Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ....

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ "ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΡΩΓΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ",

Θέμα:  Σεμινάρια "Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη" (Στερεά Ελλάδα, Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2013)....


 Την άνοιξη του 2013 υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πιλοτικό πρόγραμμα "Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη", στο πλαίσιο της δράσης "Δίκτυο Πρωτοπόρων Υπαλλήλων Δημοσίων Βιβλιοθηκών του Future Library", με συντονίστρια την Αικ. Κεράστα, στέλεχος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς και μέλος του Δικτύου.
Η νέα αυτή υπηρεσία προσφέρει Δωρεάν εξειδικευμένα σεμινάρια στον τομέα αναζήτησης εργασίας, και προσβλέπει στην ικανοποίηση της προφανέστατης ανάγκης των ανέργων για υποστήριξη και καθοδήγηση στις εξαιρετικά δύσκολες συγκυριακές και ανταγωνιστικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας σήμερα.  Απευθύνεται κυρίως σε άτομα που βρίσκονται στο στάδιο αναζήτησης εργασίας και ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις (προετοιμασία βιογραφικού σημειώματος, συμμετοχή σε συνεντεύξεις, εργαλεία αναζήτησης εργασίας κλπ.) για να διεκδικήσουν με αξιώσεις μια θέση στην αγορά εργασίας.
Η υπηρεσία υλοποιείται στις Βιβλιοθήκες της Στερεάς Ελλάδας:
Τα μετρήσιμα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος από ερωτηματολόγια αξιολόγησης και επίδρασης του στην αναζήτηση εργασίας των συμμετεχόντων, ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και ελπιδοφόρα για τη μελλοντική πορεία και επέκταση της νέας υπηρεσίας και σε άλλες Βιβλιοθήκες, αλλά κυρίως για τη θετική επίπτωσή της στην προσπάθεια των ανέργων για εύρεση εργασίας. 

Το 88% των συμμετεχόντων εκτίμησαν θετικά (47% Πάρα πολύ, 41% Πολύ) τις γνώσεις που αποκόμισαν από το σεμινάριο και τους χρησίμευσαν στα επόμενα βήματα τους στην αναζήτηση εργασίας

Το 23%  από αυτούς που όταν παρακολούθησαν το σεμινάριο ήταν άνεργοι, σε διάστημα περίπου 2 μήνες μετά, μέχρι την ημέρα που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο,  βρήκαν δουλειά! Και μάλιστα το 76% από αυτούς θεωρεί ότι στην εξεύρεση εργασίας συνέβαλλε καθοριστικά η γνώση που αποκόμισαν από τα σεμινάρια (28% Πάρα πολύ, 48% Πολύ).

Ακόμη και από αυτούς που παρακολούθησαν τα σεμινάρια και δεν ήταν άνεργοι, το 96% εκτιμά ότι η γνώση που αποκόμισαν τους ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη τόσο για τους ίδιους όσο και για τους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους (42% Πάρα πολύ, 54% Πολύ).

Για το αν θα πρέπει η Βιβλιοθήκη να εντάξει στις τακτικές υπηρεσίες της το πρόγραμμα «Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη» το 96% απάντησε ΝΑΙ.

Ενώ, σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες, το 99%, θεωρεί αναγκαίο να επεκταθεί το πρόγραμμα και σε άλλες Ελληνικές Βιβλιοθήκες!

Με δεδομένα, λοιπόν, τα παραπάνω στοιχεία, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και στις τέσσερις Βιβλιοθήκες της Στερεάς Ελλάδας τους αμέσως επόμενους μήνες (Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο 2013) με τη διεξαγωγή νέου κύκλου σεμιναρίων, τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό επίπεδο. Επίσης, θα υπάρξει άνοιγμα της υπηρεσίας στην ευρύτερη κοινότητα με εκδηλώσεις και συνεργασίες με φορείς που σχετίζονται με την αγορά εργασίας, πχ με το Γραφείο Διασύνδεσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Τέλος, θα επεκταθεί με εφαρμογή του το 2014 και σε άλλες Δημόσιες/Δημοτικές Βιβλιοθήκες, μέλη του δικτύου του Future Library.
Πληροφορίες για ποια Τρίτη των μηνών Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου θα γίνουν τα σεμινάρια απευθυνθείτε στους υπευθύνους των Βιβλιοθηκών Λιβαδειάς, Χαλκίδας, Αταλάντης και Ιτέας, ή δηλώστε online συμμετοχή συμπληρώνοντας τις αντίστοιχες φόρμες http://goo.gl/ndRmh1.
Ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του προγράμματος επισκεφθείτε το επίσημο site http://jobsearch.futurelibrary.gr/, τη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/jobsearchlibrary, ή επικοινωνήστε στο τηλ. 22610.89979 ή με email στο aikker@gmail.com (κ. Κεράστα).

Η οικονομική ενίσχυση του προγράμματος παρέχεται από το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και η όλη προσπάθεια υποστηρίζεται εξαρχής από την ΑΜΕ Future Library, και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.