Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

"Με τον διεθνούς φήμης σολίστ Αλέξανδρο Χαλάψη, το Φεστιβάλ Εγχόρδων Παρνασσού, 13-15 Ιουλίου 2018."

Με τον διεθνούς φήμης βιολονίστα, Αλέξανδρο Χαλάψη και την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της σπουδαίας Ελληνίδας βιολονίστριας, Σταυρούλας Μέντη  θα διεξαχθεί το 3ο Φεστιβάλ Εγχόρδων Παρνασσού 13-15 Ιουλίου 2018. ...
 
Ο Αλέξανδρος Χαλάψης, σπούδασε βιολί στο Ωδείο "J.S.Bach" (τάξη - Β. Χαλάψη), στο Hochschule fur Musik, Wurzburg (τάξη G. Zhislim) στο "P.I.Tchaikovsky State Conservatory" Moscow (τάξη του S. Kravtchenko) και σύνθεση στο Ωδείο Ν. Σκαλκώτας (τάξη - Μ. Τραυλού). Το 1988 κατέλαβε το Α΄ κρατικό βραβείο στο Διαγωνισμό νεαρών Μουσικών της Δημοκρατίας της Γεωργίας.

Το 1997 έγινε Lauteate Διεθνή Μουσικού Διαγωνισμού "N. Rubinstein" της Μόσχας που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εορτασμών για τα 850 χρόνια της πόλης.

Ο βιολιστής έχει κάνει πολλές εμφανίσεις ως σολίστ και ως μαέστρος στην Ελλάδα, Ρωσία, Γεωργία, Βουλγαρία, Γερμανία, Η.Π.Α., Πορτογαλία, Ιταλία και Ουγγαρία με άριστες κριτικές. Έχει πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και CD. Επίσης έχει συμπράξει στα Διεθνή Μουσικά Φεστιβάλ και Master Classes.

Είναι μέλος επιτροπών Διεθνών Μουσικών Διαγωνισμών. Σήμερα ο Αλέξανδρος Χαλάψης είναι: Διευθυντής του Μουσικού Τμήματος, University of Indianapolis, Athens Campus, Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας & Καθηγητής Βιολιού του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Ρέντη, Καθηγητής βιολιού και μουσικής δωματίου στο Ωδείο Athenaeum,  στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας και στο Ωδείο Πρωτοπορία, Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Μαέστρος της Καμεράτας Δήμου Χολαργού, Επίτιμος καθηγητής της The Canetti International Open Music Academy. Επίσημοι προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ, είναι ο Βιολονίστας, Βλαντισλάβ Χαλάψης και ο Τσελίστας Βαγγέλι Νίνα. Η διοργάνωση γίνεται από το Αγρόκτημα Αμφίκαια, και στο πρόγραμμα της περιλαμβάνονται, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις.

Συμμετέχουν ακόμη οι διεθνούς φήμης σολίστ, Σωκράτης Κανάς, Στέφανος Μήλας, Λιντίτα Νίνα, Φερνάντο Νίνα, Ζήσιμος Σουλκούκης, Πέτρος Τσέλα.
Οι Συναυλίες του Φεστιβάλ, θα δοθούν στον  υπέροχο εξωτερικό χώρο του Αγροκτήματος, με θέα τον Παρνασσό και ελεύθερη είσοδο για το κοινό της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου