Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΟΛΟΙ οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ την 1η ΜΑΗ στην Πλ. Λαού, ενάντια στον πόλεμο στη Συρία και στον πόλεμο στα εισοδήματά – συντάξεις μας.

ΕΝΩΣΗ    ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ    ΙΚΑ     ΝΟΜΟΥ    ΦΩΚΙΔΑΣ
ΟΛΟΙ οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ την 1η ΜΑΗ στην Πλ. Λαού, ενάντια στον πόλεμο στη Συρία και στον πόλεμο στα εισοδήματά – συντάξεις μας.....

    Συνάδελφοι συνταξιούχοι,
    Δεν έφτανε ο πόλεμος που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στις συντάξεις μας, στα μεροκάματα των παιδιών μας, στην υγεία μας, στην ίδια μας τη ζωή, με πραγματικά θύματα εμάς, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τώρα έχουμε και τον πόλεμο με βόμβες, με πυραύλους και με νεκρούς.
    Μην πει κανείς ότι αυτός ο πόλεμος δεν μας αφορά! Επειδή εμείς, η χώρα μας, δεν συμμετέχουμε (εξ άλλου το δήλωσε και ο πρωθυπουργός)!!
      Ο πρωθυπουργός και συνολικά η κυβέρνηση λένε ένα ακόμη μεγάλο ψέμα στα τόσα που έχουν πει, όπως ότι δεν κόβονται οι συντάξεις. Σαν να μη γίνονται στη Σούδα οι χιλιάδες ανεφοδιασμοί των αμερικανικών κ.λ.π. πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών που σπέρνουν τον όλεθρο στη Συρία. Σαν να μην αλωνίζουν στο Αιγαίο οι φρεγάτες του ΝΑΤΟ μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Σαν να μη σταθμεύουν στο Ηράκλειο αμερικανικά κατασκοπευτικά και σαν να μη συμμετέχουν ελληνικά πλοία ως συνοδευτικά των βρώμικων ΝΑΤΟικών αποστολών στη Μεσόγειο
    Μην ξεχνάμε ότι η περσινή επιδρομή των ΗΠΑ με πυραύλους «Τόμαχοκ» σε συριακό έδαφος έγινε από πλοίο που νωρίτερα είχε σταθμεύσει στη Σούδα. Δε τους φτάνει η  Σούδα ήδη «τρέχουν» σχέδια για βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, στάθμευση drones στη Λάρισα, αναβάθμιση της Ανδραβίδας, «μίνι Σούδα» στη Σύρο, ενδεχομένως για βάση και στην Κάλυμνο κ.λπ. Μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Πούτιν με σαφήνεια δήλωσε ότι θα χτυπηθούν βάσεις και στρατοί που θα βομβαρδίσουν τη Συρία. Άρα ο πόλεμος μας αφορά γιατί τα δικά μας παιδιά είναι οι φαντάροι. Παιδιά των λαϊκών οικογενειών!
    Οι ανταγωνισμοί ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίττας (πετρέλαιο - υδρογονάνθρακες - ενεργειακοί δρόμοι) εν ονόματι των ενεργειακών μονοπωλιακών κολοσσών  δείχνουν ότι δεν διστάζουν ακόμη και για γενικευμένο πόλεμο. Δείχνουν επίσης ότι  στις κυβερνήσεις κουμάντο κάνουν τα μονοπώλια και ότι αυτές δεν διστάζουν να μπούνε σε πολέμους  με εκατόμβες θυμάτων ακόμα και αμάχων. Τέτοιου είδους ανταγωνισμούς γευόμαστε και εμείς στη χώρα μας για το ποιος θα εκμεταλλεύεται τους πολύτιμους ενεργειακούς πόρους του Αιγαίου, με την όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας και με τα αδιάφορα σφυρίγματα της ΕΕ και των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.
    Ο  πόλεμος και στο εσωτερικό της χώρας μας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και απεριόριστα θύματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη». Ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης «αξιολόγησης» και προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο, το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το «εθνικό στρατηγικό σχέδιο». Ένα σχέδιο που έχει τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων του κεφαλαίου.
   Κανένας συνταξιούχος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Αυτή θα στηριχθεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας και των συντάξεων μας. Ηδη η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφτασε στο σημείο να επιλέξει την 1η Μάη για την«απελευθέρωση» των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο Δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ! Ρίχνουν πάνω στο λαό τα κοράκια των τραπεζικών ομίλων, ετοιμάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς. Από 1/1/2018 νέες περικοπές των συντάξεών μας. Μείωση τουλάχιστον τριών συντάξεων το χρόνο με την προσωπική διαφορά,  τον επαναϋπολογισμό και τη μείωση του αφορολόγητου. Δηλαδή η ζωή που γνωρίζουμε σήμερα θα φτωχύνει άλλο ένα  25% ή κατά το ¼ οδηγώντας μας στην απόλυτη εξαθλίωση.
    Εμείς οι συνταξιούχοι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνουμε ΜΟΝΟ στη λογική να μην μας κόψουν κι άλλα!
    Να βγούμε στις κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Να πάρουμε μέρος στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση διεκδικώντας, μαζί με τους εργάτες,  ότι μας έχει αφαιρεθεί.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ότι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.
  • Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να νικήσουν τον φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική αντίληψη του «δεν γίνεται τίποτα» και να πάρουν αποφασιστικά μέρος στους αγώνες τώρα, αύριο θα είναι αργά.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΗ 10,00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου