Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ

   Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας,.....
στέλνει «χριστουγεννιάτικο μποναμά» στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 6ου Λυκείου Λαμίας συγχωνεύοντας τα  5ο και 6ο Λύκειο, καταργώντας ταυτόχρονα το 6ο.
   Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας -με τη σειρά της- τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις «βέλτιστες πρακτικές» του ΟΟΣΑ, στα πλαίσια του «εξορθολογισμού του κόστους» στην εκπαίδευση. Χτυπά τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Υποβαθμίζει παραπέρα τη μόρφωση των παιδιών του λαού.
   Τώρα πια είναι φανερό τι νέο έφερε και φέρνει το "Νέο Σχολείο": Λιγότερα σχολεία, εργαστήρια, βιβλιοθήκες και εκπαιδευτικούς, περισσότερους μαθητές μέσα σε στενές αίθουσες, χειρότερα βιβλία, δραστική μείωση των κρατικών δαπανών για την παιδεία. Πιο στενή σύνδεση της τελευταίας με τα συμφέροντα των χορηγών και των επιχειρηματικών ομίλων.
ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ!
   Στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών του 6ου Λυκείου για να μην περάσει η κατάργηση -μέσω της συγχώνευσης- που μεθοδεύει το Υπουργείο και η Διεύθυνση.
   Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που βλέπουν τη δημόσια παιδεία «να σφίγγει σαν θηλιά στο λαιμό τους», να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μαζί με το εργατικό κίνημα. Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους μιλούν για εξορθολογισμό, αλλά και σε όσους λένε ότι «τίποτα δεν γίνεται».
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!
Απαιτούμε:

  • Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι υποβαθμίσεις-καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
  • Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Κανένα τμήμα Νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ Δημοτικού με περισσότερους από 15 μαθητές. Καμία από τις υπόλοιπες τάξεις και των δύο βαθμίδων πάνω από 20.
  • Κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου