Ημερομηνία

Translate

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου .....

MARKET IN - ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ- ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - Για φθηνές αγορές

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ .....Παντελή Θαλασσινό ~ Κοντυλιές της Αυγής


Γιώργος Βιδάκης

Την καλημέρα σου 'φερα σε πήλινο φλιτζάνι,
να την-ε πιει τ' αχείλι σου, η μέρα να γλυκάνει.....






~ Κοντυλιές της αυγής ~ Στίχοι: Πάρις Περυσινάκης Μουσική: Παντελής Θαλασσινός Πρώτη εκτέλεση: Παντελής Θαλασσινός 'Από άλλα περιβόλια' Ροδοκοκκίνισε η αυγή, η μέρα να περάσει, άνοιξε το παράθυρο στη γειτονιά να λιάσει. Την καλημέρα σου 'φερα σ' ένα ματσάκι ρόδα, πως θα σε κάνω ταίρι μου όνειρο απόψε το 'δα. Την καλημέρα σου 'φερα σε πήλινο φλιτζάνι, να την-ε πιει τ' αχείλι σου, η μέρα να γλυκάνει. Μήδε νερό, μήδε ψωμί στο στόμα μου δε βάνω, την καλημέρα α(ν) δε σου πω, μιαν εμιλιά δε βγάνω. Πρωί 'ναι και ξημέρωσε, ντύσου και βγες στη βρύση, για να σε δουν τα μάτια μου, ο νους ν' αναντρανίσει. Με την ελπίδα να σε δω ξελησμονώ τους πόνους και με την καλημέρα σου βγάνω φτερά στους ώμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων του Πολύδροσος Παρνασσού.
Το περιεχόμενο (κείμενο & φωτογραφίες) προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Κάθε αναδημοσίευση ή χρήση χωρίς άδεια απαγορεύεται. ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Διατηρήστε τα σχόλιά σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή προσβολές θα διαγράφονται.
Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.