Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Έφυγε από τη ζωή ο Ρουμελιώτης Λογοτέχνης, Συγγραφέας και Εκδότης Μιχάλής Σταφυλάς.

Έφυγε από τη ζωή ο Ρουμελιώτης λογοτέχνης, συγγραφέας και εκδότης Μιχάλης Σταφυλάς σε ηλικία 98 ετών. Ένας άνθρωπος που αγαπούσε τη ζωή και αγωνίστηκε για πανανθρώπινες αξίες. Ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών & Συγγραφέων τον τίμησε στις 10 Οκτωβίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. ....

Ο Μιχάλης Σταφυλάς, αν και είχε αποκτήσει πολλές τιμητικές διακρίσεις και είχε βραβευτεί το 2002 από την Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο του έργου του, συγκινήθηκε ιδιαίτερα, γιατί αυτή η εκδήλωση ήταν ταυτόχρονα μια γιορτή για την επέτειο των 80 χρόνων από την πρώτη του δημοσίευση. 
Ήταν δεκαεξάχρονος μαθητής γυμνασίου στο Καρπενήσι όταν έστειλε άρθρο του στην καθημερινή εφημερίδα της Αθήνας «Πατρίς», το οποίο δημοσιεύτηκε πρωτοσέλιδο στις 19 Ιουλίου 1936 και θεωρήθηκε επαναστατικό από τη δικτατορία του Μεταξά.  Από τότε ξεκίνησε και η δημιουργική του πορεία στη δημοσιογραφία και τη λογοτεχνία. 
Ως την τελευταία του πνοή όχι μόνο έγραφε, αλλά επιμελούνταν σχεδόν μόνος του το περιοδικό «Πνευματική ζωή». Συνοδοιπόρος του πάντα στη ζωή αλλά και στις λογοτεχνικές αναζητήσεις η κ. Θέμις Σταφυλά στην οποία εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας καθώς και στις δύο κόρες, τα εγγόνια και τις δισέγγονές του.

                                                                       
                                                                            Το Δ.Σ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου