Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

14 Φεβρουαρίου,Κάποιες άλλες καρδιές θέλουν τα δώρα μας !


" Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών.
Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τα Παιδιά που γεννιούνται με Συγγενείς Καρδιοπάθειες". ....
 Η 14 Φεβρουαρίου και έχει καθιερωθεί ως ημέρα ευαισθητοποίησης και αφύπνισης της κοινωνίας, αναδεικνύει τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Κάθε χρόνο, γεννιούνται παγκοσμίως περίπου 1 εκατομμύριο παιδιά με κάποια δυσπλασία στην καρδιά, που απειλεί τη ζωή του βρέφους από τη πρώτη στιγμή της ύπαρξης του. Ο όρος «Συγγενής Καρδιοπάθεια», υποδηλώνει μια εκ γενετής ανωμαλία στη καρδιά. Στην Ελλάδα γεννιούνται ετησίως περίπου 1.000 παιδιά που πάσχουν από κάποια Συγγενή Καρδιοπάθεια.

Η σωστή διάγνωση και η έγκαιρη αντιμετώπιση θα επιτρέψουν στο 80% των παιδιών αυτών να φτάσουν μέχρι την ενηλικίωση, να απολαύσουν ένα άκρως ικανοποιητικό προσδόκιμο επιβίωσης και να ενταχθούν πλήρως στο κοινωνικό σύστημα.


Με αφορμή λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών, «Η Καρδιά του Παιδιού» στέλνει μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας και σας προσκαλεί να γίνετε κοινωνοί του μηνύματος της «Ενώνοντας τις καρδιές μας βοηθάμε κάθε παιδική καρδιά να χτυπήσει δυνατά». Κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε μια φυσιολογική ζωή γεμάτη από ελπίδα και όνειρα.

Αν διαθέταμε  κάποια από  τα χρήματα, που σπαταλάμε σε συνήθως κακόγουστα δώρα για να επιβεβαιώσουμε την αγάπη μας στον σύντροφό μας,  να  σωθούν μερικές παιδικές καρδιές  ο ΄΄Βαλεντίνος'' δεν θα είχε μεγαλύτερη αξία?

Εξ άλλου η αγάπη δεν είναι φιέστα μιας ημέρας, αρκεί όταν γεννιέται ένα παιδί  να έχει γερή καρδιά που θα ερωτεύεται σε  όλη του την ζωή......

Ν.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου