Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Έρμαιο των συμμοριών η περιουσία του ΟΣΕ - Συνεχίζεται το πλιάτσικο χωρίς τέλος (φώτο + video)


Οργανωμένες ομάδες διαλύουν σιδηροδρομικούς συρμούς και αφαιρούν γραμμές......
Δεν έχει τέλος η δράση των συμμοριών που συνεχίζουν και λυμαίνονται τη κρατική περιουσία 
που έχει δημιουργηθεί στο πέρασμα του χρόνου απο το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών.

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που επικρατεί στον Θεσσαλικό σιδηρόδρομο με το πλιάτσικο οργανωμένων ομάδων να δρούν ανενόχλητες υπο τη σκέπη της εκκωφαντικής αδράνειας και ταυτόχρονα αδιαφορίας της πολιτείας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του συνδέσμου σιδηροδρομικών Θεσσαλίας έχουν αφαιερεθεί τουλάχιστον 4 εως 5 χιλιόμετρα της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής που συνέδεε και είχει αδρανοποιηθεί απο το 1997. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι 320 τόνοι σίδηρου έχει ξηλωθεί απο το σημείο και αυτό σε οικονομικό όφελος μεταφρέζεται σε περίπου 100.000 Ευρώ μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Έρμαιο

Ο τηλεοπτιικός φακός αποτυπώνει τη τραγική εικόνα στην οποία βρίσκεται ο παλιός σταθμός του Λατομείου λίγο πριν το Σέσκλο. Στα κουφάρια του σιδηροδρομικού σταθμού που έπαψε να λειτουργεί πριν απο περίπου 20 χρόνια δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα. Μέχρι και οι σωλήνες απο τις τουαλέτες των κτιρίων έχουν κάνει φτερά.Η κατάσταση όμως είναι ακόμα πιο τραγική για τους σιδηροδρομικούς συρμούς που αποσύρθηκαν πριν απο μερικά χρόνια και εγκαταλείφτηκαν στη τύχη τους στο συγκεκριμένο σημείο χωρίς η πολιτεία να μεριμνήσει για την φύλαξη και κατ επέκταση αξιοποίηση τους. Η εικόνα είναι χαρακτηριστική καθώς όλοκληρα κομμάτια των συρμών έχουν αφαιρεθεί απο τις οργανωμένες συμμορίες που συνεχίζουν την δράση τους ολα αυτά τα χρόνια και υπο την ανοχή των εκάστοτε διοικήσεων του ΟΣΕ.
Έρμαιο

Και όλα αυτά συμβαίνουν στη πλάτη των κυβέρνησεων που είτε υπερασπίστηκαν τον δημόσιο χαρακτήρα του σιδηρόδρομου είτε τον απαξίωσαν οδηγώντας μοιράια τον οργανισμό στην ιδιωτικοποίηση. Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο του συνδέσμου θεσσαλικών σιδηρδρόμων Δημήτρη Νικολάου οι πολίτες δεν θα βγούν κερδισμένοι απο την παραχώρηση του στους Ιταλούς.Παράλληλα, θα συνεχίσουν να παρουσιάζονται προβλήματα στην λειτουργία των τρένων λόγω της ελλιπούς συντήρησης και της έλλειψης προσωπικού στον σιδηρόδρομο.

Έρμαιο



thessaliatv.gr

2 σχόλια:

  1. ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙΤΑΙ ΕΑΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΙΘΟΡΕΑ-ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ-ΛΙΛΑΙΑ-ΜΠΡΑΛΟΣ,ΕΑΝ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΕΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΕΦΘΕΙ ΟΤΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΡΤΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΟΠΩΣ ΜΟΝΟ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μαζέψει λοιπον τα σίδερα ο ΟΣΕ πριν συμβεί κάτι ανάλογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή