Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Αισιόδοξο ξεκίνημα για την 4η Γιορτή Φθιωτικού Βιβλίου από τον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων


Αισιόδοξο ξεκίνημα για την  4ς Γιορτή Φθιωτικού Βιβλίου, γιατί παραβρέθηκε πλήθος συμπολιτών μας, στα εγκαίνια 22-4-2018, στην αίθουσα της Αρχαίας Αγοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» που διοργάνωσε ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων.....
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Πρωτοπρεσβύτερος Νεόφυτος Ραφηλίδης και η Αντιδήμαρχος κ. Βίβιαν Αργύρη,  οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό.
Η πρόεδρος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ξανθή Κουτσογιάννη,  παρουσίασε το πρόγραμμα της 4ης Γιορτής Φθιωτικού Βιβλίου, αναφέρθηκε στην αξία του Φθιωτικού Βιβλίου και τόνισε πως η 4η Γιορτή Φθιωτικού Βιβλίου, που ξεκίνησε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Βιβλίου (23 Απριλίου),  έχει γίνει πλέον θεσμός και αποδεικνύει ότι ο πολιτισμός, το μεγαλύτερο κεφάλαιο της Ελλάδας, υπάρχει πάντα σε κάθε γωνιά της χώρας μας και οφείλουμε να τον αναδείξουμε και να τον διαφυλάξουμε.
Ο κ. Δημήτρης Κακάβας αναφέρθηκε  στις εμπειρίες του κατά τη φωτογράφηση των νερόμυλων και η Προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Αρχείων Ν. Φθιώτιδας Σοφία Βακιρτζιδέλη στα ντοκουμέντα που φανερώνουν την σημασία των νερόμυλων στην περιοχή μας.  
Ακολούθησε ομιλία της κ. Μαρίας Τζιβελέκη – Πολυμεροπούλου, επίτιμης Προέδρου του  Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Λαμίας  και μέλους του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και συγγραφέων, για την έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Νερόμυλοι της Φθιώτιδας».
Τα εγκαίνια της 4ης Γιορτής Φθιωτικού Βιβλίου (22/4 έως 5/5  2018) έκλεισαν με μικρή δεξίωση.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου