειδή επίσης ακούστηκε εν τη αφελεία και αγνοία τους, κάτι περί πιθανού κλεισίματος τού λογαριασμού κατά το παρελθόν λόγω ίσως μηδενικού υπολοίπου!!

 Είμαστε σοβαροί?? 

Επισημαίνουμε και ξεκαθαρίζουμε, παρά την πεποίθησή μας πως ότι κι αν λέμε εμείς μάλλον χαμένα πάνε, αν δεν υπάρχει δυνατότητα να κατανοηθούν. 

Τα 25.000 δολάρια λοιπόν (όπως ξαναείπαμε), κατατέθηκαν με επιταγή την συγκεκριμένη ημερομηνία στην ΕΘΝΙΚΗμε τον όρο και την σαφή εντολή ο λογαριασμός να παραμένει ΑΝΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΤΟΣ ΑΙΩΝΙΩΣ. 

Και ΜΟΝΟ απ` τους ΤΟΚΟΥΣ του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ να υπηρετείται ο σκοπός και η θέληση του ΔΩΡΗΤΗ.

Πόσο μυαλό χρειάζεται δηλαδή κάποιος για να καταλάβει ότι όταν ο αείμνηστος έλεγε και έθετε τον όρο: «αιωνίως ΑΝΑΠΑΛΛΩΤΡΙΟΤΟΣ», το εννοούσε κιόλας!! χωρίς όμως και να μπορεί να φανταστεί ο άνθρωπος, ότι κάποιοι κάποτε θα δυσκολεύονταν να κατανοήσουν τι δηλοί ο όρος «αναπαλλοτρίωτος»!!

Σήμερα ο λογαριασμός αυτός ως «αναπαλλοτρίωτος», πρέπει οπωσδήποτε να έχει υπαρκτό χρηματικό υπόλοιπο τουλάχιστον το ισότιμο των 25.000 δολαρίων.

Και λέμε το ισότιμο, γιατί όπως πάντοτε αφήναμε να εννοηθεί (μαζί και με τα λοιπά στοιχεία και κατευθύνσεις που δίναμε για να βρεθεί ο λογαριασμός διευκολύνοντας και την Τράπεζα), αυτός τηρείται σήμερα σε ευρώ δίχως καμιά αμφιβολία!! 

Μήπως θέλετε να σας πούμε εμείς και το σημερινό χρηματικό υπόλοιπο? ή θα μπορέσετε τέλος πάντων να βρείτε κι εσείς κάτι??

Στο πιάτο σάς τον δώσαμε τον λογαριασμό κι ακόμα ψάχνεστε??

Και για να σάς το κάνουμε ακόμα ευκολότερο γιατί νοιώθουμε ότι δυσκολεύεστε και στα απλούστερα, ο τραπεζικός λογαριασμός είναι o: GR 311/296003-62 στην Εθνική Αμφίκλειας. Άιντε λοιπόν ξεκολλάτε και απαιτείστε να μάθετε. Γιατί όπως προκύπτει, ότι και να λέμε εμείς χαμένος κόπος είναι!

Αναρωτιέμαι, τι θα είχε γίνει για αυτό το ζήτημα και ποιά θα ήταν η τύχη της ΔΩΡΕΑΣ ΜΙΧΟΥ, αν δεν το αναδεικνύαμε και δεν επιμέναμε με δημοσιεύσεις μας σε ιστοσελίδες και facebook ?? 

Και σε ότι μάς αφορά προσωπικά, γιατί υποτιμήθηκε πολύ η ανάρτησή μας στο facebookέχουμε αποδείξει θεωρούμε για σειρά θεμάτων την αξιοπιστία των όσων λέμε και αναδεικνύουμε και μέσω αυτών των «μηχανών» ενημέρωσης.

Επειδή απ ότι αντιλαμβανόμαστε η ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα διαβλέποντας την άγνοια και την απειρία της Δημοτικής Αρχής, «θα την πάει και θα την φέρνει» για κάμποσο καιρό ακόμα. Ξαναλέμε για πολλοστή φορά:

Τον τραπεζικό λογαριασμό σάς τον δώσαμε.

Απαιτήστε αμέσως να σας δώσουν εκείνοι το σημερινό υπόλοιπο, να σάς ενημερώσουν για το είδος τού λογαριασμού που διατηρείται η κατάθεση, το καταθετικό επιτόκιο και εντός ευλόγου διαστήματος όχι μεγαλύτερο της εβδομάδος, να σας δώσουν αναλυτική κατάσταση των κινήσεων του Λογαριασμού και των αποδόσεων τού κεφαλαίου.

Μιλημένα – `ξηγημένα πράγματα. Περιμένουμε άμεση και έγκυρη πλέον ενημέρωση, που την δικαιούμαστε και την αξιώνουμε. Κι εσείς υποχρεούστε να μας την δώσετε.

Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε και πώς, συμβουλευτείτε όχι βέβαια αυτούς που συνήθως αποδεδειγμένα δεν ξέρουν τι τους γίνεται, αλλά μερικούς που ουσιαστικά μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν.

Αυτά για σήμερα …… 

Και πριν τελειώσουμε, σάς ξαναθυμίζουμε: Να λογαριάζετε καλύτερα με ποιούς τα βάζετε άδικα κι αδικαιολόγητα και ποιών την αξιοπιστία αμφισβητείται. Γιατί πάντα σάς αποδεικνύουν με ποιόν έχει ‘’συμπάθεια’’ και κάνει ‘’παρέα’’ το δίκιο κι η αλήθεια. Τα οποία αργά - γρήγορα φανερώνονται και παίρνουν θέση. 

Όπως ακριβώς έγινε και στην προκειμένη περίπτωση της ΔΩΡΕΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΜΙΧΟΥ

Γκέγκε….??

Πάντα με σεβασμό στην ΑΛΗΘΕΙΑ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 17/7/2024

Ιδού και η απόδειξη της κατάθεσης!! Τι χρεία άλλων μαρτυριών και βεβαιώσεων έχουμε??



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου