Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ....

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Δεν μπορώ να υποδυθώ τον ρόλο του Σαμαρά και του Βενιζέλου...

Η Μέρκελ δεν είναι τυχαίo που τόσα χρόνια είναι καγκελάριος.
Τι είπε ο Τσίπρας για τις ιδιωτικοποιήσεις, τον αγωγό της Ρωσίας και τα ταμειακά διαθέσιμα...


«Τώρα που γνώρισα την Άνγκελα Μέρκελ από κοντά, έχω την αίσθηση ότι...
δεν είναι τυχαίο που έχει μείνει τόσα χρόνια Καγκελάριος. Είναι μία ανατολικογερμανίδα, πάρα πολύ τακτική και επιμελής δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την Ανγκελα Μέρκελ. Kαι πρόσθεσε, πως, «είναι μελετημένη, είναι διαβασμένη και έχει αυτή την γερμανική κουλτούρα, όπου θέλει και αυτό είναι καλό για τη σχέση μας, να λέει ο άλλος την αλήθεια και να μην κοροϊδεύει. Και εγώ αυτό επιχειρώ».

Για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε, πως, η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, πράγματι. Προσπαθούμε να διανύσουμε μια τεράστια απόσταση, αλλά είναι ψέμα ότι δεν καταθέτουμε προτάσεις. Στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να εκτιμήσουμε εάν υπάρχει έντιμος συμβιβασμός ή όχι. Υπάρχουν κάποιοι εντός και εκτός που θέλουν την παράδοσή μας άνευ όρων. Εγώ δεν μπορώ να υποδυθώ τον ρόλο του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου. Αυτό δεν θα το κάνω ποτέ.


 Για τις ιδιωτικοποιήσεις ανέφερε τα εξής: Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι χρήσιμες όταν αυτές αποδίδουν, όταν ως κράτος έχεις να κερδίσεις κάτι, αλλά όχι όταν μεταφέρεις τα χρήματα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Εμείς ζητάμε ένα μέρος των χρημάτων από τις ιδιωτικοποιήσεις να πηγαίνει στην πραγματική οικονομία και να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Εάν υπάρξει συμφωνία θα προχωρήσουμε στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Υπάρχει η ΔΕΣΦΑ, ο ΟΔΔΙΕ (ιππόδρομοι), υπάρχει ο «Αστέρας», για τον οποίο κάνουμε προσπάθειες να αντιμετωπιστούν τα περιβαλλοντικά κωλύματα. Ωστόσο, το αεροδρόμιο και το λιμάνι του Πειραιά χρήζουν αναδιαπραγμάτευσης.

Για την προσέλκυση επενδύσεων και τον αγωγό της Ρωσίας, δήλωσε τα εξής: Πρέπει να αναμορφώσουμε τη Δημόσια Διοίκηση και να φτιάξουμε ένα φορολογικό σύστημα, το οποίο δεν θα αλλάζει κάθε τρεις και λίγο. Δεν πήγαμε πουθενά, σε καμία χώρα να ζητήσουμε λεφτά ως επαίτες, πήγαμε να κλείσουμε στρατηγικές συμφωνίες. Και στη Ρωσία για αυτό το λόγο πήγαμε. Και δεν είμαι τόσο χαζός ώστε να πιστεύω ότι μια λύση για την Ελλάδα θα μπορούσε να βρεθεί εκτός Ευρώπης. Ψάχνουμε να ξεκλειδώσουμε κάθε δυνατή πόρτα για να βρούμε επενδύσεις, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και τους διεθνείς κανόνες. Εάν κανείς θέλει να προσφέρει στον τόπο, πρέπει να ρισκάρει. Αυτός ο αγωγός εάν πραγματοποιηθεί, θα δώσει φτηνό ρεύμα για την Ελλάδα. Το έργο αυτό θα καλυφθεί εξ' ολοκλήρου από επενδυτικά κεφάλαια ευρωπαϊκά ή ρωσικά (περίπου 2 δισ.), θα υλοποιηθεί από ελληνικές εταιρείες και θα αποφέρει ετησίως κέρδη στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 150 εκατ. ευρώ. Γιατί, λοιπόν, να μην προχωρήσουμε; Γιατί κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν για «φιάσκο» και να πουν «άνθρακες ο θησαυρός»;


Για τα ταμειακά διαθέσιμα είπε τα εξής:


«Ζητάμε από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους Οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα αντί να τοκίζουν τα χρήματά τους στις τράπεζες τις συστημικές, να τα τοκίζουν στην Τράπεζα της Ελλάδος, δεν τα παίρνουμε για να τα κουρέψουμε τα χρήματα αυτά».


φωτό thepressproject.gr

nonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.