Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ? Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;

Πάσχα έρχεται, αυγά θα χρειαστούμε και αναζητήσαμε και  βρήκαμε, μετά από έρευνες του "επιστημονικού μας τομέα" ,  την  απάντηση  τελικά  στο  παραπάνω μέγα  ερώτημα  την οποία παρουσιάζουμε  στους  συγχωριανούς μας που έχουν λυμένα ...
τα  σοβαρά που τους απασχολούν.... και ψάχνονται γενικά ¨επιστημονικά" και στην προκειμένη περίπτωση , εκτός από την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα και για τη βελτίωση της παραγωγής αβγών .

"Στα βάθη των αιώνων εντοπίζεται η πρώτη φορά που άνθρωπος προβληματίστηκε με το αν η κότα κάνει το αυγό ή το αυγό την κότα. Σχετική φράση υπάρχει σε όλες τις γλώσσες, απάντηση ωστόσο, δεν είχε προκύψει έως ότου ασχοληθούν επισταμένως Βρετανοί επιστήμονες. Αυτοί λοιπόν, "έφαγαν" όσες ώρες χρειάστηκαν από τη ζωή τους, για να ενημερώσουν πως "το κοτόπουλο πρέπει να ήλθε πρώτα, διότι ο σχηματισμός του κελύφους είναι εφικτός χάρη σε πρωτεΐνη που βρίσκεται στις ωοθήκες του κοτόπουλου. Είχαμε αυτήν την υποψία για χρόνια. Πλέον όμως, υπάρχει και επιστημονική απόδειξη".
Οι ερευνητές  προσδιόρισαν το πώς ελέγχει την όλη διαδικασία αυτή η πρωτεΐνη (OC-17). Διαπιστώθηκε ότι δρα ως καταλύτης, στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του κελύφους. Χρησιμοποιήθηκε ειδικά σχεδιασμένος ηλεκτρονικός υπολογιστής, που μεγέθυνε τη δημιουργία του αυγού. Έτσι είδαν πως η OC-17 "πυροδοτεί" τα πρώτα στάδια σχηματισμού του κελύφους, δημιουργώντας έξι γραμμάρια κάθε 24 ώρες".
Αυτά ...και  άντε  καλή  παραγωγή και τα  αυγά  που  χαλάνε (κλουβιένουν)  μην  τα  πετάτε γιατί  είναι  δύσκολες και ....περίεργες οι  εποχές  και  μπορεί  να  χρειαστούν.....

* ΟΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΙ *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου