Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ !!!! ΤΟ 2017 ? Και όμως !! Δείτε την συγκλονιστική εξομολόγηση πασίγνωστης και πολυτάλαντης Ελληνίδας για το πως γέννησε , από επιλογή της, στο σπίτι της (βίντεο) !


"Σφουγγάρισα, θύμιασα με λιβάνι, έβαλα Μπαχ και ξάπλωσα"

Για τις συγκλονιστικές στιγμές που πέρασε κατά τη γέννηση του παιδιού της στο σπίτι της μίλησε η .......
Θεοφανία Παπαθωμά στο Down Town. 


Διαβάστε τη συγκλονιστική εξομολόγησή της: 

«Στις δύο τα ξημερώματα του Σαββάτου άρχισαν οι ωδίνες. Κάθε δέκα λεπτά, ένας πόνος στη μέση χαμηλά, αυτό που ξέρεις ότι όσο πάει δυναμώνει μέχρι την εξώθηση. Με βρήκαν απροετοίμαστη. Είχα επιλέξει το παιδικό δωμάτιο για να γεννήσω, αλλά δεν το είχα ετοιμάσει ακόμα. Ξημερώματα λοιπόν άρχισα να το σφουγγαρίζω και να το τακτοποιώ. Το θύμιασα με λιβάνι, το αρωμάτισα με αιθέρια έλαια τριαντάφυλλου, το ψέκασα με αγιασμό, του ‘βαλα να ακούει Μπαχ να εξαγνιστεί ενεργειακά και όταν ήρθε η ευλογημένη ώρα απλώς πήγα στο δωμάτιό μου, ξάπλωσα στο κρεβάτι μου και δεν ξανασηκώθηκα παρά μονάχα λίγες ώρες μετά τη γέννα. Μου το είχε πει η μαία: «Το σώμα σου θα σου πει πού θα γεννήσεις». Έτσι κι έγινε.

Ο Γρηγόρης είχε φύγει το ίδιο βράδυ στην Πάτρα για δουλειά. Του τηλεφώνησα τα ξημερώματα. Του είπα να μη γυρίσει ακόμα, να περιμένει μέχρι να βεβαιωθώ. Στις πέντε το πρωί οι ωδίνες συνέχιζαν σταθερά. Συμπέρανα ότι η ώρα πλησίαζε. Πήρε τον δρόμο του γυρισμού. Εγώ κοιμήθηκα με την Αγάπη, που με πήρε αγκαλιά και δεν με άφησε όλο το βράδυ, ένιωθα τον πόνο στον ύπνο μου αλλά συνέχιζα να κοιμάμαι εξαντλημένη.

Δεν ήξερε κανείς τα δόλια σχέδιά μου, ούτε η μαμά μου που ήταν στο σπίτι, δεν ήθελα να τρομάξουν. Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου δεν είχαμε καμία εξέλιξη. Μίλησα με τη μαία, μου πρότεινε να περπατήσω για να το ενεργοποιήσω. Της αντιπρότεινα κολύμπι, συμφώνησε. Πήγα στο Κόκκινο Λιμανάκι, κολύμπησα μία ώρα και όντος στον γυρισμό ο πόνος δυνάμωσε. Της ξανατηλεφώνησα, με ρώτησε αν ήθελα να έρθει ή ανπροτιμούσα να ξεκουραστώ -προτιμούσα να ξεκουραστώ. Όταν έφτασε στο σπίτι, λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ, τα σκυλιά γάβγιζαν, δεν μπορούσε να μπει μέσα. Η μαμά μου φοβόταν, δεν μπορούσε να της ανοίξει και στο σπίτι δεν ήταν κανείς άλλος. Εγώ σίγουρα δεν μπορούσα, βρισκόμουν στην τέλεια διαστολή και είχα αρχίσει την εξώθηση.


Η μαμά μου, που μόλις τότε κατάλαβε ότι θα γεννήσω στο σπίτι, κάθισε σε μια καρέκλα και προσευχόταν. Με ρώτησε, αν βγει τι θα το κάνουμε. Της είπα ότι θα το κρατήσουμε και θα περιμένουμε, έτσι έλεγαν οι οδηγίες που διάβασα. Ευτυχώς, βρέθηκε ο Άγγελος, όνομα και πράμα, ο άντρας της αδερφής του Γρηγόρη που μένει δίπλα μας και άνοιξε την πόρτα. Η Ελευθερία και η βοηθός της μπήκαν στο σπίτι στις οκτώ και ένα, στις οκτώ και οκτώ γέννησα. Λίγο ακόμα και θα είχα γεννήσει μόνη μου».


...... με βάση βιογραφικά  στοιχεία  που  αντλήσαμε  από  τη  "Βικιπαίδεια",  γεννήθηκε  στη Γερμανία το 1972. Είναι ηθοποιόςδικηγόροςσκηνοθέτης,σεναριογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων.
Έχει καταγωγή από τις Σέρρες. Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο ΠανεπιστήμιοΘεσσαλονίκης και υποκριτική στην Αθήνα.
Το ντεμπούτο της στην ηθοποιία και την τηλεόραση το έκανε το 1998 ως πρωταγωνίστρια στην τηλεοπτική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, "Άγγιγμα ψυχής" (ΑΝΤ1), με συμπρωταγωνιστή το Σταύρο Ζαλμά. Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το έκανε το 2002 στην ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου, "Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου".


Έχει γράψει και σκηνοθετήσει δύο μικρού μήκους ταινίες, το "ΦΥΓΕ ΕΣΥ-ΕΛΑ ΕΣΥ" που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Δράμας το 2008 και την "ΕΠΕΤΕΙΟ".
Έχει συγγράψει 4 παιδικά βιβλία," Οι Περιπέτειες του Ηρακλή Μπιμπερό" α) Η Σύλληψη β) Η Κύηση, γ) Η Γέννηση και το παιδικό μιούζικαλ "Ήρθαν τα Χριστούγεννα". Έχει μεταφράσει 4 θεατρικά έργα. Έχει σκηνοθετήσει στο θέατρο το έργο του Νιλ Σαιμον "Ο Τελευταίος Εραστής" .
Έχει λάβει δύο βραβεία ως ηθοποιός : αγαπημένης ηθοποιού για το "Άγγιγμα ψυχής" και καλύτερης ηθοποιού για το "Ακροβατώντας".
Το 2006 παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Πασχάλη Τσαρούχα με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον οποίο ονόμασαν Αχιλλέα. Ο γάμος τους κράτησε μέχρι το 2012 ενώ το διαζύγιό τους βγήκε το 2013. Από τότε έχει σχέση με τον τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκο, με τον οποίο έχει αποκτήσει δυο κόρες.

ΚΟΥΣΚΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου