Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - Διήμερο Downhill στη Δίβρη

Το Σαββατοκύριακο 5-6 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε στη Δίβρη Λαμίας το 1ο φεστιβάλ Downhill Mountain Bike από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διβριωτών και το Τμήμα Νεολαίας Δίβρης. .....
Πλήθος αθλητών συγκεντρώθηκε από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ακόμη και από την Κρήτη, για να περάσουμε όλοι μαζί ένα αξέχαστο διήμερο με πολύ ποδήλατο και καλή παρέα. Σκοπός αυτής της εκδήλωσης ήταν να τιμήσουμε πρώτα απ’ όλα  τον Γρηγόρη Τσαλαφούτα ο οποίος είναι Πανελλήνιος Κυπελλούχος Downhill, καθώς και για να αναδείξουμε το συναρπαστικό μονοπάτι που διαθέτει πλέον το χωριό μας.

Το μονοπάτι επιμελήθηκαν ο κορυφαίος αθλητής Λουκάς Πρατίλας με το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού “Nature in action”, ο οποίος ήταν και συντονιστής όλης αυτής της δράσης, τόσο κατά τη διάρκεια των εργασιών, αλλά και κατά το διήμερο εκδηλώσεων. Μαζί του ήταν και ο νεαρός ανερχόμενος αθλητής downhill και trail builder Σάκης Χριστοδούλου και φυσικά το αστέρι του χωριού μας και κυπελλούχος Ελλάδας ο Γρηγόρης Τσαλαφούτας, καθώς και πλήθος νεαρών αθλητών από τη Λαμία που συνεισέφεραν σε αυτή μας την προσπάθεια. Το μονοπάτι είναι περίπου 1600 μέτρα, με πολλές ξύλινες και χωμάτινες κατασκευές, μέτριας τεχνικής δυσκολίας, με  εντυπωσιακά άλματα που σου κόβουν την ανάσα, καθώς δύνεται η ευκαιρία να αναπτύξεις μεγάλες ταχύτητες με την αδρεναλίνη να αγγίζει κόκκινο..! Αρωγούς και συνδιοργανωτές σε αυτή μας την προσπάθεια είχαμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λαμιέων, καθώς και την πολύτιμη βοήθεια του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δίβρης.

Καθώς η φύση του αθλήματος είναι επικίνδυνη το Σάββατο εξαιτίας μια άσχημης πτώσης από μεγάλο ύψος τραυματίστηκε σοβαρά ο Γρηγόρης Τσαλαφούτας, αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ ο συγχωριανός μας διακομίστηκε  γρήγορα στο νοσοκομείο, και έτσι όλα κύλησαν ομαλά και το διήμερο συνεχίστηκε κανονικά. Όταν  τελείωσαν οι καταβάσεις των αθλητών μας πραγματοποιήθηκε BBQ Party στα «Πλατάνια» από το Τμήμα Νεολαίας Δίβρης, όπου όλοι μαζί περάσαμε υπέροχα. Την Κυριακή το πρωί συνεχίσαμε ακάθεκτοι με Downhill μέχρι το απόγευμα, όπου οι αθλητές μας φανερά κουρασμένοι αλλά και ευχαριστημένοι έφυγαν από το χωριό μας έχοντας πάρει μαζί τους τις καλύτερες εντυπώσεις καθώς και αναμνηστικά μετάλλια για όλους, τα οποία επιμελήθηκε το ποδηλατικό κατάστημα RAW Workshop. Ελπίζουμε να τους ξαναδούμε και του χρόνου!

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν σε αυτή μας την προσπάθεια, τους εθελοντές που βοήθησαν κρατώντας σημαντικές θέσεις μέσα στο μονοπάτι για την αποφυγή ατυχημάτων, παρά τη ζέστη, τον Σύλλογο Τραχίνα, τον Ερυθρό Σταυρό Λαμίας, το ΕΚΑΒ Λαμίας, καθώς και όλους του χορηγούς μας. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά που κατασκεύασαν το μονοπάτι σκάβοντας αδιάκοπα μέσα στον καύσωνα, τον φωτογράφο μας Κώστα Καλτσά για τις υπέροχες λήψεις που μας χάρισε τόσο το διήμερο αλλά και κατά τη διάρκεια τον εργασιών τραβώντας βίντεο αλλά και φωτογραφίες. Επιπρόσθετα, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς επικοινωνίας μας, το Star Κεντρικής Ελλάδας για την κάλυψη της εκδήλωσης, τον ραδιοφωνικό σταθμό FM1, το Mag24 και το Lamia report για την προβολή. Τέλος, θέλουμε να ευχηθούμε στον Γρηγόρη περαστικά και ταχεία ανάρρωση και γρήγορα να τον δούμε και πάλι καβάλα στο ποδήλατό του να κατεβαίνει τις πλαγιές.






Για περισσότερες πληροφορίες θα μας βρείτε στο FB στις παρακάτω σελίδες:

Φωτογραφίες: actionphotos.gr

Τμήμα Νεολαίας Δίβρης

Για το  Δ. Σ. του Συλλόγου


               Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




      Δήμητρα Τσεκούρα-Μυλωνά                                                      Νίκος Ηλιόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου