Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΕΛΦΩΝ: ......η κ. Αντιδήμαρχος με τις αστείες, καταδικαστέες, δικαιολογίες.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΕΛΦΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ρατσισμός που επέδειξε μια μικρή ομάδα «καρναβαλιστών» στην παρέλαση αρμάτων στην Ιτέα του Δήμου Δελφών......
αλλά και οι ανερυθρίαστες, απαράδεκτες δηλώσεις της αντιδημάρχου που στην ουσία δικαιολογούσε τα αδικαιολόγητα, αναρτήθηκαν και διαδόθηκαν σε δεκάδες ιστοσελίδες μεγάλης εμβέλειας, κριτικάροντας τη στάση της δημοτικής αρχής που χορήγησε υπηρεσιακά αυτοκίνητα για αυτό «το θέαμα». Εξάλλου στον ίδιο Δήμο από το παρελθόν, τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα κινούνταν πάντα ελέω των αντιδημάρχων, χωρίς μάλιστα να δίνεται συγκεκριμένος λόγος για τη διάθεση τους!
Αυτό έπραξε και η κ. Αντιδήμαρχος με τις αστείες, καταδικαστέες, δικαιολογίες.
Οι δημότες του δήμου μας δεν έχουν καμία σχέση, ούτε με το συγκεκριμένο άρμα, ούτε με τέτοιου είδους πρακτικές και συμπεριφορές.

Ερώτηση προς τον Δήμαρχο, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και την Αντιδήμαρχο Ιτέας για το ρατσιστικού περιεχομένου σύνθημα σε καρναβαλικό άρμα του Δήμου Δελφών

Στην παρέλαση του καρναβαλιού της Ιτέας την Κυριακή 18 Φλεβάρη 2018 στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης και στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργάνωσε και πλήρωσε ο Δήμος Δελφών, παρέλασε αποκριάτικο άρμα στο, με κρατικές πινακίδες ΚΗΙ4500, αυτοκίνητο του Δήμου. Στο εν λόγω αυτοκίνητο ήταν αναρτημένη σε εμφανές σημείο, χάρτινη πινακίδα με το ρατσιστικό σύνθημα «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΓΛΕΝΤΑΝΕ». Το περιστατικό σχολιάστηκε έντονα και καυστικά από συμπολίτες μας και ξένο κόσμο που βρέθηκε στην εκδήλωση. Οι σχετικές φωτογραφίες του δημοτικού οχήματος κάνουν το γύρω του διαδικτύου σε μεγάλης επισκεψιμότητας ιστοσελίδες, κατηγορώντας την Ιτέα και το Δήμο Δελφών για ρατσισμό.

Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως το γεγονός εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική τουριστικής προβολής του Δήμου μας, προκειμένου να «πουλήσει» ρατσιστικό, μισαλλόδοξο και φασιστικό «τουριστικό προϊόν» στην ανάλογη πελατεία. Εξάλλου όπως παραδέχεται και έχει αποδείξει μέχρι τώρα, η δημοτική μας αρχή δεν έχει κανένα φραγμό μπροστά στην εξυπηρέτηση της επιχειρηματικότητας και των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

Το ζήτημα όμως είναι πολύ σοβαρό για το αντιμετωπίζουμε στα πλαίσια της σάτιρας. Και στα θέματα ρατσισμού και φασισμού, στην υπόθαλψή τους, δε χωράει σάτιρα και καλαμπούρι. Ειδικά όταν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις συμμετείχαν και παρακολουθούσαν συμπολίτες μας και συνάνθρωποί μας αλλοδαποί, τους οποίους η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει ως δεύτερης κατηγορίας ανθρώπους και παράσιτα. Γιατί αυτό είναι το νόημα του συνθήματος, που ελαφρά την καρδία (;) υιοθέτησε η δημοτική αρχή στο άρμα της

Ρωτάμε το Δήμαρχο Δελφών, την Αντιδήμαρχο Ιτέας, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών:

Υιοθετεί η δημοτική αρχή Δελφών το ρατσιστικό, φασιστικό περιεχόμενο του καρναβαλικού άρματος;

Αν όχι, να το πει στους συμπολίτες μας, έλληνες και αλλοδαπούς, που δεν γλεντάνε βέβαια, αλλά όλοι μαζί πεινάνε και στενάζουν από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Άμφισσα, 21/02/2018

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση,

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Γιώργος Ιωσηφίδης

Στάθης Λεοντίου

7 σχόλια:

  1. Οι πλούσιοι αλλοδαποί λοιπόν, πού σε κάθε ευκαιρία τούς ζητάμε για να φυλάνε γερόντια να σκάβουν να βάφουν να μαζεύουν ελιές και ότι δεν αφήνει η ψευτουπερηφανεια μας να κάνουμε μόνοι μας.Τώρα τους ζηλεύουμε κι ολας επειδή είναι εργατικοί και γλεντάνε τα λεφτά μας που εμείς τους δίνουμε για τον ιδρώτα τους.Οποίος ξεπεσμός Ελληναράδες ,το κάνατε Και αποκριάτικο θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΧΟΝΤΑ 12,09 ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΤΙΑ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΕΝΑΣ ΒΟΘΡΟΣ ,ΘΑ ΕΡΘΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΡΧΟΝΤΑ 6:31 ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ,ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΝΑ ΜΕΤΑΒΩ ΣΤΗΝ ΣΥΚΙΑ ΑΥΡΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 100 ΕΥΡΩ ΔΙΝΩ ΜΗ ΤΑ ΓΛΕΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΡΙΜΑ

      Διαγραφή
    2. ΘΑ ΚΟΨΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ;

      Διαγραφή