Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Γεωργίας Καπαρέλη - Καπούρου : Λήψη απόφασης υπέρ της σύστασης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Δελφών με έδρα την Ιτέα


ΑΙΤΗΣΗ
Της Γεωργίας Καπαρέλη - Καπούρου
Τοπικής Συμβούλου Κίρρας
Δημοτικής Ενότητας Ιτέας
Δήμου Δελφών
                                                                                Κίρρα 21/4/2018.....


ΠΡΟΣ:
Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Κίρρας
κ. Γεωργία Μαντά
Κοιν.:
1. Τοπικό Σύμβουλο Κίρρας
κ. Τιμολέοντα Γεώργιο
2. Αντιδήμαρχο Ιτέας
κ. Λιάνα Πιλάλα - Τσακίρη
3. Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας
κ. Τεντ Γουόρθ- Τάουνσεντ
4. ΜΜΕ


 ΘΕΜΑ: «Λήψη απόφασης υπέρ της σύστασης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Δελφών με έδρα την Ιτέα».
    Κυρία Πρόεδρε,

  Με αφορμή την πρόσκληση του Τοπικού Συμβουλίου της Ιτέας για «Λήψη νέας απόφασης για την σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Δελφών με έδρα την Ιτέα» η οποία απευθύνεται στο Συμβούλιό μας, αιτούμαι να έρθει το θέμα με την μορφή του κατεπείγοντος στο Τοπικό Συμβούλιο Κίρρας, ώστε η συμμετοχή μας στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Ιτέας να έχει ουσία και πρόταση.

   Με δεδομένο ότι ο κίνδυνος να γίνει περιφερειακό το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας και να μεταφερθεί στην Εύβοια με έδρα την Χαλκίδα είναι ορατός, δεν επιτρέπεται να χρονοτριβούμε.
 Αντίθετα, οφείλουμε να δράσουμε γρήγορα με την προοπτική να καταθέσουμε την απόφασή μας στο Συμβούλιο Ιτέας την επόμενη Τετάρτη και με απώτερο στόχο να φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών ώστε και ο κ. Δήμαρχος να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντί μας. 
 Περιμέναμε μετά τις επίσημες  ανακοινώσεις του βουλευτή Φωκίδας κ. Κωστοπαναγιώτου Ηλία, πως θα εξελίσσονταν διαφορετικά τα πράγματα. Ιδίως μετά τις δημόσιες δεσμεύσεις του ότι θα ιδρυθούν δύο Λιμενικά Ταμεία στον Δήμο Δελφών, με το σκεπτικό να παραμείνει το υπάρχον του Γαλαξιδίου και το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας να γίνει Δήμου Δελφών με έδρα την Ιτέα. Δυστυχώς!
  Σήμερα η κατάσταση έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε το Γαλαξίδι να έχει δικό του Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ενώ η Ιτέα - Κίρρα - Τριταία με το μεγαλύτερο παραλιακό μέτωπο, θαλάσσια μεταλλευτική φορτοεκφόρτωση και, κύρια, το διεθνές  Λιμάνι των Δελφών να μην έχει τίποτα. Επί πλέον κινδυνεύει να μεταφερθεί ο φορέας και να αποφασίζεται στην Χαλκίδα η διαχείριση του Λιμανιού και των ακτών μας, που άλλωστε επιτάσσουν λειτουργία Λιμενικού Ταμείου.  Για τον λόγο αυτό και δημιουργήθηκε το υπάρχον στην Ιτέα!
   Κυρία Πρόεδρε, η Κίρρα έχει θαλάσσιο μέτωπο στο μεγαλύτερο μέρος της και πολλά προβλήματα που το συνοδεύουν. Είναι σημαντικό να καταθέσουμε την δική μας απόφαση εκπροσωπώντας τους συμπολίτες μας και να απαιτήσουμε το αυτονόητο στα πλαίσια μιας ομόφωνης και συνολικής διεκδίκησης, όπως δικαιούμαστε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου