Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜ.ΤΟ. ΔΕΛΦΩΝ - Το ΕΚΑΣ τέλος για 50.000 συνταξιούχους

    Με την ελπίδα της κατάργησης «σκίσιμο» των μνημονίων , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεγέλασε τους πολίτες και τους παρέδωσαν  τη διακυβέρνηση της χώρας......
Διατυμπανίζει για να απαλύνει την οργή και το θυμό των πολιτών , τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος με τα πολλά προβλήματα και τον αποκλεισμό δικαιούχων για ασήμαντους λόγους και ταυτόχρονα «τιμωρεί»  ακόμη μία φορά τους χαμηλοσυνταξιούχους , τα περήφανα γηρατειά.
    Το ΕΚΑΣ τέλος για 50.000 συνταξιούχους από τον επόμενο μήνα. Στο βοήθημα μπαίνει ουσιαστικά διπλό μαχαίρι καθώς μειώνεται και το ποσό, αλλά και τα εισοδηματικά κριτήρια. Ουσιαστικά μετά την 21 Δεκεμβρίου θα λαμβάνουν το επίδομα μόλις 185.000 συνταξιούχοι. Με βάση την απόφαση η οποία αναμένεται να επισημοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες το ποσό που θα παίρνουν οι συνταξιούχοι αναμένεται να μειωθεί 70% και ουσιαστικά αυτό που θα μείνει θα είναι ένα ελάχιστο ποσό. Για την ακρίβεια το ποσό που παίρνουν οι δικαιούχοι θα μειωθεί από τα 115 ευρώ που είναι σήμερα στα 35 ευρώ. Ακόμη και ένα ζευγάρι συνταξιούχων που και οι δύο δικαιούνταν 230 ευρώ ως σήμερα θα παίρνουν μόλις 70 ευρώ.
Παράλληλα μειώνεται το όριο εισοδήματος για το επίδομα. Από τις 7.972 ευρώ το χρόνο ή 664,33 ευρώ το μήνα που είναι σήμερα το όριο , για να πάρει κάποιος το βοήθημα πέφτει στις 7.022 ευρώ το χρόνο ή 585 ευρώ το μήνα.
   Το σοκ για τους συνταξιούχους θα έρθει από τις 21 Δεκεμβρίου 2017 όταν τα δεδομένα θα αλλάξουν και τα νέα ποσά θα μπουν στους λογαριασμούς. Οι 235.000 δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα έχουν δυσάρεστες εκπλήξεις στα ΑΤΜ και στα γκισέ των τραπεζών. Οι 50.000 δεν θα λάβουν καθόλου βοήθημα, θα χάσουν δηλαδή 115 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι 185.000 θα δουν αντί για 115 ευρώ επιπλέον στη σύνταξή τους θα λάβουν μόλις 35 ευρώ.
  «Απολαμβάνουμε» σε καθημερινή βάση την εφαρμογή της αριστερής πολιτικής και της «μεγαλοψυχίας» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ . Έπεται  δυστυχώς και συνέχεια λήψης μέτρων , έως την πλήρη φτωχοποίηση-εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών…

Γραφείο Τύπου

ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου